23 / 04 / 2024

Fethi Paşa Korusu imara mı açılıyor

Fethi Paşa Korusu imara mı açılıyor

İstanbul Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Fethi Paşa Korusu'na halkın tepkisine rağmen bugün iş makineleri girdi. Fethi Paşa Korusu ile ilgili konuşan yetkililer ise Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nde restorasyon yapıldığını söyledi.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Karaköy Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi bugün Karaköy'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi bugün Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki inşaat mühürlendi!

Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun yan parselindeki inşaat, bölge sakinlerinin tepki göstermesi üzerine durduruldu. Mahkeme, Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşkün müştemilatı olarak yapılan inşaatın telafisi güç zararlar oluşabileceğini belirtti...

Hüseyin Avni Paşa Korusu'na kaçak inşaat mı yapılıyor?

İşadamı Mehmet Cengiz’in aldığı Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda sular durulmuyor. Koruda tek katlı bir müştemilatın yerine ev gibi üç katlı bir bina yapıldığı iddia edildi.

Boğaz'daki Abraham Paşa Çiftliği sosyal tesis oluyor!

Beykoz Korusu’ndaki Abraham Paşa Çiftliği, milletvekilleri için sosyal tesis oluyor. AK Parti’nin hazırladığı bir teklifte milletvekilleri ile eski vekillerin, kamuya ait tüm sosyal tesis ve imkânlardan yararlanmalarını öngörüyor..

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü son durum!

Mehmet Cengiz, İstanbul Boğazı manzaralı Üsküdar'daki Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki yanan köşkün inşaatı için yapı ruhsatını aldı.

Cengiz İnşaat, Fethi Paşa Korusu’nda inşaata başlayacak!

Milliyet Gazetesi'nin yazarlarından Melih Aşık bugünkü yazısında Cengiz Holding'in Fethi Paşa Korusu'yla ilgili açıklamasına yer verdi. İşte Melik Aşık'ın o yazısı...

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün restorasyonunda son durum!

İstanbul Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Fethi Paşa Korusu'na halkın tepkisine rağmen bugün iş makineleri girdi. Fethi Paşa Korusu ile ilgili konuşan yetkililer ise Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nde restorasyon yapıldığını söyledi.

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün yerine bina mı yapılacak?

Ünlü işadamı Mehmet Cengiz, İstanbul Boğazı manzaralı Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü’nü aldı. Satış işleminden sonra köşk yandı. Cengiz şimdi yanan tarihi köşkün yerine yeni bina yapmak için hazırlığa başladı…

1944 yılında Ragıp Paşa Köşkü ve Korusu'nun muhafazası istenmiş!

1944 yılında İstanbul Belediyesi'nden tarihi Ragıp Paşa Köşk'ü ve Korusu'nun muhafaza edilmesi ve yarınlara ulaştırılması istenmiş. Bu tarihi binanın Belediye tarafından satın alınmasına Lütfi Kırdar da taraftar olmuş.

Cengiz İnşaat'a Hüseyin Avni Paşa Köşkü için suç duyurusu!

Cengiz inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in, doğal sit alanı olan Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda iş makineleriyle çalışma başlamıştı. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Cengiz İnşaat'a suç duyurusunda bulund

Hüseyin Avni Paşa Köşkü aslına uygun olarak inşa edilecek!

Üsküdar'daki Fethi Paşa Korusu'nun içinde bulunan 150 yıllık tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü, geçen yılın haziran ayında yanmıştı. Bu yaz köşkü paravanla kapattılar, 'aslına uygun' yapmak için inşaat başladı.

Fethi Paşa Korusu’ndaki köşkün yerine villa mı yapılacak?

Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’e satılan ve geçtiğimiz yıl yanan Üsküdar’daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün çevresinde iş makinelerinin konuşlandırılmasına, çevre sakinlerinin tepkisi sürüyor.

Fethi Paşa Korusu imara mı açılıyor Haberi

Fethi Paşa Korusu imara mı açılıyor

İstanbul Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan tarihi Fetih Paşa Korusu'na iş makinaları girdi. Bir süredir bölgeye yerleştirilen iş makinalarının bugün itibariyle çalışmaya başladığını söyleyen mahalle sakinleri iş makinalarının durdurulmasını istedi.  


YETKİLİLER: RESTORASYON YAPILIYOR

Tepkilere rağmen iş makinalarının çalışmaya başladığı Fethi Paşa Korusu ile ilgili konuşan yetkililer ise Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nde restorasyon yapıldığını söyledi. Fethi Paşa Korusu’ndaki çalışmanın restorasyon amaçlı olmadığını söyleyen mahalleli ise korunun imara açılacağını iddia etti.


Ne olmuştu?

Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde, İstanbul Boğazı’na hâkim noktada bulunan Fetih Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü Haziran 2014’te yandı. Köşkün tamamen küle dönmesine neden olan yangın sonrasında içinde 3 bin ağaç bulunan korunun müteahhit Mehmet Cengiz tarafından satın alındığı ortaya çıkmıştı.


Radikal



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Artvin Cerattepe’deki maden araması halkın tepkisi...