19 / 04 / 2024

fikirtepede emsal kaç

fikirtepede emsal kaç

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi nasıl hayata geçecek? Fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmalarının temel kriterleri nelerdir? Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi nasıl tasarlandı? Fikirtepe’de emsal kaç? Fikirtepe nasıl bir kent haline gelecek? İşte cevaplar…

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi ne zaman bitecek? Fikirtepe’de neler oluyor?

Türkiye’nin 1 numaralı emlak sitesi Emlakkulisi.com, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’ni masaya yatırıyor. Fikirtepe’de hangi firmalar var, hangi firmalar sıra bekliyor, neler oluyor? İşte Fikirtepe’de esen değişim rüzgarları…

Ev sahipleri ve kiracılar için emsal karar: Bunu yapan resmen yandı!

Kiracısının huzurunu kaçıran ev sahibine emsal ceza geldi. B.K. adlı kadın kiracısını evden tahliye etmek isteyen ev sahibi Ö.Y., bir ay boyunca zile basıp, mesaj atıp, arayarak baskı yaptı. Mahkeme hapis cezası verdi. 

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

Mahkemeden 'kaçak yapılarla ilgili' emsal karar!

Milyon dolarlık villaların yer aldığı sitede bulunan ‘kaçak yapı’ krizi iki iş insanını karşı karşıya getirdi. Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi, Türk komşusu Mehmet Ünal’ı belediyeye şikâyette bulundu, kaçak yapıların yıkılması amacıyla karar verildi.

Kentsel dönüşümde 'emsal artışı ve metrekare' önemi!

Gazeteci Yalçın Bayer, "Dönüşüme girmesi gereken iki milyon ev için 10-15 yıllık plan yapılmalı. Evler TOKİ, KİPTAŞ veya anlaşılan başka müteahhitler tarafından emsal artışı olmadan ve metrekare değişmeden belli bir kârla yenilenmeli'' diyor.

Yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak?

Katlar alanı katsayısı (KAKS) (Emsal), yeni imar yönetmeliği ile yeniden belirlendi. Peki, yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak? Emsal oranı yüzde kaçtır?

Yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Antalya Zeytinköy'deki hastanenin kaçak alanları yasallaşacak mı?

Zeytinköy bölgesinde inşaatı biten özel hastane alanının kaçak bölümleri emsal artışı ile yasalaştırılmak istenirken örnek teşkil edeceğinden kaçağı bulunan oteller adeta pusuya yattı.

Kayıp kaçak bedelini dava açıp isteyin!

Yargıtay'ın, 'aboneden kayıp-kaçak bedeli alınamayacağı' yönünde verdiği emsal kararın ardından şimdiye kadar ödenen bedelin dava açılarak geri alınabildiğini söyleyen Ercan Çerçioğlu, sanayicilerden bu konuda girişimde bulunmasını istedi.

Yargıtay'dan kaçak inşaatlara yönelik 'emsal' karar!

Yargıtay 15. Hukuk Dairesi, Çengelköy'de İmar Kanunu'na aykırı şekilde inşa edilen kooperatifle ilgili müteahhit firmanın açtığı alacak davasında emsal olacak bir karar verdi. İşte karar...

Esenyurt TEM Güneyi 3. Etap imar planı askıda!

Esenyurt Belediyesi, Esenyurt TEM Güneyi 3. Etap 1/1000 ölçekli imar planını ilanen askıya çıkarıldı. Peki Esenyurt TEM Güneyi 3 Etap imar planı tadilatıyla Esenyurt ve Ardıçlı Evler'de emsal kaç oldu? İşte detaylar...

Emsal kira bedeli vergi değerinin yüzde kaçıdır?

Kira gelir vergisi, bir sene boyunca elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması durumunda "emsal kira bedeli" devreye giriyor. Peki, emsal kira bedeli vergi değerinin yüzde kaçıdır?

Elektrik faturalarında kayıp-kaçak bedeli hukuka aykırı!

Davayı kazanan şirketin avukatı Onur Tatar, "Bu karar elektrik faturalarında tahsil edilen kayıp kaçak bedellerinin hem şahıslar hem şirketler yönünden hukuka aykırı olduğunu bir kez daha tescil etmiştir. Emsal gösterilir" dedi...

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi imar planı için düğmeye basıldı!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nin imar sorunu nasıl çözülecek? Yavuztürk Mahallesi'nde 2014 yılı itibariyle emsal kaç? Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ekibiyle Yavuztürk Mahallesi'nin yeni imar planını nasıl hazırlıyor? İşte cevaplar...

fikirtepede emsal kaç Haberi

fikirtepede emsal kaç

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinin temel kriterleri!


Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Fikirtepe Kentsel Tasarım Çerçevesi’ne göre Fikirtepe projesinin temel kriterleri şöyle;


Fikirtepe İmar Planı, 4 emsal yapılaşma koşulu ile, 4 milyon metrekare inşaat alanı kapasitesine sahip olan, yaklaşık 140 bin kişinin yaşadığı, 60 bin kişinin çalıştığı yeni bir kente dönüşecektir. Kentsel tasarım projesinde ise bu yoğun yapılaşmaya karşın 3 Yaşamsal Dokunuş; Damar, Düğüm, Doku yaklaşımı benimsenmiştir.


Can Damarı: Fikirtepe’nin yeni merkezi, alanın en üst kodunda yaratılan ve konum olarak en erişilebilir noktadaki can damarıdır.


Düğüm; Kamusal Mekanlar: Fikirtepe’nin fiziksel ve sosyal topografyasının özelliği dikkate alınarak mahalle ölçeğinde ve sokak ve meydan, çarşı ve park gibi geleneksel mahalle kriterleri dikkate alınarak erişilebilir yaşam odakları yani kamusal mekanlar tasarlanmalıdır.


Yenilenen Dokular:...