25 / 04 / 2024

fatih belediyesi kentsel dönüşüm projesi

fatih belediyesi kentsel dönüşüm projesi

İstanbul Eminönü'ndeki tarihi hanlar otel oluyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bölgedeki bin 734 hanı otele çevirmek için çalışma başlattıklarını söyledi..

Fener-Balat-Ayvansaray kentsel dönüşüm projesi iptal edildi!

Fener-Balat-Ayvansaray kentsel dönüşüm projesi bölgenin tarihi yapısının bozulacağı gerekçesiyle iptal edildi...

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Fatih Belediyesi'nden Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Fatih Belediyesi, Süleymaniye Camisi'nin silüetini kapattığı iddia edilen ve 494 ada 1 parsel üzerinde hayata geçirilen binayla ilgili  açıklama yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin dönüşümünde model olacak Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta ihale süreci bitirildi. 

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm için ilk adım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları için Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık çalıştayının ilkini gerçekleştirdi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte yapılacak çalışmalar için her şeyin hazır olduğunu dile getirdi.

Ergün Turan: Fatih'te kentsel tasarım ölçeğinde yeni işler planlıyoruz!

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada, Fatih'te kentsel tasarım ölçeğinde yeni işler planladıklarını söyledi.

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 248 konut teslim edildi!

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etabı kapsamında tamamlanan 248 konut, hak sahiplerine kura ile teslim edildi...

Yunanistan vatandaşından Fatih Belediyesi'ne icra takibi!

Arazisine Fatih Belediyesi tarafından ‘acele kamulaştırma’ yoluyla el konulan Yunanistan vatandaşı Danay Manias kazandığı dava sonrasında 33 milyon 985 bin TL'lik icra takibi başlattı

Fatih Belediyesi 12 milyona kat karşılığı konut ve sosyal tesis yaptıracak!

Fatih Belediyesi mülkiyetinde bulunan taşınmaz mallar üzerinde kat karşılığı sosyal tesis ve 27 adet daire yapım ihalesi 30 Ekim'de yapılacak...

Fatih Belediyesi Cerrahpaşa'da 27 konut ve sosyal tesis yaptırıyor!

Fatih Belediyesi, Cerrahpaşa Mahallesi'nde kat karşılığı sosyal tesis ve 27 adet konut inşaatı yaptırılması işi ihale ediliyor. İhale 30 Ekim'de yapılacak...

fatih belediyesi kentsel dönüşüm projesi Haberi

fatih belediyesi kentsel dönüşüm projesi


Tarihi Yarımada'nın kalbi Eminönünü'nde bulunan hanlar otele dönüşüyor. Bölgeyi turizm noktası haline dönüştürmeyi hedefleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bin 734 hanın otel olmasının önünü açacaklarını belirtti. Eminönü'nde içinde avlu olan hanların yasal olarak otele dönme hakkı olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Demir, yaptıkları yeni düzenlemeyle ilgili şunları söyledi: "İçinde avlu olmasa dahi hanlara otele dönüşme hakkı tanıyacağız. Eğer bina tarihi değilse yıkma zorunluluğu getiriyoruz. Yeni yapı en fazla 5 kattan oluşacak. Böylece binalar yenilenirken, bir yandan da yoğunluk azaltılacak. Eski yapı 8 katlı ise yeni otelde bu 5 kata inecek. Böylece kamu para harcamadan kentsel dönüşüm yapılacak." Fatih Belediyesi, İstanbul Eminönü'nde konutlarını illegal otel olarak işletenleri de radarına aldı. Bu usulsüzlük yüzünden bölgede ciddi güvenlik sorunları yaşandığının altını çizen...