29 / 03 / 2024

Fatih Köşkü minareleri

Fatih Köşkü minareleri

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından olan Fatih Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başlamıştı. Cumhuriyet döneminde orijinal ahşap kubbelerin yerine beton kubbeler yapılması nedeniyle yaklaşık bin 500 ton ağırlık taşıyan Fatih Köşkü'nün kubbeleri restorasyonla eski haline dönüştürülecek.

Mergen Global İnşaat Ve Tekstil Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mergen Global İnşaat Ve Tekstil Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Kütük tarafından kuruldu.

Abf Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Abf Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Köroğlu tarafından kuruldu.

Güney Marmara Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Marmara Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik, Ahmet Çelik, Hüseyin Dinçel, Mahmut Sefa Çelik, Mahmut Asmalı ve Fatih Kıvanç ortaklığında kuruldu.

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Kuruldu!

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Ümraniye’de 250.000,00 TL sermaye bedeli ile Fatih Kızılırmak tarafından kuruldu.

Trend Steel Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Trend Steel Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de 100.00,00 TL sermaye bedeli ile Fatih Kılıç tarafından Kuruldu.

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

İnfo Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnfo Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 350 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Köklü tarafından kuruldu.

İstanbul'un 5 ilçesindeki 6 gayrimenkul satılıyor! Milli Emlak'tan 8 taksitle büyük fırsat! 

Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul ili, Bağcılar, Fatih, Küçükçekmece, Şişli ve Beyoğlu'nda yer alan 6 adet gayrimenkulü 8 taksit imkanıyla satıyor. Peki İstanbul'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Esfa Müşavirlik Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esfa Müşavirlik Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Eşref Can ve Fatih Kısacık ortaklığında kuruldu.

Optimist Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Optimist Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de Muhammed Fatih Köroğlu tarafından kuruldu.

Milli Emlak İstanbul'da 4 konut ve 1 arsayı satıyor! 210 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından, İstanbul ili, Fatih, Küçükçekmece ve Şişli ilçelerinde yer alan 4 konut ve 1 arsa satışa sunuldu. Satışa sunulan konutların fiyatları 210 bin TL'den başlıyor...

Dursun Yaşar Çamurali, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu üyesi oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu üyelerinden Fatih Kıvanç'ın yerine, Türk Ticaret Kanunu'nun 363 üncü maddesine göre ilk Genel Kurul'da, Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere Dursun Yaşar Çamurali'nin Yönetim Kurulu üyesi olarak atanmasına karar verildi. 

Solıterra Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Solıterra Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de  300 bin TL sermaye bedeli ile Belgin    Açıkalın, Fatih Kınık ve İsa Akkaya tarafından kuruldu.

Fatih Köşkü minareleri Haberi

Fatih Köşkü minareleri

Topkapı Sarayı'nın en eski yapıları arasında yer alan Fatih Köşkü, son zamanlarda Sarayburnu tarafına bakan ve denize doğru olan yamacında bulunan kayma ile gündeme geldi. Hürriyet'te yer alan habere göre; çökme tehlikesi olan Fatih Köşkü, ziyarete kapatılıp restorasyona alınmıştı. Restorasyon sırasında, zemin güçlendirmesinin yanı sıra köşkün beton kubbeleri sökülüp, yerine orijinalindeki gibi ahşap kubbeler inşa edilecek. 

"AHŞAP KUBBE ÇATI SİSTEMİYLE RESTORASYONUN TAMAMLANMASI BEKLENİYOR"

Uzun zamandır restorasyonda olan köşkte başlatılan çalışmalarla ilgili konuşan Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yasin Yıldız, "Fatih Köşkü olarak bildiğimiz binanın altındaki bahçelerde geçmiş yıllarda bu sorunlar görülmüş. Bunun üzerine oldukça güçlü bir temel sistemiyle binamız güçlendirilmiş. Bu anlamda kaymayla ilgili herhangi bir sorun yok. Fatih Köşkü buralardaki ilk binalardan. Cumhuriyetin ilk yıllarında ahşap çatı ve kubbe sistemleri maalesef betonla yenilenmiş. Bu da binanın...