25 / 04 / 2024

MB Holding yatırımlarıyla büyüyor!

MB Holding yatırımlarıyla büyüyor!

MB Holding, inşaattan seracılığa, perlitten medikal tekstile, jeotermal enerjiden turizme kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor. BLT Enerji olmak üzere sekiz firması bulunuyor. Firma son yıllarda enerji yatırımlarıyla büyüyor.



MB Holding, inşaattan seracılığa, perlitten medikal tekstile, jeotermal enerjiden turizme kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor. MB Holding'in Baltaş İnşaat, Balpa İnşaat, İnper Perlit, Mege Enerji, Sultan Sera, 3Teks Medikal Tekstil, BLT Turizm ve BLT Enerji olmak üzere sekiz firması bulunuyor. Firma son yıllarda enerji yatırımlarıyla büyüyor. 


MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, holdingin inşaattaki firmalarından Baltaş ve Balpa İnşaat’m toplu konutta profesyonelleştiğini belirterek, bugüne kadar 10 bini aşkın konut aynı zamanda birçok hastane, üniversite, cami, sanayi sitesi, fabrika, stadyum ve hidroelektrik santrali inşa ettikleri bilgisini verdi. İnper Perlit adlı firmalarının ise bölgedeki tek perlit üretim tesisine sahip olduğunun altını çizen Balat, “Perlit, inşaat sektöründe ısı ve ses yalıtımında, tarım sektöründe ise verim artırıcı olarak kullanılan ve sanayinin birçok dalında da farklı kullanım alanlarına sahip bir malzeme. Buradaki amacımız, Türkiye’nin zengin perlit madenlerini ekonomiye kazandırmaktı” diye konuştu.


Firmanın özellikle jeotermal alanındaki yatırımlarıyla son dönemde adından söz ettirdiğine dikkat çeken Muharrem Balat; “Aydm’da kurulu bulunan jeotermal tesisimiz Menderes Geother-mal Elektrik Üretim AŞ. (MEGE) ve buna entegre olarak faaliyete geçirdiğimiz Sultan Sera Türkiye’de birjeotermalenerjisantraline entegre olarak ısıtılan ilk sera olma özelliği taşıyor. Jeotermal enerjiyi turizm alanında da aktif hale getireceğiz. 2015 yılında başlayacağımız projemizde tarihi Akharaka kaplıcalarını tekrar canlandıracağız” şeklinde bilgi verdi.


Muharrem Balat, 3teks Medikal Tekstil adlı firmalarının ise modern tıbbın gereği olan steril tek kullanımlık tıbbi örtü, önlük ve cerrahi setler ile non-steril önlük, örtü ve kılıf grupları ürettiğini anlattı. Bu şirketin halen 56 ülkeye ihracat yaptığını kaydeden Balat, “Batı standartlarına yaygın olarak kullanılan tek kullanımlık ürünler ile Türkiye’deki sağlık sektöründeki kaliteyi artırmayı, sağlık sektörü standartlarını daha ileri noktalara taşımayı ve operasyon sırası ve sonrası enfeksiyon riskini minimuma indirmeyi misyon edindik ve çıktığımız yolda da kararlı adımlarla yürüyoruz. Son olarak turizm sektöründe termal turizme yöneldik hem de Hilton Grubu ile anlaşarak, Gaziantep’e Hilton Hampton markasını getirdik” dedi.



Dünya Gaziantep Dergisi 


Geri Dön