18 / 04 / 2024

Sahte gayrimenkul ilanlarıyla yabancıya vatandaşlık hakkı vaadi!

Sahte gayrimenkul ilanlarıyla yabancıya vatandaşlık hakkı vaadi!

Türkiye'de bazı uyanık emlakçılar yabancıya 250 bin dolarlık gayrimenkul satışı karşılığı Türk vatandaşlığı vaadinde bulundu. Öyle ki emlakçılar çeşitli ülkelerde Türk vatandaşlığı için reklam kampanyaları başlattı.



Emlak piyasasını canlandırmak için atılan adımlardan biri olan Türk vatandaşlık hakkı bazı emlakçılar tarafından suistimal edildi. Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre; Başta Pakistan, Irak ve Libya olmak üzere birçok ülkede reklam veren uyanık emlakçılar, 250 bin dolar karşılığında konut veya gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşı olunabilmesine ilişkin kanunu kötüye kullandı. Ayrıca emlakçılar bazı ülkelerde Türk vatandaşlığı için reklam kampanyaları başlattı. 

Sahte gayrimenkul ilanlarıyla yabancıya vatandaşlık hakkı vaadi!

Sahte ilanlar yayınlandı 

Türkiye'de faaliyet gösteren bazı emlakçılar billboardlara ve internet sitelerine sahte ilanlar yayınladı. İlanlarda Türk vatandaşlığının 175 hatta 100 bin dolara verildiği yazıldı. Satışlar ise kağıt üzerinde 250 bin dolar olarak gösterildi. Bu yolla uyanık emlakçı komisyonunu alırken, hileli kampanyayla daha fazla ev satmak isteyen inşaat firmaları da suça ortak oldu. Son zamanlarda yaşanan suistimal hakkında konuşan Mars Investment'ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi gerektiğini dile getirdi. Bucak yaptığı açıklamada, "Yurtdışında '175 bin dolar ile yüzde 10 kira gelir garantisi' sloganıyla hileli kampanya yapıldığını görüyoruz. Bu tür asılsız reklamlar, ülkemizin ve sektörümüzün tanıtımına zarar veriyor" dedi. Bu tür reklam şirketleri ile iletişim kuran ve bu tür hizmetlerden yararlanmak isteyen yatırımcıların suça ortak olduklarının altını çizen Bucak, "Bana göre, yasadışı finansal sistemlerle geliştirilen bu kampanyayı kuran, tanıtan şirketler ve bundan yararlanmaya çalışan yatırımcılar kısa sürede ciddi hukuki sorunlarla karşılaşacaklardır" şeklinde konuştu.

  Türkiye'deki yabancı yatırımın yüzde 36'sı vatandaşlık hakkı için!


Geri Dön