26 / 04 / 2024

Fikirtepe kamulaştırma kararı

Fikirtepe kamulaştırma kararı

Fikirtepe'de idare mahkemeleri tarafından Danıştaya Temyiz hakkı bulunmak üzere iptal edilen Plan Notları sıcaklığını korurken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşların haklı taleplerini geri çeviriyor.

Fikirtepe'de neler oluyor?

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'nin geçen hafta Bakanlık il binası önünde yaptığı eylemin gündeme gelmesi ile beraber yapıldığı duyurulan kamulaştırmaya ilişkin çarpıcı tespitlerde ortaya çıktı...

Kentsel Dönüşüm'de ilk acele kamulaştırma kararı uygulamaya konuldu!

Kentsel Dönüşüm'ün sembol bölgesi Fikirtepe 'de ilk kamulaştırma kararı uygulandı. VARTAŞ'ın Renovia İstanbul projesi arazisi üzerindeki 2 hak sahibine mahkeme tarafından belirlenen kamulaştırma bedeli ödendi.

Zonguldak'ta acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak ili sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'da acele kamulaştırma kararı!

Antalya'da bulunan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara için acele kamulaştırma kararı!

Ankara'da bulunan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kilis'te acele kamulaştırma kararı!

Kilis'te yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara'da acele kamulaştırma kararı!

Ankara'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale Çan'da acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale Çan'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale'de acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale'de yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çorum Mecitözü'nde acele kamulaştırma kararı!

Çorum Mecitözü'nde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çorum için acele kamulaştırma kararı!

Çorum'da yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adana'da acele kamulaştırma kararı!

Adana Yumurtalık'da yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa için acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağırım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kastamonu için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'da acele kamulaştırma kararı!

İstanbul'da yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fikirtepe kamulaştırma kararı Haberi

Fikirtepe kamulaştırma kararı

Fikirtepe'de idare mahkemeleri tarafından Danıştaya Temyiz hakkı bulunmak üzere iptal edilen Plan Notları sıcaklığını korurken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşların haklı taleplerini; serbest piyasa var, ticari firmalara müdahale edemeyiz diyerek geri çevirmekte. Bakanlık, ticari firmalara bu görüş doğrultusunda her hangi bir müdahalede bulunmaktan kaçınırken, vatandaşların talebi olan haklı taleplerin ticari firmalarca yerine getirilmemesine rağmen vatandaşların tapulu mülklerini aynı ticari firmaların talepleri doğrultusunda lehlerine olacak şekilde acele olarak kamulaştırma girişimlerini sürdürmekte.


Şubat 2015 te yapılan Kamulaştırma süreci henüz neticelenmedi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Türkiye'de ilk Kentsel dönüşüm ve acele kamulaştırması olarak Fikirtepe'de gündeme gelen ama neredeyse fiyasko olarak tarihe geçecek bir girişim olarak hafızalarda tazeliğini korumaktadır. Vartaş adasında yapıldığı söylenen acele kamulaştırma girişimi henüz net olarak neticendirilememiş ve tapu tescil davası devam...