25 / 04 / 2024

fazla konut riski

fazla konut riski

Güneri İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Teoman Rıza Güneri, inşaat sektörü açısından 2006'nın çok güzel bir yıl olduğunu hatırlatarak, "2007 de güzel bir yıldı, ancak 2006'nın sektör için farklı bir önemi var.

Kadınlar mı yoksa erkekler mi daha fazla konut sahibi oluyor? 2023'te en çok konut alan belli oldu!

Türkiye'de 2023 yılında toplamda 1 milyon 926 konut satıldı. Konut satışlarının detayları incelendiğinde en çok konut satın alan erkekler oldu. 690 bin 438 kişi konut satın aldı.

Bakan Özhaseki: ‘200 binden fazla konut bitmek üzere’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremin ilk günlerinden itibaren deprem bölgesinde görev alanlarda başladıklarını söyledi. Özhaseki, "Şu anda 200 binden fazla konut inşaatı bitmek üzere” dedi.

Son dakika BDDK'dan konut kredisi kararı: İkinci evi almak isteyenlere büyük engel 

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişiklik yaptı. BDDK, mevcutta evi olanlara yeni alacakları evin değerinin yüzde 22,5'inden fazla konut kredisi verilmesini yasakladı. İşte haberi

İstanbul'un o ilçesinde konut fiyatları bir yılda yüzde 158 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2022 yılında Türkiye genelinde en fazla konut satışı gerçekleştirilen Esenyurt’ta fiyatlar son bir yılda yüzde 158 artış gösterdi...

Veriler peş peşe duyuruldu! İşte Türkiye genelinde en fazla konutun satıldığı ilçe!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçtiğimiz sene Türkiye genelinde satış rakamı 20'yi geçen ilçe sayısı 598 oldu. Peki bu veriler ışığında bakıldığında 2022’de en fazla konut hangi ilçede satıldı?

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı! 

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı. Konut kredilerinin, tüketici kredilerinin toplam 3'te 1'ini oluşturduğu belirtildi.

TOKİ, afet bölgelerine 38 binden fazla konut inşa ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) afet bölgelerinde  4 bin 120 köy evi, 269 iş yeri, 25 okul, 18 cami, 2 yurt/pansiyon ve 1737 ahır inşa ediyor.

ABD'den İsrail'in Batı Şeria'daki konut inşaatına kınama!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, İsrail'in Batı Şeria'da 3 binden fazla konut inşa etmesine karşı çıktıklarını dile getirdi. 

İsrail, Batı Şeria'da 3 binden fazla konut inşasına onay verdi!

İsrail yönetimi, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerine toplamda 3 bin 144 yeni konut yapılmasını onayladı.

Yabancıya konut satışı Ocak-Eylül döneminde rekor kırdı!

Konut satışları, yükselen fiyatlara rağmen senenin en yüksek seviyesine ulaştı. Eylülde 147 binden fazla konut satışı gerçekleşti. Yabancıya konut satışı da aylık bazda 6 bin 630'a yükseldi. Yabancıya satışın 2019 yılında yakalanan 45 bin 483 adetlik zirveyi bu sene aşması öngörülüyor.

Berlin'de 200 binden fazla konutun kamulaştırılmasına evet oyu verildi!

Berlin’de dün kira ve konut fiyatlarıyla mücadeleye ilişkin referandum yapıldı. Referandumda 200 binden fazla konut için evet oyu kullanıldı.

Gazze'de hava saldırıları sonucu 200'den fazla konut yıkıldı!

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze saldırıları ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada İsrail'in Gazze'deki hava saldırıları sonucu 200'den fazla konutun yıkıldığı bildirildi.

2021'in ilk çeyreğinde konut satışları ne oldu?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2021 yılı 1. çeyrek konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Makbule Yönel Maya, ilk çeyrekte en fazla konut satışının İstanbul'da yaşandığını belirtti.

fazla konut riski Haberi

fazla konut riski

Faizlerin yüksek olmasına rağmen 2006 inşaat sektörü için oldukça parlak bir yıldı. Böyle bir dönem bir daha geleceğini sanmıyorum" dedi. Konut açığı ve deprem konutları ilgi olduğu sürece inşaat sektörünün büyümeye ve Türkiye'nin lokomotifi olmaya devam edeceğini dile getiren Güneri, "Bu büyüme eskisi gibi parlak olmayacak ancak yine de büyüme sürecek. Bu yüzden 1000 adetlik konut projelerinin olacağını düşünmüyorum. Yani riskli. Önümüzdeki dönem inşaat sektöründe faaliyet gösterenler adımlarını sağlam atmalı" diye konuştu. Bu arada, Güneri İnşaat tarafından yapılan İkebana'nın inşası Bahçelievler'de devam ediyor. Toplam sekiz bloktan oluşan 300 konut Haziran 2008'de teslim edilecek....