26 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?

Fed'in faiz kararı ile Amerikan doları diğer para birimleri karşısında daha da güçlenirken, yatırımcıların gözü kulağı Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararında. Merkez Bankası faizi yatayda mı tutacak? yeni bir sürpriz mi yapacak? İşte tahminler...



Fed'in faiz artırımı karanı açıklamasının ardından gözler yarın toplanacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun açıklamasına çevrildi. Fed'in faiz kararı ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artırımının belli bir seviyeye gelene kadar devam edeceği ve ardından o seviyede kalmaya devam edeceğini açıklaması doların diğer para birimleri karşısında güçlenmeye devam edeceğini ortaya koyarken Merkez Bankası'ndan gelecek faiz kararı da merakla bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu yarın saat 14:00'de Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanacak. Bütün dünyada merkez bankaları peş peşe faiz artırımı kararı alırken TCMB sürpriz bir karar alarak politika faizini yüzde 14'ten yüzde 13'e düşürmüştü.

Merkez Bankası ne karar verecek?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön