25 / 04 / 2024

Fatih kentsel dönüşümünde son durum ne

Fatih kentsel dönüşümünde son durum ne

İstanbul'da 39 ilçenin durum analizi yapıldı. Esenyurt, Fatih, Esenler, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa gibi ilçelerde kapsamlı çalışmalar sürerken Beşiktaş ve Şişli'de ada bazlı dönüşüm yok.

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

Kocaeli Deniz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

Kocaeli'nin Derince ilçesine bağlı, Deniz Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı.

Mersin Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlıyor...

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etaba geçildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla 2018'de start verilen Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 2'nci etaba başlandı. 

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerginliği!

İstanbul'un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor. Bölgenin altyapı hizmetlerini kesmek amacıyla Tozkoparan Mahallesi'ne giden ekipler, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı.

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yeni gelişme!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızla tamamlanıyor. Proje kapsamında iş yeri sahipleriyle uzlaşmalar başlarken, hak sahipleri için kira yardımı ve kiracılar için taşınma desteği ödemeleri başladı...

Bingöl Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde son durum ne?

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan Kültür Mahallesi'nde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesinde incelemelerde bulundu. 

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı, Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adımlar atıldı. Kentsel dönüşüm ile inşa edilecek yapılarda yatay mimari esas alınacak. 

Beylikdüzü Belediyesi Meclisi’nde kentsel dönüşüm çıkmazı!

Beylikdüzü'nün Gürpınar ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Beylikdüzü Belediyesi Meclisi’nde görüşüldü. Mecliste  Gürpınar Mahallesi’ndeki riskli yapılara yönelik plan notu değişikliği teklifine AKP’li Meclis üyeleri ‘hayır’ dedi.

Bursa Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar başlıyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde devam eden 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmaları başlıyor.

Bursa İstanbul Caddesi'nde kentsel dönüşüm başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi'nde uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye bastı. Proje dahilinde düzensiz yapılaşma ortadan kaldırılacak. 

Fatih kentsel dönüşümünde son durum ne Haberi

Fatih kentsel dönüşümünde son durum ne

ÎSTANBUL'da kentsel dönüşümde son durum ne? 39 ilçeden Adalar, Çatalca, Silivri ve Şile'de kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulmazken Başakşehir, Eyüp, Pendik ve Sarıyer'de ise ihtiyaç duyulmasına rağmen henüz bir çalışma yapılmadı. 



Kentsel dönüşümde liderliği elinde tutan ilçe 120 bin konut, 9 bin dükkân ve 974 fabrikayla Esenyurt olurken onu 5890 binayla Fatih İlçesi takip etti. Esenler'de 23 bin bina yıkıldı, 100 bin kişi ise dönüşümden etkilendi. 39 ilçede yaptığımız dönüşüm raporun göre; Ataşehir'de 724, Gaziosmanpaşa'da 625, Üsküdar'da 896 Tuzla'da ise 540 riskli yapı dönüştürüldü. İstanbul'un en kalabalık ve en eski ilçelerinden Beşiktaş ve Şişli'de ise henüz ada bazlı bir çalışma yok. İşte ilçe ilçe kentsel dönüşüm raporu... 



1-ADALAR: Kentsel dönüşüm yapılacak alan yok. 


2-ARNAVUTKÖY: 250 bina için başvuru var. 180'i yapıldı. 50'si onay...