26 / 04 / 2024

fed morgıç krizi

fed morgıç krizi

Mortgage dalgalanmasının ardından finans dünyasına yönelik dava dalgasının geleceği belirtiliyor.

Piyasaların gözü kulağı FED’de… Faiz kararı ne olacak?

Bankacılık krizi ABD’den Avrupa’ya doğru genişlerken, ABD Merkez Bankası’nın (FED ) Mart ayı faiz toplantısı sonrası yapacağı açıklamalar, uluslararası piyasalar tarafından dikkatle takip ediliyor. Peki FED, faiz konusunda nasıl bir karar verecek?

Skyland İstanbul'da aidat krizi!

Eroğlu Holding tarafından inşa edilen Skyland İstanbul projesiyle ilgili de yeni bir aidat krizi gündeme geldi. İşte projedeki yüksek aidatlarla ilgili o iddialar...

Mehmet Şimşek Fed'in faiz artırımını değerlendirdi!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırım kararına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Fed Ulaştırma İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Fed Ulaştırma İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeliyle Eyüpsultan'da  kuruldu.

Salih Tatlıcı'nın mirasında bilirkişi krizi!

Gayrimenkul kralı olarak anılan merhum Mehmet Salih Tatlıcı'nın mirası paylaşılamıyor. Tatlıcı'nın mirasında şimdi de bilirkişi krizi yaşanıyor...

İngiltere'de evsizlik krizi yaşanıyor! 9 binden fazla kişi sokakta!

İngiltere'de 9 binden fazla kişi sokakta, 78 bin aile de geçici barınaklarda yaşıyor. Evsizlik krizi ülkede "ulusal kriz" halini dönüştü. 

Türklerin Senegal'de inşa ettiği havalimanında isim krizi!

Türk firmalar tarafından Senegal'in Dekar şehrinde inşa edilen havalimanında isim krizi yaşanıyor. Yeni havalimanının yıl sonunda açılması planlanıyor...

Vize krizi Amerika'da gayrimenkul talebini azaltmadı!

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizi birçok yönden ele alınırken ABD’de ev sahibi olma hayali kuranlar ya da bu ülkede çoktan yatırım yapanları nasıl etkileyeceğini, ABD emlak piyasasının nabzını tutan Uluslararası Emlak Uzmanı Almila Gözen yanıtladı.

Fed faiz oranını değiştirmedi!

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini beklendiği gibi sabit tuttuğunu ve bilançosunu küçültmeye "görece yakında" başlamayı planladığını bildirdi.

Fed Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fed Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Çatalca’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Dinçer Cpşkun tarafından kuruldu.

Katar krizi Türk inşaat yatırımcılarını endişelendirdi!

Katar krizi, yatırımları bulunan Türk şirketlerini zora sokmaya başladı. Katar'da milyarlarca dolarlık yatırımların durma noktasına geleceği uyarısında bulunuldu.

Büyük projelerde kazanç krizi!

Konut sayısı bini bulan büyük projelerde topraktan konut alımı yapanlar artık umdukları kazancı elde edemiyor. Bu hususta büyük projelerde kazanç krizi ortaya çıkıyor.

İnşaatçıların Katar krizi endişesi!

KATAR krizi sorunu Türk müteahhitlere de uzanıyor. Çin ile birlikte ilk sıralarda yer alan Türk müteahhitlik sektörü, Katarda çok büyük projelere imza atmış durumda..

fed morgıç krizi Haberi

fed morgıç krizi

Davalarda öncelikli olarak yatırım bankalarının hesaba çekileceği duyuruldu.

FED'den tarihi açıklama... Dünya piyasaları ABD mortgage piyasasından kaynaklanan dalgalanmanın etkisinden kurtulmaya çalışırken, ABD Sermaye Piyasası Kurulu (SEC) yaşananların sorumlularını belirlemek için harekete geçti. Gelen haberlere göre SEC halen 12 farklı şirket ile ilgili olarak soruşturma yürütüyor. Uzmanlar ABD mortgage piyasasında yaşanan olayların atlatılmasının ardından finans dünyasına yönelik büyük bir dava dalgasının geleceğini ileri sürüyor.

GÜVEN İÇİN GEREKLİ

İddialara göre dava dalgasından öncelikli olarak etkilenecek kuruluşların başında müşterilerini zamanında ve gerektiği gibi bilgilendirmeyen yatırım bankaları ve finans kuruluşları gelecek. SEC eski görevlilerinden Michael Malloy açıklamasında vakit kaybetmeden krizin sorumlularının ortaya çıkarılarak piyasalara yeniden güven ortamının getirmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: "Gelişmeleri soruşturma açısından değerlendirecek olursak yaşananların...