18 / 04 / 2024

Doğuş Grubu yeni yatırımlarıyla büyüyor!

Doğuş Grubu yeni yatırımlarıyla büyüyor!

Ayhan Şahenk'in kurup büyüttüğü Doğuş Holding, yatırımlarına hız verdi. Doğuş Grubu, teknoloji, spor ve eğlence alanındaki yeni yatırımlarıyla da büyümesine devam ediyor. 



Ayhan Şahenk'in kurup büyüttüğü Doğuş Holding'i bugün oğlu Ferit Şahenk yönetiyor. Para Dergisi'nde yer alan habere göre, otomotiv, inşaat, medya, turizm ve hizmetler, gayrimenkul, enerji ve yeme-içme olmak üzere yedi sektörde faaliyet gösteren Doğuş Grubu, teknoloji, spor ve eğlence alanındaki yeni yatırımlarıyla da büyümesini sürdürüyor.

Grubun 300'ün üzerindeki şirketi ve 35 bini aşkın çalışanı var. Ferit şahenk, son yıllarda yeme içme sektörüne yaptığı yatırımlarla konuşulur oldu. Halen Nusr-Et, Günaydın, Zuma, Parle, Çubuklu 29, Borsa Restaurant, Gina gibi ünlü 40 mekanın sahibi, ilk kulisimiz D.ream tarafında. Öğrendiğimize göre, D.ream'ın CEO'su değişiyormuş. Henüz resmi açıklama yapılmadı ama biz buradan duyuralım.

Firmanın başına Borsa Restaurant ve Parle'de Şahenk'in ortaklarından olan Rasim Özkanca'nın oğlu Umut Özkanca geliyormuş. Şimdiye kadar CEO'luk koltuğunda oturan Levent Veziroğlu'nun ise D.ream'dan kopup kopmadığı net değilmiş. Bu konuda iki rivayet var. Birisi Veziroğlu'nun ABD'deki Nusr-Et'in başına geçeceği, diğeri ise gruptan tamamen ayrıldığı yönünde. Gelelim ikinci gelişmeye. Doğuş Turizm Grubu Türkiye'nin en eski turizm şirketlerinden biridir. 1976'dan bu yana sektörde. Grup, Otelcilik (D-Hotels and Resorts), marinacılık (D-Marin), seyahat yönetimi ve MICE (Antur), mağazacılık (Doğuş Perakende), saat ve mücevherat (D-Saat) alanlarında faaliyet yürütüyor, şahenk, e-mail yoluyla çalışanlara bir değişiklik açıklamış. Çalışanlara gönderdiği mesajda, "Turizm ve yeme-içme işlerimizi önemli sinerjik faydalar elde etmek için bir çatı altında topladık. Doğuş Turizm Grubumuzu ve D.ream'i birlikte yöneteceğimiz Doğuş Turizm ve Yeme içme Grubumuza da (Doğuş Hospitality Group), Sayın Eryigit Umur, mevcut görevleri uhdesinde kalmak üzere CEO olarak atanmıştır" diyor. Son bir bilgi. Doğuş Holdingin bankalarla devam eden borç yapılandırma süreci başarı ile tamamlanmış.


Geri Dön