28 / 03 / 2024

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi: "Muhtemelen dünyanın hiçbir yerinde bu denli büyük ve heyecan verici altyapı projeleri üzerinde çalışılmıyor" şeklinde ifadelere yer verdi.

Almanya'dan İstanbul Yeni Havalimanı'na övgü!

Frankfurter Allgemeine Zeitung editörü Dyrk Scherff, İstanbul Yeni Havalimanı projesi ile ilgili övgülerle bahsetti. Scherff, proje için "dünya hava trafiğinin kalbi burada atacak" diye konuştu.

Alman gazetesinden İstanbul'un mega projelerine övgü!

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi: "Muhtemelen dünyanın hiçbir yerinde bu denli büyük ve heyecan verici altyapı projeleri üzerinde çalışılmıyor" şeklinde ifadelere yer verdi.

Almanlar'dan İstanbul'un 3. havalimanına övgü!

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi (FAZ), İstanbul'a yapılacak yeni havalimanına övgüler yağdırdı. FAZ, editörlerinden Dr. Rainer Hermann yeni havalimanı projesinin 'iyi tasarlandığı'na değindi.

ALDİ’nin kurucusu Karl Albrecht hayatını kaybetti!

ALDİ ’nin kurucusu ve Almanya’nın en zengin işadamlarından Karl Albrecht öldü. Frankfurter Allgemine gazetesinin haberine göre, Karl Albrecht 94 yaşında Essen’deki villasında hayata gözlerini yumdu.

Türk Mutfak Sektörü dünyaya açılıyor

Türk Mutfak Sektörü, Frankfurt'ta yarından itibaren 17 Şubat tarihine kadar sürecek AMBIENTE-Internationale Frankfurter Messe Fuarına katılacak.

Frankfurter Allgemeine Zeitung Haberi

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung, İstanbul'da yapımları süren mega projeleri öven haber yayımladı.


Gazetenin "Boğaziçi'nin dünya inşaat şampiyonları" başlığıyla yayımlanan haberinde, İstanbul'da gerçekleştirilmekte olan üçüncü havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya tüneli gibi büyük projeler tanıtılarak, bunların dünyadaki en büyük projeler arasında yer aldığı belirtildi.


Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Tahmin edilemeyen büyüklükteki köprüler, nefes kesici bir şekilde yapılan tüneller ve dünyanın en büyük havalimanlarından biri. Tüm bunlar, gelecek yıllarda dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeye çalışan Türkiye'nin mega projeleri. Muhtemelen dünyanın hiçbir yerinde bu denli büyük ve heyecan verici altyapı projeleri üzerinde çalışılmıyor."  


İstanbul'daki deprem olasılığının bile bu büyük projeleri durduramadığı ifade edilen yazıda, "Şehirler her zaman doğal ulaşım yollarının kıyısında kurulmuştur. Ancak sadece su yollarının değil, kıtaların...