28 / 03 / 2024

alanya yabancıya gayrimenul

alanya yabancıya gayrimenul

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya'daki yabancıya gayrimenkul satışına ilişkin, "Yabancılar tarafından yaklaşık 50 bin civarında taşınmaz elde edinilmiş. Burada Rusya, Norveç ve Almanya ile Kuzey Avrupa ülkeleri önde gidiyor" diye konuştu.

Yabancıya konut satışında zirve Alanya’nın! Konutların değeri 3 yılda yüzde 750 arttı!

Antalya’da yabancıya konut satışta Alanya zirveye oturdu. 2023 yılında sıfır 100 metrekare bir daire yaklaşık 5.000.000 lira ile 6.000.000 TL arasında satıldı. Böylece son 3 yıldaki değer artışı oranı yüzde 750 - 850 arasında değişiyor.

Alanya Belediyesi yaşlı çiftin evini yeniliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Alanya Belediyesi, yaşanan heyelanda evleri kullanılamaz hale gelen yaşlı çiftin evini yenilemek için çalışma başlattı.

Yabancıya konut satışı Temmuz'da yine arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. Verilere göre yabancıya konut satışları Temmuz ayında bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 46 arttı.

2019'un ilk yarısında yabancıya konut satışı 20 bine ulaştı!

Bu yılın ilk 6 ayında yabancıya konut satışıyla ilgili rakamalar güncellendi. İlk yarıda 20 bine dayanan satış rakamları ümit veriyor. 

Yabancıya konut satış nasıl artar?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş “Gayrimenkul sektöründe daralan iç piyasalara karşı, son yıllarda büyük önem kazanan yabancıya konut satışının nasıl daha fazla arttırılabileceğini” değerlendirdi...

Yabancıya konut satışı 6 ayda yüzde 69 arttı!

Türkiye'de konut satışları haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48.6 oranında düşerek 61 bin 355 olurken yabancıya satışta artış devam ediyor.

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek ilk yarısı!

2019 yılının ilk yarısında yabancıya 19 bin 952 adetlik konut satışı, tarihin en yüksek ilk yarı rakamı olarak açıklandı.

'Yabancıya konut satan ihracatçı sayılsın' talebi!

Türkiye'de yabancıya en çok konut satışının yapıldığı Antalya'daki sektör temsilcileri, 'ihracatçı' konumunda değerlendirilmek istiyor. Helmann Consturaction firması Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, yabancıya konut satan ihracatçının sektörü canlandıracağını söyledi.

GYODER, yabancıya konut satışı konusunda sektöre rehberlik ediyor!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında ‘yabancıya satış’ ve ‘vatandaşlık’ sürecinde merak edilen tüm sorular cevaplandırıldı..

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırdı!

Son yıllarda Türkiye'de yabancıya konut satışları yükselme kaydetmişti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK)  açıkladığı verilere göre; Nisan ayında yabancıya konut satışında rekor kırıldı. 

Yabancıya konut satışı önümüzdeki günlerde daha da artacak!

Konut satış istatistikerini değerlendiren Boss4 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Eş Başkanı Abdülkadir Akkuş, "Yabancıya satışlar önümüzdeki günlerde daha da artacak" dedi...

Yabancıya konut satışında en yüksek Nisan rakamları görüldü!

Nisan ayındaki 3 bin 720 adet konut satışı, yabancıya satışta tarihin en iyi Nisan ayı rakamı olarak kayıtlara geçti...

GYODER Akademi Yabancıya Konut Satışı Toplantısı 21 Mayıs'ta!

GYODER Akademi Yabancıya Konut Satışı, Taşınmaz Edinimi ve Vatandaşlık Alma Süreci Bilgilendirme Toplantısı 21 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek...

alanya yabancıya gayrimenul Haberi

alanya yabancıya gayrimenul

Antalya'nın Alanya ilçesi, yabancıların yaşamak için en çok tercih ettiği yerler arasında yer alıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sahip olduğu tarihi dokusu, doğal güzellikleri ile Türkiye'nin önemli destinasyonlarından biri olan Alanya, yerleşik yabancı nüfusuyla da dikkat çekiyor.

Alanya'da yerleşik yabancı sayısındaki artış yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde de sürdü. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine göre, 333 bin kişinin yaşadığı ilçede, nüfusun yaklaşık yüzde 10'u yabancılardan oluşuyor. 

- Doğal ve tarihi güzelliğiyle ziyaretçilerini etkiliyor

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, AA muhabirine, Alanya'nın, yıllardır özellikle Avrupalıların çokça tercih ettiği bir yer olduğunu belirtti.

Tatil için gelen Avrupalıların zamanla Alanya'nın doğal ve tarihi güzelliğini görerek ilçede yaşamayı tercih ettiğine dikkat çeken Ürkmezer, "80'den fazla milletten yaklaşık 33 bin yabancı, Alanya'da...