25 / 04 / 2024

Piyasaların gözü kulağı ABD’de! Fed faizleri ne kadar artıracak?

Piyasaların gözü kulağı ABD’de! Fed faizleri ne kadar artıracak?

Para piyasaları Fed’in faiz kararını merakla bekliyor. Fed üyelerinden son gelen mesajlara bakılırsa, Banka’nın bu yılın ilk toplantısında faiz artış hızında vites düşürmesi bekleniyor.



Para piyasalarında ABD Merkez Bankası Fed’in bu yılın ilk toplantısında alacağı karar merakla bekleniyor. Piyasalarda genel olarak ABD ekonomisinin beklentilerin üzerinde gelen büyüme rakamları nedeniyle ‘yumuşak iniş’ yapabileceği beklentisi hakim.

Piyasaların gözü kulağı ABD’de! Fed faizleri ne kadar artıracak?

ABD ekonomisi geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 2,9 ile beklentilerin üzerinde büyürken, yeni konut satışları da Aralık 2022'de aylık yüzde 2,3 yükseliş ile 616 bine çıkarak 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede kişisel tüketim harcamaları büyümesi de yıllık bazda yüzde 2,1'e düşerken,  enflasyonda düşüş eğiliminin hızlanacağına yönelik beklentilerin de güçlendiği belirtiliyor. Bu gelişmeler göz önüne alındığı zaman Banka’nın faiz artış hızında yavaşlamaya gideceğine yönelik fiyatlamaların da güçlendiği dikkat çekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön