26 / 04 / 2024

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.



Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 2021 yılı ilk çeyreği büyüme rakamları hakkında değerlendirmede bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Akın inşaat yatırımlarının önemi hakkında da yorum yaptı. 

Türkiye'de tüketim ve dış ticaret rakamlarındaki iyileşmenin büyümesi için desteklerin artacağını söyleyen Akın şu açıklamalarda bulundu: 

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

"Yabancı yatırımlarının artış gösterebildiği ortamda turizmde olumlu gelişmelerin yaşanması ve inşaat yatırımlarının da devreye girmesiyle birlikte büyüme rakamlarının diğer dönemlerde de yüksek seyretmesini beklemeliyiz. Geçen yılın başından bu yana salgın nedeniyle hem dünya hem Türkiye hiç beklemediği gelişmeleri tecrübe ediyor. Biz böyle bir ortamda Akfen Holding olarak salgının başından bu yana madenden enerjiye, limancılıktan turizme kadar faaliyet gösterdiğimiz birçok sektörde daha önceden belirlediğimiz yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam ettik. Salgın döneminde projelerin finansman etütlerine zaman ayırırken, bugünkü gibi güçlü büyüme oranlarının desteklediği yatırım ortamının iyileşmesiyle birlikte artık yatırım iştahımızı değer yaratacak stratejik yatırımlara yönelteceğimize inanıyorum."

Müteahhitlikte yatırım ortamları iyileşmeli!


Geri Dön