26 / 04 / 2024

gayrimenkul karşılığında yabancıya vatandaşlık hakkı

gayrimenkul karşılığında yabancıya vatandaşlık hakkı

Türkiye'de bazı uyanık emlakçılar yabancıya 250 bin dolarlık gayrimenkul satışı karşılığı Türk vatandaşlığı vaadinde bulundu. Öyle ki emlakçılar çeşitli ülkelerde Türk vatandaşlığı için reklam kampanyaları başlattı.

Yabancıya gayrimenkul satışında güvenilir olmayan ilanlar arttı! İstanbul'da olmayan otelden daire satılıyor!

Emlak karşılığı konut satışı Türkiye içinde veya dışında yaşayan yabancılara yönelik de güvenilir olmayan ilanların çoğalmasına sebep oldu. Bir otelin adı kullanılarak verilen ilanda odalar devre mülk gibi satışa sunuluyor ve karşılığında vatandaşlık vaat ediliyor. İşte detaylar...

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için temlik kararı verildi!

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için Hükümet, temlik kararı verdi. Karara göre, Mantar Mahallesi'ndeki halk, yasal olmadan yaptıkları evleri para karşılığında satın alabileceklermiş...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

Yabancılara konut satışında tarihi zirve görüldü! Her 4 konuttan birini Ruslar aldı!

Yabancılara konut satışında resmen tarihi zirve görüldü. 2022 yılında yabancıya satış bir önceki yıla göre yüzde 15.2 arttı ve 67 bin 490’a çıktı. Aktarılan detaylara göre, yabancıya satılan her 4 konuttan birini Ruslar aldı.

Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!

Konut fiyatlarındaki artış, konut yatırımının yabancılar açısından da cazibesini yitirmesine neden oluyor. Savaş koşulları sebebiyle ülkelerinden kaçan Rus ve Ukraynalılar hariç bırakıldığında yabancıya konut satışındaki yıllık düşüş yüzde 40’ı buldu.

Sterlin dolar karşısında güç kazandı! Peki sterlin bugün ne kadar? 30 Eylül 2022 sterlin kuru

Sterlin kuru son zamanlarda dolar karşısında çöküş yaşadı.  Pazartesi günü görülen 1,0530 dolardaki dip seviyesinden yüzde 8 yükseliş kaydetti. Böylece sterlin türbülansın başladığı seviyeye geri dönmüş oldu. Peki bugün sterlin ne kadar? Sterlin kaç dolar?

Alanya Belediyesi'nden 92.7 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Alanya Belediye Başkanlığı, Antalya İli Alanya İlçesi Mahmutlar Mahallesi'nde yapım karşılığında iş merkezi 10 seneliğine kiraya verecek. İşin muhammen bedeli 92 milyon 684 bin 663 Türk Lirası olarak belirlendi.

Türk vatandaşlığı için asgari gayrimenkul bedeli resmen 400 bin dolara yükseltildi!

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidildi. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle 250 bin dolarlık gayrimenkul değeri 400 bin dolara yükseltildi.

Gölcük Belediyesi'nden 38.4 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Gölcük Belediyesi, yapım karşılığında kiralama ihalesini duyurdu. Bu kapsamda Gölcük Yazlık Ilıca Otel, yapım karşılığında 30 seneliğine kiraya veriliyor. Toplam yatırım maliyeti 38 milyon 371 bin 983,87 TL olarak açıklandı...

Yabancıya gayrimenkul satışında limit yükselmeden satışlar katlandı! 

Gayrimenkul alımıyla vatandaşlık almada limitin 400 bin dolara çıkarılacağının duyulmasının ardından yabancıya konut satışı arttı. 

Türk vatandaşlığı başvuru şartı değişiyor! Türk vatandaşı olmak için kaç liralık gayrimenkul alınması gerekiyor?

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 250 bin dolarlık gayrimenkul değerinin 400 bin dolara yükseltileceği belirtildi.

Konut satışlarında yabancıların payı giderek artıyor!

Türkiye genelinde yabancıların konut alımları giderek artıyor. Ekim ayında yabancıya yapılan konut satışı yüzde 12.1 artış gösterdi. 

gayrimenkul karşılığında yabancıya vatandaşlık hakkı Haberi

gayrimenkul karşılığında yabancıya vatandaşlık hakkı

Emlak piyasasını canlandırmak için atılan adımlardan biri olan Türk vatandaşlık hakkı bazı emlakçılar tarafından suistimal edildi. Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre; Başta Pakistan, Irak ve Libya olmak üzere birçok ülkede reklam veren uyanık emlakçılar, 250 bin dolar karşılığında konut veya gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşı olunabilmesine ilişkin kanunu kötüye kullandı. Ayrıca emlakçılar bazı ülkelerde Türk vatandaşlığı için reklam kampanyaları başlattı. 

Sahte ilanlar yayınlandı 

Türkiye'de faaliyet gösteren bazı emlakçılar billboardlara ve internet sitelerine sahte ilanlar yayınladı. İlanlarda Türk vatandaşlığının 175 hatta 100 bin dolara verildiği yazıldı. Satışlar ise kağıt üzerinde 250 bin dolar olarak gösterildi. Bu yolla uyanık emlakçı komisyonunu alırken, hileli kampanyayla daha fazla ev satmak isteyen inşaat firmaları da suça ortak oldu. Son zamanlarda yaşanan suistimal hakkında konuşan Mars...