23 / 04 / 2024

Fikri Işık düşük faiz

Fikri Işık düşük faiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, enflasyonun düşme eğilimine girdiği bu dönemde faizlerin de düşürülmesi gerektiğini belirterek, Merkez Bankası’nın daha proaktif davranmasını istedi.

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Manisa Büyükşehir'den şehir hastanesine komşu 1.456 yeni konut geliyor! 2.4 milyarlık proje için düğmeye basıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi 1.456 yeni konut için düğmeye bastı. Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek proje 2 milyar 411 milyon 149 bin 150 TL'ye mal olacak.

TOKİ bu ildeki 270 konut ve 178 dükkanlık yeni projesi için düğmeye bastı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bu ildeki 270 konut ve 178 dükkanlık yeni projesi için düğmeye bastı. İşte TOKİ'nin o projesi ile ilgili detaylar...

Paralar hesaplara toplu olarak yatırılabilir! 3 aylık ödeme için düğmeye basıldı!

Verilen son dakika bilgilerine göre, paralar hesaplara toplu olarak yatırılabilir.3 aylık ödeme için düğmeye basıldı. Acil bakın...

İki büyük ilçe belediyesi 246,5 milyonluk gayrimenkul satışı için düğmeye bastı!

Bursa’da iki büyük ilçe belediyesi seçim öncesi gayrimenkullerini satışa çıkardı. Osmangazi ve Mustafakemalpaşa belediyelerinin mülkiyetindeki arsaların satışı için düğmeye basıldı.

Özışık İnşaat Bartın'da depreme dayanıklı ve nitelikli konutlar için düğmeye bastı!

Ambalajdan döküme kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Işıklar Holding şirketlerinden Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Bartın’daki 24 bin 500 metrekarelik konut projesi için düğmeye bastı.

Küresel piyasalarda risk iştahı düşük seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalarda, merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizliklerle risk iştahı düşük seyrediyor.

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı! 711 yeni konut için büyük gün yarın!

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı... 711 yeni konut için büyük gün yarın... İşte TOKİ Kocaeli 2023 projesi ile ilgili son dakika detayları...

TOKİ Trabzon Sürmene projesi yarın ihaleye çıkıyor! Tam 214 yeni konut için düğmeye basıldı!

TOKİ Trabzon Sürmene projesi yarın resmen ihaleye çıkıyor. Üzümlü Mahallesi'nde inşa edilecek olan tam 214 yeni konut için düğmeye basıldı.

TOKİ Kastamonu 2023 projesi için büyük gün yarın! 118 konutluk yeni proje için düğmeye basıldı!

TOKİ Kastamonu 2023 projesi için büyük gün yarın... Tam 118 konutluk yeni proje için düğmeye basıldı...

TOKİ Düzce projesi için düğmeye bastı! 116 konutluk yeni proje 1 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Düzce projesi için düğmeye bastı. 116 konutluk yeni proje 1 Haziran'da ihaleye çıkıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Hilal Hill Büyükçekmece’de  3. ve 4. etap için düğmeye basıldı!

Hilal Hill Büyükçekmece’de 3. ve 4. etap için düğmeye basıldı. İşte proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Fikri Işık düşük faiz Haberi

Fikri Işık düşük faiz

Işık, katıldığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi temel atma töreninin ardından soruları yanıtladı. Zor bir yıl olan 2014’ü başarıyla geçtiklerini vurgulayan Işık şunları söyledi:



“2015 yılı çok daha iyi olacak. ABD’den gelen sinyaller fena değil. Avrupa’da bazı durgunluk belirtileri var ama inanıyoruz ki onlar da bu süreci iyi atlatırlar ve Türkiye de 2015’de ortaya koyduğu yüzde 4’lük büyüme hedefini rahatlıkla gerçekleştirir hatta daha da  üzerine çıkar.

En önemli ithalat kalemimiz olan petrolde ciddi düşüş var. Bu, bizim hem cari açığımızın hem de maliyetlerimizin azalmasına ciddi katkı verecek. Faizleri düşürmenin tam zamanı, enflasyon ciddi bir düşme eğilimine girdi. Merkez Bankamızın bundan sonra biraz daha proaktif davranarak faizleri hızlı bir şekilde aşağıya çekmesini...