29 / 03 / 2024

fitch türk bankaları kredi notu

fitch türk bankaları kredi notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notu görünümünü 'Negatif'e indirmesinin ardından, Türk bankalarının kredi notu görünümlerini de aynı şekilde düşürdü.

Fitch, 8 Türk şirketinin notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+ seviyesine yükseltmesinin ardından, 8 Türk şirketin döviz cinsi kredi notlarını da yükseltti.

Yeni ev alacaklar dikkat: Kuveyt Türk konut kredisi 60 aya varan vade fırsatıyla açıklandı!

Hem özel bankalar hem de kamu bankaları tarafından vatandaşlara değişen faizlerle konut kredisi imkanı sunuluyor. Kuveyt Türk konut kredisi 60 aya varan vade fırsatı sunuyor. İşte örnek hesaplama...

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

1 milyon Türk Lirası'nın faiz getirisi ne kadar? Banka banka oranlar ve getirileri...

Merkez Bankası'nın son faiz artırımı ile yüzde 52'yi aşan Türk Lirası mevduat faizleri, yeni sene ile birlikte azaldı. Buna göre, faiz oranları yüzde 40’ın altına kadar inerken bankaların yeni oran ve getirileri de açıklanıyor. İşte haberin detayları...

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Bank of America’dan bazı Türk bankaları için tavsiye!

Bank of America Türk bankalarında hedef fiyatını yüzde 110 yükseltti. Banka, yayımladığı araştırma raporunda Türk bankalarının durumunda iyileşme olduğuna işaret etti. Hedef fiyatların ortalama yüzde 110 yukarı yönlü revize edildiği raporda, Garanti ve Yapı Kredi için al tavsiyesi verildi.

Türk müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teminat mektubu çağrısı: Teminat mektupları doğrudan kabul görmeli!

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Türk bankaları tarafından verilen teminat mektuplarının faaliyet gösterilen ülkelerde doğrudan kabul görmesi konusuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talep etti. İşte ayrıntılar...

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

ABD'li banka Citibank: Türk süpermarketleri zamları tüketiciye hemen yansıtıyor!

ABD'li bankaları arasında yer alan Citibank'ın 'Türk Süpermarket Şirketleri' isimli analiz raporundaki kritikler dikkat çekti. İşte rapora ilişkin merak edilenler...

Kuveyt Türk'ten bomba açıklama

Ülkemizde geniş bir müşteri ağı olan bankalar arasında yer alan Kuveyt Türk'ten nakit ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik önemli bir açıklama geldi.

Ftich’ten seçim mesajı: ’14 Mayıs’taki seçim, Türkiye’nin kredi notu için çok önemli’

Derecelendirme kuruluşu Fitch, dün yayımladığı raporda, yetkililerin nihayetinde para politikasını sıkılaştırmaları halinde, Türk Lirası faiz oranı artışının Türk bankaları üzerindeki etkisinin artışın büyüklüğüne ve hızına bağlı olacağını ifade etti.

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

fitch türk bankaları kredi notu Haberi

fitch türk bankaları kredi notu

Fitch'ten yapılan açıklamaya göre, 20 Türk bankasının ve bunların  iştiraklerinin görünümünü 'Durağan'dan 'Negatif'e indirdi.

Fitch Ratingsten geçen hafta yapılan açıklamada da, 'döviz rezervlerinin tükenmesi, zayıf para politikası, negatif reel faiz oranları ve kısmen güçlü kredi teşviğinin tetiklediği yüksek cari açığın dış finansman risklerini artırdığı' ifade edilerek Türkiye'nin kredi notunun 'BB-' olarak teyit edildiği bildirilmişti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; söz konusu bankalar ve iştirakleri şu şekilde:

Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. (Ziraat)

Turkiye Vakiflar Bankasi T.A.O. (Vakifbank)

Vakif Katilim Bankasi A.S. (Vakif Katilim)

Turkiye Sinai Kalkinma Bankasi A.S. (TSKB)

Turkiye Ihracat Kredi Bankasi A.S. (Turk Eximbank)

Turkiye Kalkinma Bankasi A.S. (TKYB)

Emlak Katilim Bankasi A.S. (Emlak Katilim)

Akbank T.A.S. (Akbank)

Turkiye Is Bankasi A.S. (Isbank)

Yapi ve Kredi Bankasi A.S. (YKB)

Garanti BBVA

Turk Ekonomi Bankasi

QNB Finansbank A.S.

ING Bank A.S.

Kuveyt Turk Katilim Bankasi

Alternatifbank...