29 / 03 / 2024

Fiyapı iflas erteleme davası karar

Fiyapı iflas erteleme davası karar

Fiyapı için 16 Temmuz 2013'te iflas erteleme kararı verilmişti. Bugün saat 13.40'ta İstanbul Anadolu 13. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde davası yapılacak Fiyapı iflas ertelemeyle ilgili firma da henüz netleşen bir durum olmadığını belirtti...

Fi Yapı İflas Erteleme davası sonuçlandı!

Fi Yapı, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan imzası taşıyan bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruya göre; İflas Erteleme davası sonuçlandı.

Kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı TBMM'de!

2019 yılı Ocak ayı ile 2020 yılı Ekim ayları arasında kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Caprice Gold iflas erteleme davasında karar çıktı!

Caprice Gold'un iflas erteleme davasında karar çıktı. Buna göre şirketin iflasının 29 Nisan 2020 günü saat 09:30'da yapılacak olan ilk alacaklılar toplantısının ertelenmesine karar verildi.

Konkordato ile iflas ertelemenin arasındaki fark ne?

Borçlu şirketlerin borcundan kurtulma yolları konkordato ve iflas erteleme olarak sıralanıyor. Peki, konkordato nedir? İflas erteleme nedir? Konkordato ile iflas ertelemenin arasındaki fark nedir?

Müteahhit 100 milyonla kaçtı, koca mahalle ortada kaldı!

Gaziantep’te bir inşaat firmasının sahipleri, önce iflas erteleme kararı aldı, ardından da sattıkları 850 daireyi teminat göstererek 100 milyon kredi alıp ortadan kayboldu.

İflas erteleme yasaklandı, icra dosyaları arttı!

İflas erteleme OHAL’le yasaklandı, piyasadaki daralma nedeniyle kaynak sıkıntısı çeken firmalar zorlanıyor.

İflas oyununda 521 şirket tespit edildi!

FETÖ’nün kontrolündeki 521 şirketin iflas erteleme yoluyla mal kaçırma oyunu deşifre oldu. Savcılıklar, şimdi de hain örgütün alt şirketlerini yakın takibe aldı

İflas ertelemede yeni dönem başlıyor!

FETÖ ile irtibatlı şirketlerin iflas erteleme oyununa neşter. OHAL süresince gelen tüm iflas erteleme talepleri reddedilecek. Adalet Bakanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıklarını uyardı.

İflas erteleme Tuzla'daki hastane inşaatını durdurdu!

İflas ertelemeyi kötüye kullanan firmaların sayısı artıyor. Demaş Kablo Sanayii A.Ş'nin yaklaşık iki yıldır aldırdığı iflas erteleme kararları, Tuzla'daki dev hastane inşaatını durma noktasına getirdi.

Sabri Özel Tekstil Şirketi iflas erteleme istedi!

Türkiye çapında 60'a yakın mağazası bulunan 'Sabri Özel' iflas erteleme istedi. Mahkeme, şirketleri haciz baskısına karşı kayyum atadı. İşte o haber...

İflas erteleme taleplerine iş dünyasından destek!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, ''Hükûmetimiz 15 Temmuz öncesinde, iflas ertelemenin zorlaştırılmasına yönelik bir çalışmayı gündemine almıştı. Orada iflas ertelemenin daha kontrollü bir sistem içerisinde yapılması hedefleniyordu." dedi.

İflas erteleme talepleri OHAL süresince yasaklandı!

Hükümet, dün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararname ile son yıllarda hızla artan iflas erteleme taleplerini OHAL süresince yasakladı.

Fi Yapı 3. kez iflas erteleme istedi!

Teslim edilmeyi bekleyen binlerce dairesi bulunan Fi Yapı’nın davası görüldü. Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada Fi Yapı İnşaat A.Ş. 3. kez iflas erteleme istedi.

Fiyapı iflas erteleme davası karar Haberi

Fiyapı iflas erteleme davası karar

Fiyapı'nın iflas erteleme davası geçtiğimiz sene bugün karara bağlanmış ve mahkemede davacının 1 yıl süreyle iflas ertelemesine karar verilmişti. 


Fiyapı iflas erteleme davası bugün saat 13.40'ta İstanbul Anadolu 13. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde gerçekleştirilecek. Ancak firmadan aldığımız bilgilere göre henüz iflas ertelemeyle ilgili bir karar yayınlanmadı. Avukatlar ise net kararın 17 Temmuz'da mahkemece dosya üzerinden verileceğini belirtti...


Geçtiğimiz sene verilen kararla; Fi Yapı'nın iflasının ertelenmesi halinde verilen tapu ve inşaatlarının ilerlemesi müşterilerin riklerinin daha azalmasına sebep olacağı ve müşterilerin durumlarının daha düzeleceği, şirketin varlıklarının ve yaratacağı kaynakların buna imkan verdiği ancak zamana ihtiyacı olduğu, davacının konumunun belirsizliğinden 40 Milyon TL'lik adanın satışının güçleştiği fakat iflasın ertelenmesi halinde satışın kolaylaşacağı gerekçesi düşünülmüştü... 



Geçen sene alınan Fiyapı iflas erteleme mahkeme kararı:


Fiyapı iflas erteleme karar...