23 / 04 / 2024

Fikirtepe projelerinde son durum!

Fikirtepe projelerinde son durum!

KENTSEL dönüşümde İstanbul'a ve hatta Türkiye'ye örnek olması planlanan Fikirtepe'de, müteahhitler hak sahipleri ile anlaşmalara dört yıl önce başladı. Bugün artık yeni bir merkez için sona gelindi. Birçok firma anlaşmaları yaptı.



Fikirtepe'de öne çıkan 38 inşaat firması var. Dönüşecek 57 adada ise hala anlaşma sağlanamayan bölgeler var. 14 adada ise yıkım tamamlandı. Çalışmaların bir an önce başlaması için adalarda firmalarla hak sahiplerinin anlaşıp imza atması gerekiyor. 


Bu nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın dönüşümde bir adada hak sahiplerinin üçte ikisinin anlaşma yapması durumunda kalan alan için kamulaştırma yapması planlandı. Bunun üzerine bölgedeki diğer firmalar da kamulaştırma için başvuru kuyruğuna girdi. İlk kamulaştırma geçtiğimiz aylarda Vartaş'ın çalışma yaptığı adada uygulandı. Buna göre bilirkişi bina, arsa yapısı, ağaçlar da dahil olmak üzere çevresel faktörleri de içeren bir araştırma sonucunda metrekare için bin TL'yi uygun buldu. Bölgede Hollandalı bir firmanın başarılı bir master projesi var. Proje modern bir altyapı içeriyor. 


SEMTTE EN SON DURUM 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında imzası yüzde 100 oranında tamamlanan ada sayısı 21 "e ulaştı.  Emay İnşaat,Dumankaya, Baysaş,Teknik Yapı, Anka Yapı, Nuhoğlu, Vartaş,Pana İnşaat, Erkan İnşaat ve Ekşioğlu, kentsel dönüşümde imzalarını bitirerek proje alanında yıkıma başladı. 32 numaralı adada imzaları tamamlayan Başaran İnşaat da adayı boşalttı ve yıkıma başlamaya hazırlanıyor. 22 numaralı adada imzalarını tamamlayan Sefa İnşaat tapusunu almaya çalışıyor. 


''Üçte iki yasası uygulanmalı''

İstanbul 216 projesinin ruhsatını alarak inşaata başlayan Baysaş İnşaat, diğer adada tüm imzaları tamamladı ve ruhsat almak için başvurusunu yaptı. Baysaş'ın ikinci ada için ruhsat başvurusu hala belediye meclisinde. Baysaş Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın da kamulaştırma fiyatının yüksek olduğunu belirtiyor.  "Anlaşmaların sağlanması için zorunluysa kamulaştırma uygulansın" diyen Aydın, üçte iki yasasının ciddi bir şekilde uygulanmasını istiyor. 


Pana İnşaat, Erkan İnşaat ve Ekşioğlu, kentsel dönüşümde imzalarını bitirerek proje alanında yıkıma başladı. 32 numaralı adada imzaları tamamlayan Başaran İnşaat da adayı boşalttı ve yıkıma başlamaya hazırlanıyor. 2ü numaralı adada boşaltma tebligatlarını gönderen Usta Yapı da önümüzdeki günlerde yıkım yapmaya başlayacak. 22 numaralı adada imzalarını tamamlayan Sefa İnşaat. tapusunu almaya çalışıyor. 



Uğur DUMANKAYA / Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı 

"Toplam bin 200 konut inşa edeceğiz" Kadıköy Fikirtepe'de beş yıldan fazla zamandır kentsel dönüşüm çalışması yürüten firmalardan sonra, yaklaşık altı ay önce bölgede çalışma başlattık. Kısa sürede imza toplama aşamasının sonuna geldik. Bölgede üç adada çalışmalarımız sürüyor. Adalardan birinde imza aşamasını tamamlayıp eylül ayında yıkım için hak sahiplerine evlerini boşaltmaları için tebliğ gönderdik. Diğer iki ada üzerindeki hak sahiplerinden de yüzde 90 ve 70'in üzerinde imza topladık. Eylül ayında satışa çıkarmayı planladığımız Fikirtepe projemizde, toplam bin 200 konut inşa etmeyi planlıyoruz. Fikirtepe'de iki adada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son kalan iki kişi ile ilgili kamulaştırmaya gitmek için başvurma kararı aldık. Projemiz hazır ama henüz ruhsat aşamasına geçmedik. 




