18 / 04 / 2024

Ferit Şahenk doğuş

Ferit Şahenk doğuş

Doğuş Holding ve Garanti Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk kimdir? Doğuş Holding hangi alanlarda hizmet veriyor? Doğuş Holding'in projeleri ve Ferit Şahenk ile ilgili bilgiler...

Ferit Şahenk Mandarin Oriental Bodrum’daki lüks evini sattı!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Mandarin Oriental Bodrum’daki lüks evini ABD'de fon yöneticisi olan Ahmet Okumuş'a sattı. 

Ferit Şahenk 3 yıl önce aldığı şirketi satıyor!

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk 2016 yılında satın aldığı dünyanın en büyük süper yat bakım tesislerinde içinde bulunduğu Marina Barcelona 92'deki (MB 92) hisselerini devrediyor.

Ferit Şahenk: Galataport ustalık eserim!

Ferit Şahenk Galataportistanbul'un Doğuş Grubu ve kendisi için ustalık eseri olduğunu söylüyor. Şahenk, "Bugüne kadar grup olarak hep yaptık devrettik. Bu ise gelecek kuşaklar için kalıcı bir eser ve geleceğe açılan yeni penceremiz" diyor…

Doğuş Grubu Türkiye'ye 7.5 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk, son 10 yılda yaptıkları 9 milyar dolarlık yatırımın 7.5 milyarını Türkiye’de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Doğuş İnşaat'ın acı günü! Sadi Göğdün vefat etti!

Doğuş Holding ve Doğuş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Göğdün vefat etti. Doğuş Grubu, Şahenk Ailesi ve Gönül Talu taziye ilanı yayınladı. 

Ferit Şahenk, Atami Otel'i etkinlik üssü yapacak!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Cennet Koyu'nda geçmişte Japonların sahibi olduğu Atami isimli oteli aldı ve restore ettirdi. Şahenk, burayı bir etkinlik üssü yapmayı planlıyormuş. Etkinlik derken yaz düğünlerinden söz ediyoruz…

Ferit Şahenk Marmaris'teki D-Resort Grand Azur otelini satıyor!

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, bir süredir yaptığı satışlarla gündemde yerini alıyor. Ferit Şahenk Marmaris'teki D-Resort Grand Azur otelini satışa çıkardı. 

Ferit Şahenk The Raleigh otelini 103 milyon dolara sattı!

Garanti Bankası'ndaki yüzde 9.95'lik payını İspanyol ortağı BBVA'ya 3.3 milyar TL'ye satan Ferit Şahenk, Tommy Hilfiger'la Miami'de ortak olduğu The Raleigh otelini de 103 milyon dolara sattı.

Ferit Şahenk Yunanistan’daki apartmanını elden çıkardı!

Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, Yunanistan’daki apartmanını 3 milyon euroya Yunan milyoner Apostolos Vakakis'e sattı.

Ferit Şahenk ve Hüsnü Özyeğin arasındaki 102.5 milyon euroluk anlaşma iptal!

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile iş adamı Hüsnü Özyeğin arasındaki AVM satışı anlaşmasının iptal edildiğini yazdı. 

Doğuş Grubu yeni yatırımlarıyla büyüyor!

Ayhan Şahenk'in kurup büyüttüğü Doğuş Holding, yatırımlarına hız verdi. Doğuş Grubu, teknoloji, spor ve eğlence alanındaki yeni yatırımlarıyla da büyümesine devam ediyor. 

Ferit Şahenk İspanya'daki otelini Meksikalılara sattı!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, İspanya'daki lüks otelini 210 milyon euroya Meksikalılara sattığını duyurdu.

Ferit Şahenk, İspanya’daki gözde otelini satıyor!

Yaşadığı mali zorluklardan dolayı yurtdışındaki tüm lüks otellerini satışa çıkardığına yönelik haberleri çıkan Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk'in İspanya'daki oteline alıcı çıktığı ifade edildi. 

Ferit Şahenk doğuş Haberi

Ferit Şahenk doğuş

Ferit Şahenk kimdir?

Ferit Şahenk, 1964 Ankara doğumlu. Ferit Şahenk bugün,  Doğuş Holding ve Garanti Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı.


Şahenk Ailesi olarak 1950 senesinden beri inşaat işinde olan Ferit Şahenk, 1987 yılında Boston College’de Pazarlama ve İnsan Kaynakları bölümünden mezun oldu.


1991 yılında Garanti Menkul Kıymetler Şirketi'ni kuran Ferit Şahenk, Doğuş Otomotiv’de 1990 ile 1997 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığı yaptı.


Doğuş Holding Grubu, gayrimenkul, turizm, inşaat, enerji, otomotiv gibi sektörlerde hizmet veriyor. İşte Doğuş Holding şirketleri;


1.Bankacılık ve finans

-Garanti Bankası

2.Otomotiv

-Doğuş Otomotiv

3.İnşaat

-Doğuş İnşaat

-Teknik Mühendislik

-Ayson Geoteknik

4.Medya

-Doğuş Yayın Grubu

5.Turizm

6.Gayrimenkul

-Doğuş GYO

-Doğuş Gayrimenkul

7.Enerji 


Doğuş Holding projeleri..

Tünel, metro ve demiryolları: 

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri Yapım İşi (Proje devam ediyor) 

Sofya Metrosu Genişletme Projesi Lot I (Proje devam ediyor) 

Otogar-İkitelli Olimpiyat Köyü Raylı Sistemi (Proje devam ediyor) 

Kadıköy-Kartal Metrosu İnşaatı

İstanbul Metro Tünelleri Kısım...