25 / 04 / 2024

Fer Yapıdan yabancıya konut satışı

Fer Yapıdan yabancıya konut satışı

GAYRİMENKUL sektöründe, kurulduğu 2010 yılından bu yana 5 projeye imza atan Fer Yapı, 5 yılda yaklaşık 2 milyar lira değerinde yatırımı yönetti.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Yabancıya konut satışı yüzde 26,9 arttı! O ilde her üç konuttan biri yabancıya satıldı!

Yabancılara yapılan konut satışları 2022'nin ilk 10 ayında, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 26,9 yükseldi. Antalya'da ise satılan her üç konutun biri yabancılar tarafından alındı. İşte yabancıya konut satışındaki son durum...

Fer Yapı, Almanya'da 25 bin Euro'ya şirket kurdu!

Denge Yatırım'ın gayrimenkul proje geliştirilmesi alanında faaliyette bulunmak amacıyla yüzde 100 iştiraki olduğu Fer Yapı, Fer Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş.'ye ait olan Almanya'nın Hamburg şehrinde 25 bin Euro sermayeye sahip FER Delevopment GmbH şirketi kuruldu.

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Yabancıya konut satışında çifte rekor!

Ocak-Kasım döneminde yabancıya yapılan 50 bin 735 satış ve Kasım ayında 7 bin 363 konut satışı ile hem yıllık hem aylık rekor kırıldı.

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Pandemide yabancıya konut satışı arttı!

Koronavirüs salgınının artması yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini durdurmadı. Medet Anli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Medet Anli firma tarafından 2021'de yabancıya 400 milyon TL'lik konut satışının yapıldığını dile getirdi. 

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Yabancıya konut satışında yeni hedef 10 milyar dolar!

TÜİK’in açıkladığı Ekim 2021 konut satışı verilerine göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,1 arttı ve 5 bin 893 oldu. GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Yabancıya konut satışındaki düzenlemeyle neler değişecek?

Yabancıya konut satışında, 20 Eylül tarihinde hayata geçirilen değerleme firmalarının otomatik atandığı düzenlemede yeni bir değişiklik yapılıyor.

Yabancıya konut satışına ekspertiz freni!

YAbancıya konut satışına getirilen yeni ekspertiz düzenlemesi kapsamında alım anlaşması yapılsa bile vatandaşlığa hak kazanamadığını öğrenen pek çok yabancı da konutları almaktan vazgeçti.

Yabancıya konut satışı yüzde 47.6 arttı!

Gayrimenkul danışmanlığı veren FOA Invest firmasının kurucusu ve CEO’su Fatih Osman Akkan, ülke genelinde yabancıya konut satışının yüzde 47.6 yükseldiğini dile getirdi. 

Fer Yapıdan yabancıya konut satışı Haberi

Fer Yapıdan yabancıya konut satışı

Bugüne kadar 300 bin metrekare inşaat yaptıklarını söyleyen FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, yeni projeler için arayışlarının sürdüğünü anlattı. Kumova, "İstanbul'da artık arsa bulmak çok zor. Şehir içindeki projelerde maliyetin büyük kısmı arazi fiyatına gidiyor. Biz de merkezde kalmak için kentsel dönüşümle ilgileniyoruz. Bundan sonraki yatırımımız kentsel dönüşüm gibi görünüyor. Gireceğimiz bölgeler ise Beşiktaş ve Şişli civarı olur" diye konuştu. 



Gayrimenkul sektörünü de değerlendiren Kumova, yabancı yatırımcıların ilgisine dikkati çekti. Bugüne kadar yabancıların sadece alışveriş merkezlerine yatırım yaptığını anlatan Kumova, şunları söyledi: "Yabancı, yüzde 12-15 kazanmayı bekliyor. Ancak bu kârlar yok. Bizim yılda yüzde 30 kâr etmemiz gerekiyor ki yarısını verelim. Bunu anlattığımızda batık projelere gidiyorlar ve bir tokat yiyorlar. Ancak onlar da öğrenme sürecine girdiler." Yabancıya konut satışlarında...