Hakan ÇAĞLAR / Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

Fikirtepe'de bizim iki adamız var. Her iki adada da hak sahiplerinin tamamı ile yüzde 100 anlaşma sağladık. Birinci adada ruhsat alıp inşaata başladık. İkinci adada ise ruhsat alma aşamasındayız. İnşaata başladığımız birinci adada satışlar şu an yüzde 60 seviyelerinde. Bölgede bizim projemiz de dahil bütün projelerde fiyatlar çok uygun. Ama bazı adalarda firmalar henüz yüzde 100 anlaşma sağlanmadı. Bu belirsizlikten dolayı konuta yatırım yapacak insanlarda bir tedirginlik oluştu. Fikirtepe'de mülk sahiplerinin metrekaresi 10 bin TL'den haklarını birbirlerine devrettiklerini duyuyorum. O yüzden uzlaşma heyetinin belirlediği 9 bin TL'lik metrekare fiyatı çok afaki değil. Bölgede ileride bu fiyatlardan satılan evlerin çok prim yapacağını düşünüyorum. 



SORUNLU ADALAR

Keleşoğlu İnşaat'ın Eminevim projesinde yer alan üç numaralı adada sorun hala devam ediyor. Babacan Yapı ve Başaran İnşaat'ın 7, Başarır ve Eko İnşaat'ın 14, Eko İnşaat-İslamoğlu ve My Yapı'nın 15, Avis-Sevgili Yapı-Sinpaş-Yazıcı İnşaat'ın 17, My Yapı'nın 18, Anka Yapı ve Mist İnşaat'ın 23, SRP ve Emiroğlu İnşaat'ın 39, Selimoğlu İnşaat ile Sevgili Yapı'nın 47, Selimoğlu inşaat ile Vartaş'ın 48 numaralı adalarda sorunları hala devam ediyor. 


Sunja Yapı 1, Taş Yapı 2 ve 42. Keleşoğlu İnşaat 4, E7 İnşaat 6 ve 31, Platin İnşaat ve Sevgili Yapı 8, Maritaş inşaat 9, Sefa İnşaat 10. Teknik Yapı 11 ve 35, Ceylan Yapı 16. Şua İnşaat 26. Anka Yapı 27. Selimoğlu İnşaat ve Pana İnşaat 34, Başaran İnşaat 36. Vartaş 38 ve 46. SRP 45. CC inşaat 49, Güral İnşaat 52. Dumankaya 53 ve Mutlu Yapı 56 numaralı adalarda imzada yüzde 90 oranını geçti. Babacan Yapı ise 28 numaralı adada yüzde 80 oranında imzaya ulaştı. 


KENTPLUS KADIKÖY 

Emay İnşaat'ın Fikirtepe'de 27 bin 383 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği KentPlus Kadıköy projesi, altı bodrum kat üzerinde yükselen zemin+24 ve 25 katlı bloklardan oluşuyor. Toplam bin 337 konut bulunan projede, satışı devam eden 70 ile 195 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri var. Yüzde 60'ı satılan projede, metrekare fiyatları 6 bin 500 TL'den başlıyor. Ankastre mutfak ve merkezi klima sistemi bulunan 1 + 1 dairelerin fiyatları 509 bin TL'den. 2+ 1'lerin fiyatı 824 bin TL'den ve 3+ 1'lerin fiyatı da bin milyon 100 bin TL'den başlıyor. Firma kuruluşunun 20'nci yılına özel peşin alımlarda yüzde 20 indirim ve vadeli alımlarda ise yüzde 10 indirimin yanı sıra 48 ay taksit olanağı sunuyor. İçinde bir alışveriş merkezi ile market bulunan projede, açık yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanlarının yanı sıra açık ve kapalı otopark alanlarına da yer verilmiş. Projenin sahiplerine 2016 Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor. 


