19 / 04 / 2024

Ahmet Erkutoğlu: Yabancıya konut satışı yavaşlayabilir!

Ahmet Erkutoğlu: Yabancıya konut satışı yavaşlayabilir!

TUİK 2020 Şubat ayı konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Korona salgını nedeniyle önümüzdeki aylarda yabancıya konut satışında bir yavaşlama söz konusu olacak'' dedi.



Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, TUİK tarafından açıklanan 2020 yılı Şubat ayı konut satış verilerini değerlendirdi. Erkutoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Konut satışları hem 2018 hem de 2019 yılına göre olumlu bir çizelge seyrediyor. İlk iki ayda 232 bin 368 konut satışı gerçekleşerek yüzde 53,5’lik bir artış söz konusu. Burada en dikkat çekici nokta birinci el konut satışlarındaki artış ve banka kredilerinin kullanılma oranları. Yüzde 1’in altındaki kredi faizleri konut satışlarına olumlu yansımıştır. Ancak şuna da dikkat etmek gerekir ki bu sene daha az konut üretilecek. Yapı ruhsatlarındaki azalma da bize bunun sinyallerini veriyor. Bu nedenle uygun fiyata konut almak için sınırlı bir zaman dilimi içerisindeyiz. Gayrimenkul her dönem güvenli bir yatırım aracı olmuştur. Özellikle 500-750 bin TL bandındaki konutlar daha rahat satılıyor. Yabancıya konut satışında da hem geçen yıla hem de 2018’e göre ilk iki ayda olumlu bir hava yakaladık. Beklenmeyen ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona salgını nedeniyle önümüzdeki aylarda yabancıya konut satışında bir yavaşlama söz konusu olacak.''

2020 Şubat'ta 118 bin 753 konut satıldı!


Geri Dön