23 / 04 / 2024

Piyasaların gözü kulağı FED’de… Faiz kararı ne olacak?

Piyasaların gözü kulağı FED’de… Faiz kararı ne olacak?

Bankacılık krizi ABD’den Avrupa’ya doğru genişlerken, ABD Merkez Bankası’nın (FED ) Mart ayı faiz toplantısı sonrası yapacağı açıklamalar, uluslararası piyasalar tarafından dikkatle takip ediliyor. Peki FED, faiz konusunda nasıl bir karar verecek?



 

Uluslararası piyasalarda resesyon beklentisinin ardından gelen bankacılık krizi, ABD'de patladıktan sonra Avrupa'ya yayılıyor. Bu ortamda çok daha fazla önem kazanan FED Mart ayı toplantısında ne kararlar alınacağı ve ekonominin rotasının nasıl belirleneceği, piyasalar tarafından adeta soluksuz takip ediliyor.

Uluslararası para politikalarında belirizlikler daha da artarken, FED tarafından bugün yapılacak açıklamalar piyasada belirleyici bir yol haritası oluşturacak.

Piyasaların gözü kulağı FED’de… Faiz kararı ne olacak?

KÜRESEL PİYASALAR BEKLEMEDE

ABD Merkez Bankası tarafından (FED) toplantı sonrası yapılacak açıklamalar, küresel piyasalardaki seyri belirleyecek.  Para politikasına yönelik FED açıklamalarının hemen öncesinde bankacılık sektörü hakkında endişelerin yavaş yavaş azalmaya başladığı gözleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön