19 / 04 / 2024

fed abd güven

fed abd güven

FED Başkanı Jerome Powell, ekonomide devam eden büyümeye güvendiklerini ve "konut sektöründeki yavaşlamayı" ve "şirket borçları" düzeyini "risk faktörleri" olarak izlemekte olduklarını söyledi.

Amerika'da tüketici güven endeksi açıklandı!

ABD'de Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen tüketici güven endeksi, ağustos ayında aylık 3,6 puan artışla 55,1'e çıkarak beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

ABD'de tüketici güven endeksi ekimde 81,2 oldu!

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, ekimde geçen aya kıyasla 0,8 puan artarak 81,2'ye çıktı ve piyasa beklentilerini geride bıraktı.

Güvenç Özel kimdir?

NASA’nın Mars’ta kuracağı yaşam alanı için proje üreten ve 3’üncü olan ABD’de yaşayan Türk mimar Güvenç Özel kimdir? Güvenç Özel bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Fed: ABD'de ev satışları arttı!

Fed, ABD iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırması "Bej Kitap"ın ekim sayısını bugün yayımlandı. Rapora göre, inşaat faaliyetleri birçok bölgede iyileşirken, ev fiyatları ve satışları arttı.

Emlak sektörüne güven hiç bitmez!

ABD’li gayrimenkul danışmanlık devi ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını ‘Emlak sektörüne güven hiç bitmez” şeklinde yorumladı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yaşar Güvenç, İstanbul Valisi Vasip Şahin'i ağırladı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Haluk Nadir ile birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yaşar Güvenç'i makamında ziyaret ederek İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı.

Adem Akın: Güven ve istikrar inşaat sektörünü büyütür!

ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Adem Akın, güven ortamı sağlandığı sürece inşaat sektörünün geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Akın, “Ankara’da önümüzdeki dönemde de çok büyük yatırımlar yapılacak" dedi...

Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi sonuçları açıklandı!

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi ve Fiyat Beklenti Endeksi 2014 yılı 3. Çeyrek Sonuçları açıklandı. Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi sonuçları haberimizin içinde yer alıyor...

Celalettin Güvenç: Urfa kentsel dönüşümle değişecek!

Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Eski Sanayi Bölgesinde 4 ayda 292 bağımsız bölümün yıkımını tamamlayarak, 1. Etapta Birinci Bölümünün en kısa sürede temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Ali Ağaoğlu Nedret Güvenç'in sahneye çıkarken zorlandığını görünce yardımına koştu!

SANAT, medya ve edebiyat alanında başarılı işlere imza atan deneyimli isimlere verilen Altın Çınar Ödülleri'nin 7'ncisi Pera Müzesi'nde düzenlenen törenle verildi. Ali Ağaoğlu Nedret Güvenç'in sahneye çıkarken zorlandığını görünce yardımına koştu.

Celalettin Güvenç TOKİ konut indirimi için devreye girdi!

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ve Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın'ı makamında kabul eden Başkan Güvenç, esnaf ve işçiler için indirim ve ödeme kolaylığı hakkında bilgi verdi

Ali Güvenç Kiraz İmar Transferi Sertifikası'nı yazdı!

Çevre ve Şehircilik bakanlığı imar transferi sertifikası çıkarılacağını ve bu şekli ile imarı kısıtlanmış alanlarda mağduriyetin önüne geçileceğini açıkladı. Ali Güvenç Kiraz İmar Transferi Sertifikası'nı yazdı.

Tüketici güven endeksi Ekim'de yüzde 5 düştü!

Tüketici güven endeksi Ekim'de yüzde 5 düştü. Endeksin 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100'den küçük olması ise tüketici güveninde kötümser durum olduğunu gösteriyor.

fed abd güven Haberi

fed abd güven

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in ekonomide devam eden büyümeye güvendiklerini, "konut sektöründeki yavaşlamayı" ve "şirket borçları" düzeyini "risk faktörleri" olarak izlemekte olduklarını açıkladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre Powell, Dallas Global Perspektifler başlıklı sempozyumda konuştu. 

Powell, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Şu anda konut inşaatları üzerinde baskı yaratarn birçok  faktör var. Ham madde maliyetleri, istihdam sınıtları ve faizler  bunlardan birkaçı. Kaldıraç ve diğer kredi göstergeleri ise genel  olarak sağlıklı. Bunun yanı sıra bazı ciddi şirket borçlanmaları ve  bizim gözlerimiz bunların üzerinde. Faizleri ne kadar daha ve ne hızda yükselteceğimiz konusu hakkında düşünmeliyiz," dedi ve "Amaç toparlanmayı, genişlemeyi sürdürmek ve işsizliği düşük tutmak, enflasyonu düşük tutmak."