24 / 04 / 2024

Fatih Belediyesi yapların kat yüksekliği

Fatih Belediyesi yapların kat yüksekliği

Fatih Belediyesi , Yurt Gazetesi'nde yayımlanan 29.10.2015 tarihli (Bugün) habere ilişkin basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

İstanbul'da o belediye personel alımı yapacak! Belediyede çalışmak isteyenler hemen baksın! Kadro dağılımı açıklandı

Belediye personel alımları binlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor. Son gelen alım ilanına göre  İstanbul Fatih Belediyesi personel alımı yapacağını duyurdu. Belediyede çalışmak isteyenler hemen baksın! Kadro dağılımı açıklandı.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yarın Türkiye'ye getirilecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Arnavutluk'un Türkiye'ye iadesine karar verdiği kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, yarın Türkiye'ye getiriliyor.

İstanbul’da iş arayanların dikkatine! Belediyeye 60 memur ve zabıta memuru alınacak! Tarihleri kaçırmayın

Fatih Belediyesi kadrolarındaki personel eksiğine çare bulmak için iş ilanı yayımladı. Belediye Başkanlığı’nın yayımladığı ilana göre; 60 düz memur alımı ve zabıta memuru belediye bünyesine katılacak. İlanla ilgili detaylar ise belli oldu. Alımlar KPSS puanına göre gerçekleşecek. İşte detaylar…

9250 lira maaşlar memur ya da zabıta olmak mümkün! Sakın bu fırsatı kaçırmayın! Vakit daralıyor

İstanbul’daki belediyelerde iş alımları devam ediyor. Fatih Belediyesi’ne istihdam edilmek üzere 9250 lira maaşla 60 memur ve zabıta memuru alımı yapacağını duyuruldu. KPSS puanları esas alınarak memur alımı yapılacak. İşte detaylar…

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Fatih Altaylı vatandaşın cebinden çıkacak parayı açıkladı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı yeni ekonomik önlemlerin ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Fatih Belediyesi'nden Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Fatih Belediyesi, Süleymaniye Camisi'nin silüetini kapattığı iddia edilen ve 494 ada 1 parsel üzerinde hayata geçirilen binayla ilgili  açıklama yaptı.

Narlıdere Belediyesi, dönüşüm komitesi kuracak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onay vererek askıya aldığı kentsel dönüşüm planları çerçevesinde Narlıdere Belediyesi, hak sahipleri için bir toplantı gerçekleştirdi.

Fatih'te 2 bin 632 adet yapının mimari durumu incelendi! 

Fatih Belediyesi tarafından yürütülen envanter çalışmasının birinci etabında eski Eminönü bölgesinde 32 mahalledeki toplam 2 bin 632 adet tescilli sivil mimari yapının güncel durumları tespit edildi.

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Fatih Hacıkadın Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı çıktı!

Fatih ilçesi, Hacıkadın Mahallesi, 2899 ada, 5 ve 6 parsellerin bir kısmında Voynuk Şucuattin Camii?nin ihyasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Fatih'te Karagümrük Kütüphanesi hizmete açıldı!

Fatih Belediyesi, ilçede dokuzuncu kütüphanesi olan Karagümrük Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

Fatih Belediyesi yapların kat yüksekliği Haberi

Fatih Belediyesi yapların kat yüksekliği

29.10.2015 tarihli Yurt Gazetesi’nde, Belediyemiz ve Başkanımız Mustafa Demir hakkında, gerçekle ilgisi olmayan bir takım iddialarda bulunulmuştur. Aşağıda yer alan bilgiler, tamamen gerçek dışı bu iddialara cevabımızdır. Konuyla ilgili hazırlanacak haberlerde, açıkladığımız hususların dikkate alınmasını ve gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederiz.


Tarihi Yarımada’nın tamamı SİT alanıdır. 2863 sayılı yasa kapsamında Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından Koruma Amaçlı İmar Planları kapsamında uygulama yapılmaktadır.


Koruma Amaçlı İmar Planları yapılırken tüm eski eserler ve bunlara ait envanterler plan üzerine aktarılmıştır. Bu kapsamda anıt eserler ve bunları çevreleyen alanlarda koruma bölgeleri oluşturularak bu alanlardaki yapılaşma koşullarının ne şekilde yönetileceği ilgili plan notlarında belirtilmiştir.


Tarihi Yarımada’daki tüm tarihi eserler ve komşuluklarındaki bütün uygulamalarda Koruma Kurulu yetkilidir. İmar planları ve yapılaşma ile ilgili tüm kararların uygulamaya geçmesi...