Satış ofisi: 444 20 01 

Web: kentplus.com



İSTANBUL 216 

Baysaş İnşaat'ın Fikirtepe'de satışına başladığı İstanbul 216, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ilk inşaat ruhsatı alan projelerden biri. İlk etabı 11 bin 350 metrekare arsa üzerinde inşa edilen projede, firma 12 bin 123 metrekare arazi üzerinde yer alan projenin ikinci etabında da yıkım çalışmalarına başladı.  Projenin birinci etabında 541, ikinci etabında ise 580 konut bulunuyor. "Fikirtepe'nin balkonu" olarak tanımlanan arazi üzerinde E5'e bitişik, eski Devlet Malzeme Ofisi ve yeni Medeniyet Üniversitesi'nin hemen arkasında inşa edilen proje. Mimar Deniz Çağlar Duman imzası taşıyor. 


İlk etabında açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, güneşlenme terası, kameralı güvenlik ve kapalı otopark bulunan projenin, ikinci etabında ise açık-kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna çocuk oyun alanları gibi sosyal donatı alanları yer alacak. Üç blok olan projenin ilk etabı 2016'da ve yine üç bloklu ikinci etabı da 2017 yılında sahiplerine teslim edilecek. 


Satış ofisi: 444 91 01 

Web: İstanbul216.com.tr 




CONCORD İSTANBUL

Teknik Yapı'nın Fikirtepe'de 21 bin 500 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Concord İstanbul projesi, proje ruhsatı ilk onaylanan inşaatlardan biri. Rezidans, ev ve ofis konseptinde inşa edilen projede, bin 173 konut bulunuyor. 48 ile 133 metrekare arasında farklı büyüklükte 1+0, 1 + 1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunulan projenin, ilk etabında yer alan 617 dairenin yüzde 88*i satıldı. Firma, ikinci etapta yer alan 553 dairenin satışına da başladı. İkinci etaptaki 48 ile 129 metrekare arasında farklı büyüklükte I +1 dairelerin fiyatları 396 bin 900 TL'den, 2+1'lerin 599 bin 300 TL'den ve 3+1 Terin fiyatları da 958 bin TL'den başlıyor. Projeden, yüzde 10 peşinat ve 50 ay faizsiz taksit seçeneği ile ev sahibi olmak mümkün. 


İlk etabı 2016 Eylül, ikinci etabı ise 2017 Aralık ayında sahiplerine teslim edilecek olan projede, yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, çocuk yüzme havuzu, fitness merkezi, kameralı güvenlik, kapalı otopark, merkezi uydu sistemi, sauna ve Türk hamamı gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. 


Satış ofisi: 444 10 08 

Web: concordistanbul.com 




YENİTEPE KADIKÖY 

Nuhoğlu inşaat ve Gülsa İnşaat'ın ortak projesi Ycnitepe Kadıköy'ün tasarımı, Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapıldı.  Zemini kayalık olduğu için iki yıldır hafriyat çalışması yapılan projede, ilk ada ve ilk blokun temeli geçtiğimiz haftalarda atıldı. Firma, ikinci bloğun temelinde kaya kırma işlemlerini ise sürdürüyor.  67 ile 250 metrekare arasında farklı büyüklükte daire seçenekleri sunulan projede, ortalama metrekare fiyatları 6 bin 200 TL. Yüzde 15 peşinat ve 48 ay faizsiz taksit seçeneği sunulan projede, 1 +1 dairelerin fiyatı 467 bin TL'den, 1.5+1 dairelerin 626 bin TL'den, 2+1'lerin 640 bin TL'den, 2.5 + 1'lerin 838 bin TL'den, 3+ l'lerin 952 bin TL'den ve 4+1 dairelerin fiyatı da bir milyon 403 bin TL'den başlıyor. Konutlar sahiplerine ankastre beyaz eşya, merkezi ısıtma, merkezi klima ve ısı pay ölçerli olarak teslim edilecek.  Kameralı güvenlik ve otopark bulunan projede, açılır kapanır yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, kafe, restoran, sauna, süs havuzu ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. Konutların sahiplerine 2016 Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor. 



