23 / 04 / 2024

Fed faizleri

Fed faizleri

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, uzun süre düşük seyreden faizlerin bazı ülkelerde “yüksek ve artmayı sürdüren” konut fiyatlarına katkı sağlamış olabileceğini açıkladı.

Fed'in faiz artırma ihtimali yükseldi!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi Başkanı William Dudley, ekonomi ve piyasalarının genel durumunu değerlendirdi. Dudley, Fed'in faiz artırma ihtimalinin çok güçlendiğini belirtti.

Fed faizleri bu yıl sonunda artırabilir!

San Francisco Fed Başkanı John Williams'dan faiz artırımıyla ilgili açıklama geldi. San Francisco Fed Başkanı John Williams, " Fed faizleri bu yılın sonuna doğru artırmaya başlayabilir " dedi.

Fed faizleri muhtemelen yıl ortasında artıracak!

Yuvarlak masa toplantısında konuşan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, ABD Merkez Bankası'nın faizleri muhtemelen yılın ortalarında artıracağını belirtti.

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda olumlu bir hava estirdi!

Faizleri sabit bırakan Fed, finansal koşullardaki sıkılaşmaya ve tahvil getirilerindeki yükselişin faiz artırma ihtiyacını azalttığına dikkat çekti. Fed Başkanı Powell’ın sıkılaştırmada çok yol kat ettiklerini söylemesinin ardından borsa ve tahviller yükseldi. 

Goldman Sachs açıkladı! Fed faizleri 2024 Haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacak!

Fed faiz kararı ile ilgili kritik açıklama  ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'tan geldi. Goldman Sachs ekonomistleri Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacağını söyledi. 

Fed yöneticisi açıkladı! Faiz ne zaman düşecek?

ABD Merkez Bankası Fed faizleri yükseltmeyi sürdürürken New York Fed Başkanı John Williams, faiz oranının gelecek sene düşmeye başlamasını bekliyor.

FED faizleri arttırırsa altın ve dolar düşer mi, yükselir mi?

Piyasaların yakından takip ettiği ABD Merkez Bankası (Fed), yeni faiz kararını haziran ayında açıklandı. Peki, FED faiz arttırdığında altın ve dolar düşer mi? İşte detaylar...

Fed baskısı altına geri vites yaptırdı!

Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri sabit tutmasının ardından altın geri vites yaparak düşüşe geçti. 

Fed faizleri 25 baz puan artırdı! Altın fiyatları ve döviz kurları yükselişe geçti!

ABD Merkez Bankası politika faizini 25 baz daha artırarak son 16 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Fed’in faiz kararının ardından piyasalar hareketlendi. Ons altın 2 bin 43 seviyelerine çıkarken, euro/dolar paritesi de yükseldi.

FED, faizleri 10. kez artırdı!

ABD Federal Rezerv Bankası, bankacılık güven krizi ve enflasyon endişeleri arasında faiz kararını açıkladı ve politika faizini 25 baz puan artırdı.

Fed faiz kararı sonrası İslam Memiş’ten yeni altın tahmini geldi! “Satış için acele etmeyin”

Piyasaların merakla beklediği mart ayı Fed faiz kararı belli oldu. Banka beklentiler çerçevesinde faizleri 25 baz puan artırarak son 16 senenin zirvesine çıkardı. Yatırımcılar “Fed faiz kararı sonrası altın düşer mi, yükselir mi?” sorularına cevap ararken Ekonomist İslam Memiş'ten yeni tahmin geldi.

Piyasaların gözü kulağı ABD’de! Fed faizleri ne kadar artıracak?

Para piyasaları Fed’in faiz kararını merakla bekliyor. Fed üyelerinden son gelen mesajlara bakılırsa, Banka’nın bu yılın ilk toplantısında faiz artış hızında vites düşürmesi bekleniyor.

'Fed faizi yüzde 5'e çıkacak ve 2023 sonuna kadar da indirmeyecek'

Fed Kasım ayında ne yapacak? Faizleri yüzde 5'e çıkarıp duracak mı? Faiz indirimi ne zaman başlayacak? Dolar karşısında zayıflayan gider finansal enstrümanlar yükselişe ne zaman geçecek? İşte iki ayrı tahmin.

ABD Merkez Bankası FED beklenen faiz kararını açıkladı! Dolar ve petrol yükselecek

ABD Merkez Bankası (FED) 4 yıl aranın ardından merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Banka piyasada oluşan beklentileri boşa çıkarmayarak faizleri artırma kararı aldı. FED'in kararından sonra doların küresel piyasalarda değer kazanması bekleniyor.

FED faiz toplantısı ne zaman yapılacak? FED faizleri artıracak mı, düşürecek mi?

Küresel piyasaların beklediği FED’in mart ayı faiz kararı için geri sayım başladı. FED’in faiz kararından günler önce Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde yapacağı konuşmasının metnini paylaşan FED Başkanı Powell, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Konut kredi faizleri ve fiyatları düşmeli! 

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Özel bankalar kamu bankaları gibi faizleri düşürerek, müteahhitler de konut stokunun azalması için konut fiyatlarını aşağı çekerek elini taşın altına koymalı" ifadelerini kullandı...

Fed faizleri Haberi

Fed faizleri

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, uzun süre düşük seyreden faizlerin bazı ülkelerde “yüksek ve artmayı sürdüren” konut fiyatlarına katkı sağlamış olabileceğini belirtti. Fischer, 2007-2009 konut krizinin derlserinin unutulmaması konusunda uyarıda bulundu.


Fischer Salı günü Amsterdam'da basına kapalı gerçekleştirilen konuşmasında “Yapılacak daha fazla şey var” dedi ve gelişmelerin korunması ve üzerine eklenmesi gerektiğini ifade etti.


Fischer, “Dünya Büyük Resesyon ve Küresel Finans Krizi şiddetinde bir çift krizi daha kaldıramaz.” dedi.


“Konut fiyatları bazı ülkelerde yüksek ve artmayı sürdürüyor; belki de düşük faizlerin uzun süre devam etmesinin bir sonucu” şeklinde görüş bildiren Fischer, belirli bir piyasayı işaret...