25 / 04 / 2024

Fikirtepe Platformu çalışmaları

Fikirtepe Platformu çalışmaları

Beş yıl önce kentsel dönüşüm kapsamına alınan Fikirtepe'de çalışmalar hızlandı. 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alanın inşa edileceği bölgede 18 milyar dolarlık değer oluşacak. İşte bölgedeki son durum ve satıştaki projeler.

Fikirtepe Platformu çalışmalara başladı!

Fikirtepe'de dönüşümün hızlanması için bir araya gelen firmaların oluşturduğu platform çalışmalara başladı. Platform, bölgedeki sıkıntıları giderip kamu ile vatandaş arasında köprü olmayı ve bu sayede dönüşümü hızlandırmayı amaçlıyor.

Fikirtepe'de müteahhitler birleşiyor!

Fikirtepe’de proje üreten müteahhitler, bölgedeki dönüşümün hızlanması için el birliği yaptı. Kurulacak komisyonlar hak sahiplerinin mağduriyetini önlemek için çalışacak..

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması için yeni çalışmalar hayata geçmeye devam ediyor. KİPTAŞ ve BİMTAŞ’ın ortaklığı ile gerçekleşen “İstanbul Yenileniyor Platformu”nda yeni dönem kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aktarıldı.

Avrasya GYO Arnavutköy'de gayrimenkul çalışmalarını sürdürüyor!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Avrasya GYO Arnavutköy'de gayrimenkul çalışmalarını sürdürüyor.

Nazmi Durbakayım, Fikirtepe Platformu’nun yeni başkanı oldu!

Fikirtepe’de bölgenin kentsel dönüşümü, altyapı çalışmaları, sosyo kültürel gelişimi ve hak sahipleri ile müteahhitler arasında diyalog geliştirici olan Fikirtepe Platformu’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım oldu.

Fikirtepe Brooklyn Dream'de çalışmalar başlıyor!

Pana Yapı, Fikirtepe’de prestijli markaların yer alacağı alışveriş ve yeme – içme alanlarından oluşacak bulvarda konumlanan Brooklyn Dream projesinin çalışmalarına başladı.

Doğuş GYO: Antalya 2000 Plaza'nın satış çalışmaları sürüyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., şirket portföyünde yer alan Antalya 2000 Plaza'nın satışı konusundaki çalışmaların sürdüğünü Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

Fikirtepe Platformu'nda çalışmalar hızlandı!

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projesinin hızla ve başarılı bir şekilde tamamlanması için güç birliğini hayata geçiren, Başkanlığını Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu'nun yaptığı Fikirtepe Platformu, çalışmalarına hız kesmeden devam

Kadıköy Fikirtepe'deki çalışmalarda 4 firma ruhsat aldı!

Kadıköy Fikirtepe'de çalışmalar hız kesmiyor. Bölgede çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketinin birleşerek kurduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nin çalışmaları hızla devam ederken, 4 firma daha ruhsatını aldı.

Fikirtepe Platformu yurtdışına açılacak!

Türkiye’nin ilk planlı kentsel dönüşüm projesi için çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketinin birleşerek kurduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği, Fikirtepe Platformu’nu oluşturdu.

Sua İnşaat Fikirtepe'de yıkım çalışmalarına başladı!

Sua İnşaat, Anadolu Yakası'nın yenilenen yüzü Fikirtepe'de hayata geçireceği projesi için, bölgede dönüşüme tabi tutulan niteliksiz yapılarda yıkım çalışmalarına başladı.

Şua İnşaat Fikirtepe'deki projesi için yıkım çalışmalarına başladı!

Şua İnşaat Fikirtepe’de kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçireceği projesi için bölgede yıkım çalışmalarını başlattı.

Kartal Bölge Platformu çalışmalarına başladı!

KARTAL'da gayrimenkul projesi olan 5 şirketin oluşturduğu 'Kartal Bölge Platformu' yabancı yatırımcıları ilçeye çekmek için çalışmalara başladı. Kartal'ı yurtdışında tanıtacak platform, Dubai Cityscape Fuarı'nda ilçenin tanıtımını yapacak.

Kartal Bölge Platformu çalışmalara yabancılarla başladı!

İstanbul Kartal’da yatırım yapan 5 gayrimenkul firmasının oluşturduğu Kartal Bölge Platformu çalışmalarına ‘yabancılarla’ başladı. Toplantıya başta Körfez ülkesi basını olmak üzere yabancı gazeteciler de yoğun ilgi gösterdi.

Fikirtepe Platformu çalışmaları Haberi

Fikirtepe Platformu çalışmaları

Kadıköy Fikirtepe'de devam eden, Türkiye'nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinde ruhsat alabilen projelerde inşaat seviyesi yüzde 40'a yaklaştı. Toplam 57 proje adasının bulunduğu Fikirtepe'de ruhsat alan proje adalarının Fikirtepe'nin tamamına oram yüzde 25'e ulaştı. Bu adaların 19'unda yüzde 100 anlaşma sağlandı ve 13'üne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı ruhsatı verildi. 2 adanın alan proje onay süreci devam ederken, 3'te 2 çoğunluk sağlanan 30 ada, 3'te 2 çoğunluk sağlanamayan 12 ada bulunuyor. Acele kamulaştırma için 6 adet adarım işlemleri mahkemeye taşındı. Eğer süreç sorunsuz tamamlanır ve tüm adalar için inşaat izni alınırsa Fikirtepe'de toplam 6 bin 341 binadaki 17 bin 728 bağımsız birim yıkılacak. Yerine ise 35 bin yeni konut ve 2 bin 500 ticari alan yapılacak....