Satış ofisi: 444 46 16 

Web: yenitepe.com.tr 



BROOKLYN PARK

Pana Yapı ve Selimoğlu Ortaklığı, Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi Brooklyn Park'a ruhsat aldı. 14 bin 500 metrekare arazi üzerinde inşa edilecek olan projede, toplam 732 konut inşa edilmesi planlanıyor. 55 ile 255 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunulaprojede, fiyatlar 430 hin TL'den, 2+] daireler 637 bin TL'den ve 3+1 daireler de 786 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. 

Projeden, yüzde 50 peşinat ve geri kalan bakiye şirket bünyesinden olmak üzere ya da yüzde 25 peşinat ve yüzde 75 banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün. Projenin sahiplerine 2017 Mayıs ayında teslim edilmesi planlanıyor.  Adalar ve deniz manzaralı projede, çarşı, açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, güneşlenme terası, kafe, kameralı güvenlik, süs havuzu, basketbol sahası, fitness alanı, yürüyüş parkuru ve kapalı otopark gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. 


Satış ofisi: 444 80 11

 Web: brooklyn.com.tr



EVİM KADIKÖY 

Anka İnşaat'ın Fikirtepe'de 38 bin 600 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Evim Kadıköy projesinde, inşaat hızla yükseliyor. Daire, villa ve ofis konseptli projede, 2 bin 500 konut bulunuyor. 46 ile 696 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 +0,1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projenin, r e z i d a n s blokunda stüdyo daire fiyatları 367 bin 900 TL'den, 1 + 1 Ter 412 bin TL'den, 2+l"ler 649 bin TL'den ve 3+1 dairelerin fiyatları da 969 bin TL'den başlıyor. Yüzde 50 peşinata 36 ay ve yüzde 25 peşinata 48 ay vade olanağı sunulan projede, faizsiz ödeme seçenekleri de bulunuyor. 


17 bin 500 metrekare yeşil alan bulunan projenin ortak kullanım alanları içerisinde, salon lounge, çocuk oyun odası, squash court, açık ve kapalı yüzme havuzu, business center, fitness salonu. housekeeping, spa. güvenlik, kütüphane, zen bahçeleri, sauna, daireye özel malzeme deposu, toplantı odası, concierge, resepsiyon ve sinema odası gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. 


Satış ofisi: 444 38 11 

Web: evimkadikoy.com 



ŞUA İNŞAAT 

Şua İnşaat, Fikirtepe'de 24 bin metrekarelik arazi üzerinde kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmek için kolları sıvadı.  Hak sahiplerinin büyük çoğunluğu ile sözleşme imzalayan ve son olarak 400 metrekarelik alandaki hak sahipleri ile uzlaşamayınca 'acil kamulaştırma' yöntemi ile sorunu çözen firma, bölgede 750 konut, iş merkezi ve alışveriş merkezi inşa edecek. Fikirtepe'nin en üst noktasında yer alan projede, üç blokta farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunacak. 

Üç kulenin birleşim noktalarında ise ticari, sosyal ve rekreasyon alanları bulunuyor. 


Satış ofisi: 444 97 82 

Web: suainsaat.com.tr 



GÜRAL GÖZTEPE KONUTLARI 

Güral İnşaat, Fikirtepe'de 18 bin 261 metrekare arazi üzerinde bin konutluk kentsel dönüşüm projesi inşa edecek. Fikirtepe Merpenköy Mahallesi'nde Çimen ve Çobanoğlu Sokak'ın kesiştiği köşede yer alan projede, ticari alanlar da bulunuyor. Firma, projenin inşa edileceği alanda hak sahipleri arasında üçte iki çoğunluğu sağladığını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bildirdi. Hollandalı bir mimarlık firması ile Türkiye'de Ergün Mimarlık firmasına iki avan proje çizdiren firma, bu iki projeden birini seçerek uygulama için teknik projelerin hazırlanmasının ardından ruhsat için Çevre ve Şehircilik Altyapı ve Kentsel Dönüşüm 11 Müdürlüğü'ııe başvuracak. Ruhsatın çıkmasının ardından da ilk kazma vurulacak. 


İletişim tel: 0216 463 00 00 

Web: guralgoztepekonutlari.net 


Para 





Geri Dön