29 / 03 / 2024

'Fed faizi yüzde 5'e çıkacak ve 2023 sonuna kadar da indirmeyecek'

'Fed faizi yüzde 5'e çıkacak ve 2023 sonuna kadar da indirmeyecek'

Fed Kasım ayında ne yapacak? Faizleri yüzde 5'e çıkarıp duracak mı? Faiz indirimi ne zaman başlayacak? Dolar karşısında zayıflayan gider finansal enstrümanlar yükselişe ne zaman geçecek? İşte iki ayrı tahmin.



ABD'den gelen enflasyon verileri ve Fed tutanaklarının açıklanması sonrasında Amerikan Merkez Bankası Fed'in faiz artırımına devam edeceği net bir şekilde ortaya çıkmış oldu. Her artış doların daha da güçlenmesi anlamına gelirken, Fed tutanakları, Fed yetkililerinin güçlü dolardan rahatsız olmadığını, faiz artışına devam etmenin, faizde yumuşamadan daha kötü sonuçları olmayacağı görüşünde birleştiğini ortaya koydu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön