29 / 03 / 2024

Federico Merke nükleer

Federico Merke nükleer

Arjantin San Andres Üniversitesi’nden Siyaset Bilimleri Profesörü Federico Merke, "Rusya, Arjantin'in altıncı nükleer santralini inşa etmek istiyor" dedi. Merke, santrallerin kurulumu için Çin’in devreye girdiğini söyledi.

Rusya Arjantin'de nükleer santral inşa etmek istiyor!

Arjantin San Andres Üniversitesi’nden Siyaset Bilimleri Profesörü Federico Merke, "Rusya, Arjantin'in altıncı nükleer santralini inşa etmek istiyor" dedi. Merke, santrallerin kurulumu için Çin’in devreye girdiğini söyledi.

Akkuyu'da inşa edilecek Nükleer Enerji Santrali ekolojik sistemi tehdit ediyor!

Akkuyu'da inşa edilecek nükleer enerji santralının sebep olacağı ekolojik katliamın yanı sıra elektrik fiyatlarını da iki katına çıkaracağı ortaya çıktı İşte Rosatom'un kaza geçmişi.

Akkuyu'da orman arazisinde nükleer inşaatı yapılıyor!

Mersin Akkuyu' da Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu ( ÇED ) raporu olmadan başlayan nükleer santral inşaatının bir kısmının da izin olmadan orman arazisine yapıldığı ortaya çıktı..

Akkuyu'da nükleer santral inşaatı başladı mı?

Mersin Akkuyu'daki nükleer santral sahasında iş makineleri çalışmaya başladı. ÇED raporu olmayan santralda faaliyetin başlaması, tepki yarattı. Şirket yetkilileri ise "Santral inşaatı değil, taş ocağı açtık" diyor...

Birleşik Arap Emirlikleri, üçüncü nükleer tesisin temelini bu yıl atacak!

Birleşik Arap Emirlikleri’ nde nükleer enerjinin geliştirilmesinden sorumlu Emirlikler Nükleer Enerji Şirketi, inşaatı devam eden projede üçüncü tesisin temelinin bu yılın sonuna doğru atılacağını açıkladı...

NKP üyeleri, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için savcılığa suç duyurusunda bulundu!

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin yapımı için gerekli olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alınmadan inşaata başlandığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne inşaat lisansı alınmadan başlanmayacak!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) AŞ Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, Akkuyu’da Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu onaylanmadan ve inşaat lisansı alınmadan santral inşaatının başlamasının söz konusu olmadığını söyledi

Sinop nükleer santrale hazırlanıyor!

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, nükleer santralin Sinop'a ne kadar fayda sağlayacağını araştırmak için şubat ayında çalıştay yapacaklarını ve çalıştayda Sinop'un gelecek 10 yılını planlayacaklarını söyledi...

Nükleer enerjide teknik ve mevzuat altyapı çalışmaları tamamlandı!

Konuyla ilgili olarak Bakan Taner Yıldız tarafından yapılan açıklamada, bu çalışma sayesinde nükleer enerjinin teknik ve yasal altyapısı, çevresel etkileri, yerel sanayinin katılımı gibi konularda Türkiye'ye önemli katkı sağlanacağı kaydedildi...

Taner Yıldız: Türkiye için nükleer enerji zorunluluk!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer enerjinin, Türkiye’ nin hız la artan enerji ihtiyacını gidermek için bir alternatif değil de zorunluluk olduğunu söyledi.

Kazakistan'ın nükleer enerji çalışmaları devam ediyor!

Japonya 'daki nükleer sızıntı sonrası oluşan " Fukuşima sendromu "ndan kurtulmak gerektiğini savunan Kazak Cumhurbaşkanı Nazarbayev, yakın gelecekte ucuz enerjiye olan talebin artacağını dile getirdi

Abbas Arakcı: Nükleer anlaşmanın ilk etabı 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacak!

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakcı, İran ile 5+1 ülkeleri arasında 24 kasım 'da Cenevre’de imzalanan nükleer anlaşmanın ilk etabının 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacağını söyledi..

İran ikinci nükleer santral inşası için Rusya ile görüşüyor!

İran Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Ekber Salihi: "Rusya ile 1992'de imzalanan protokolün hayata geçirilmesi ve 4000 megavatlık yeni nükleer santralin yapımı için görüşmeler devam ediyor"

Federico Merke nükleer Haberi

Federico Merke nükleer

Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez’in 22-23 Nisan tarihlerindeki Rusya ziyaretini değerlendiren Merke, Rusya’nın daha önce iki nükleer santral için Arjantin’le anlaşma sağladığını, ancak daha sonraki gelişmelerin ardından santrallerin kurulumu için Çin’in devreye girdiğini söyledi.


Merke, daha önce kazandığı iki anlaşmayı da politik sebeplerle Çin’e kaptıran Rusya’nın, Arjantin’in altıncı nükleer santralini inşa etmek için anlaşma yapabileceğini iddia etti.


Arjantin’in şu anda üç nükleer santrali olduğunu ve iki santralin önümüzdeki yıllarda Çin tarafından inşa edileceğine dikkati çeken Merke, Fernandez’in ziyaretinin, Rusya için nükleer santral inşa anlaşması yapma ve Latin Amerika’da güçlenme fırsatı olduğunu kaydetti.


Rusya, Ekim 2014’te Latin Amerika ülkesi Bolivya ve Brezilya’da gaz ve petrol arayacağını bildirmiş ve anlaşma Rus enerji şirketi Gazprom tarafından doğrulanmıştı. Kasım ayında Rus enerji şirketi Rosneft de Venezuela hükümetinden...