25 / 04 / 2024

 Türkiye'deki yabancı yatırımın yüzde 36'sı vatandaşlık hakkı için!

 Türkiye'deki yabancı yatırımın yüzde 36'sı vatandaşlık hakkı için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2020 yılının son çeyreğinde Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 36'sı vatandaşlık hakkı için yapıldı. 



EVA Gayrimenkul Değerleme raporu açıklandı. Buna göre 2020 yılının üçüncü çeyreğinde Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 36'sı vatandaşlık hakkı edinimi yapıldığı ortaya çıktı. Yabancıların vatandaşlık edinimi için aldığı gayrimenkuller 2 milyon 252 bin 840 metrekare olup, toplam hisseye isabet eden yüz ölçümü bazından yüzde 17’sinin de İstanbul’dan edinildiği saptandı.

İlk sırada Filistin var 

2020 yılının son çeyreği itibariyle tüm gayrimenkul çeşitleri bazında vatandaşlık hakkı için Türkiye’de yaptıkları yatırımlara göre, ülke genelinde ilk sırada Filistin yer aldı. Filistin’i,  Afganistan, Mısır, Dominika, Irak, Ürdün, Yemen, İran, Cezayir ve Suudi Arabistan takip etti.  

En çok Konya tercih edildi 

Yabancıların, 2020 yılı 3. çeyrek sonu itibariyle tüm gayrimenkul çeşitleri genelinde vatandaşlık hakkı için gayrimenkul yatırımlarında en çok tercih ettiği il Konya oldu.

İstanbul'daki yatırımların yüze 48’i vatandaşlık hakkı için  

Yabancı gayrimenkul yatırımı İstanbul'da 881 bin 922 metrekare oldu. Bu yatırımın da, yüzde 48’inin vatandaşlık başvurusu için edinilen gayrimenkullerden oluştuğu ortaya çıktı. 2020 yılı 3. çeyreği sonunda yabancıların tüm gayrimenkul bazında vatandaşlık hakkı için İstanbul’daki yatırımlarımda ilk sırada Afganistan yer aldı. Afganistan'ı İran, Yemen, Irak, Çin, Filistin, Ürdün, Libya, Almanya ile Mısır izledi. Aynı dönemde yabancıların vatandaşlık hakkı edinimi için İstanbul’daki gayrimenkul yatırım tercihlerinde Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Silivri ilçeleri ilk üçte yer aldı. Bu ilçeleri de sırası ile Şile, Esenyurt, Çatalca, Zeytinburnu, Beykoz, Avcılar ve Başakşehir izledi.
 

Gayrimenkulde Ürdün, konutta İran ilk sırada!

Eva Gayrimenkul Periskop'un 82'nci sayısını yayınladı!


Geri Dön