16 / 04 / 2024

fikirtepede ruhsat alan firmalar

fikirtepede ruhsat alan firmalar

KENTSEL dönüşümde İstanbul'a ve hatta Türkiye'ye örnek olması planlanan Fikirtepe'de, müteahhitler hak sahipleri ile anlaşmalara dört yıl önce başladı. Bugün artık yeni bir merkez için sona gelindi. Birçok firma anlaşmaları yaptı.

Fikirtepe'de 3 firmaya daha iksa ruhsatı çıktı!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm için iki firmaya daha ruhsat verildi. Bir aya yakın bir süredir sistemde numarataş bekleyen iki adanın ruhsatı bu hafta başı numarataşın açılmasıyla ruhsatlar düzenlenerek yetkili firmaların sahiplerine verildi.

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum raporu!

Fikirtepe Haber Fi-KENTDER' in yaptığı saha çalışması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan bilgiler ortalamasında Fikirtepe'de son durum raporunu yayınladı. İşte Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum raporu...

Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Ocak ayında Selimoğlu - Pana Grup Fikirtepe projesi için ruhsat almıştı. Şimdi Fikirtepe'de 6 olan ruhsat sayısı 7'ye çıkıyor. Fi-KENTDER'e müsteşarlık tarafından yapılan açıklamaya göre Teknik Yapı'nın evrak onayları tamam...

Fikirtepe'de 7. ruhsat yolda!

Fi-KENTDER ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' Başkanı Yasin Bektaş yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk Bey'den aldıkları bilgi doğrultusunda Fikirtepe Haber'e özel bir açıklamada bulundu...

İnşaat ruhsat işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaat ruhsatı, yapının inşa edilmesine izin veren bir belge türüdür. Bunun için gerekli evrakların sunulması gerekir. İnşaat ruhsatı belgeleri, yapının alanına göre farklılık gösterir. Peki inşaat ruhsat işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat ruhsat belgeleri...

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

Referans Pendik'in ruhsatı alındı! Kiler GYO - Biskon Yapı'dan İller Bankası arazisine tam 513 konutluk yeni proje!

1 milyar 514 milyon 741 bin 443 TL'ye mal olacak olan Referans Pendik projesinin ruhsatı alındı. Proje Pendik'te yer alan  İller Bankası arazisi üzerinde yükselecek.

Yola terk yapılmadan ruhsat verilir mi?

İmar planlarında bazı alanlar park, yeşil alan ya da oyun alanı gibi birimlere ayrılır. Kamu yararına olacak şekilde gerçekleşen bu duruma ise yola terk adı veriliyor. Peki, yola terk yapmadan ruhsat verilir mi? Tapuda yola terk işlemi nasıl yapılır? Yola terk nedir? İşte detaylar…

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy 4. Etap'ın ruhsatı alındı! 111 bağımsız bölüm geliyor! 

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy 4. Etap'ın yapı ruhsatını aldı. Yapı ruhsatı projede yer alan 52 adet konut ve 59 adet ticari üniteden oluşan toplam 111 adet bağımsız bölümü kapsıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

Türkiye'de 2030'a kadar 200 bin şarj istasyonu hedefleniyor! 40 milyon TL yatırım yapıldı!

Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarına yapılan yatırımlar arttı. İşletme ruhsatı alan firma sayısı 30'a ulaşırken, Türkiye'de 4 bin olan şarj istasyonu sayısının 2030 yılına kadar 200 bine ulaşması bekleniyor. Sektör, ihracat açılımını da başlattı.

Ata GYO, Tekirdağ projesinin ruhsatını yeniledi!

Ata GYO Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Tekirdağ projesinin yapı ruhsatında yer alan müteahhit firma olan HGS Mimarlık- Gökçen Öncü şirketi sicil kayıtlarında terkin edildiğinden, ilgili yapı ruhsatı müteahhit firma değişikliği sebebi ile 10 Haziran tarihinde yenilendiğini bildird

Türkiye genelinde 4 ayda yapı ruhsatı alan bina sayısı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ocak-şubat ve mart aylarını kapsayan yılın ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,5 azaldı. Yapı ruhsatı verilen yapılan yüzölçümündeki gerileme de yüzde 21,8 oldu.

13 şehir hastanesinde ruhsat süreci tamamlanmadan inşaat başladı iddiası!

Sayıştay raporlarına göre Türkiye’nin farklı şehirlerinde yer alan 13 şehir hastanesinde arsa tahsis ve ruhsat süreçleri bitirilmeden yapım işine start verildi. Buna rağmen tamamlanamayan hastaneler için “süre uzatımı ödemesi” de gerçekleştirildi.

İzmir'de ada bazlı kentsel dönüşüm yapılacak mı?

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998'deki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle kabul edildi. 

İzmir'de riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi,30 Ekim depremi sonrasında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle geçti.

Emlak Konut GYO Hoşdere Toplu Konut Alanı 2. Etap'ta inşaat başlıyor!

Emlak Konut GYO projelerinden Hoşdere Toplu Konut Alanı 2. Etap'ta 547 adet konut ve 5 adet ticari üniteden oluşan toplam 552 adet  bağımsız bölüm için ruhsat alındı.

fikirtepede ruhsat alan firmalar Haberi

fikirtepede ruhsat alan firmalar

Fikirtepe'de öne çıkan 38 inşaat firması var. Dönüşecek 57 adada ise hala anlaşma sağlanamayan bölgeler var. 14 adada ise yıkım tamamlandı. Çalışmaların bir an önce başlaması için adalarda firmalarla hak sahiplerinin anlaşıp imza atması gerekiyor. 


Bu nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın dönüşümde bir adada hak sahiplerinin üçte ikisinin anlaşma yapması durumunda kalan alan için kamulaştırma yapması planlandı. Bunun üzerine bölgedeki diğer firmalar da kamulaştırma için başvuru kuyruğuna girdi. İlk kamulaştırma geçtiğimiz aylarda Vartaş'ın çalışma yaptığı adada uygulandı. Buna göre bilirkişi bina, arsa yapısı, ağaçlar da dahil olmak üzere çevresel faktörleri de içeren bir araştırma sonucunda metrekare için bin TL'yi uygun buldu. Bölgede Hollandalı bir firmanın başarılı bir master projesi var. Proje modern bir altyapı içeriyor. 


SEMTTE EN SON DURUM 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm...