26 / 04 / 2024

Fransa barajları

Fransa barajları

Fransa’nın güneyindeki Testet ve çevresindeki Sivens Ormanı’nı yok edecek baraj projesine karşı direnen ve haftalardır polisin saldırdığı ormanı koruyan halkın mücadelesini direnişçi Frédéric Raguénes ile konuşuldu.

Oxford Üniversitesi Fransa'da kampüs açacak!

Yurtdışında kampüsü olmayan Oxford Üniversitesi, Fransa'da bir kampüs açabilir. Üniversite 700 yıllık bu geleneğini Brexit nedeniyle sonlandıracak.

Dünyanın güneş enerjili ilk yolu Fransa'da trafiğe açıldı!

Fransa’nın Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche isimli kasaba, dünyanın ilk güneş enerjili yoluna ev sahipliği yapıyor.

OASIS Designer Outlet’e Fransa’da büyük ilgi!

NUROL GYO’nun 2017 yılı ilkbaharında hizmete açacağı, Türkiye'nin ilk Designer Outlet'i OASIS, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen, dünyanın en önemli perakende fuarı MAPIC 2016’da yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördü..

Şile Osmangazi ve Sungurlu barajlarının inşaatı başlıyor!

Şile’de 1960’larda yapımı planlanan ama yılan hikayesine dönen Osmangazi ve Sungurlu Barajları’nın yapımına başlanacak.

İstanbul'daki barajların doluluk oranı geriledi!

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı son 15 gün içinde yüzde 2,5 azalarak yüzde 36,48 olarak tespit edildi.

Gaziantep Mozaik Yolu Projesi Fransa'da tanıtıldı!

"Gaziantep Mozaik Yolu" projesi için Fransa’ nın başkenti Paris ‘ te bulunan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'nda (UNESCO) etkinlik düzenlendi.

Fransa ve Çin ortak yatırım fonu kuracak!

Fransa ve Çin'in, başka ülkelerde yeni yatırım projelerine yönelik ortak bir fon kuracakları açıklandı.

Fransa Toulouse, Schréder Shuffle ile aydınlatıldı!

Dış aydınlatmada yenilikçi ürünleri ile fark yaratan Schréder, Fransa'nın Toulouse şehrinin yenilenmesine önemli katkı yaptı. Schréder, Saint Pierre Meydanı'nda aydınlatma modülleri ile entegre sistemleri içeren akıllı direk Shuffle’ı kullanarak tüm alanı çekici bir kamu alanına dönüştürdü.

Ebru Şancı-Montpellier Herault çifti Fransa'ya taşınacak!

Futbolcu eşinin Fransız Montpellier Herault takımına transfer olmasının ardından, Ebru Şancı Bodrum'daki villasını köpeklerine bıraktı. Çift 2 ay sonra Fransa'ya taşınacak.

Fransa Nice'de 1 milyar euroya satılık malikane!

Fransa’nın Nice kenti yakınlarıdaki Saint-Jean-Cap-Ferrat yöresinde bulunan ve ‘dünyanın en pahalı malikânesi’ olarak anılan ev satışa sunuldu.

Fransa jungle sığınmacı kampındaki dükkanlar kapanmayacak!

Fransa'da Manş denizi kıyısındaki Calais kenti yakınlarında "jungle sığınmacı kampı" olarak bilinen derme çatma barakalarda faaliyet gösteren dükkanların kapatılması kararı mahkemeden döndü.

Fransa Nice Havalimanı ihalesi 8 gün süreyle ertelendi!

Nice Havalimanı ihalesi Fransa Ekonomi Bakanlığı tarafından 8 gün süreyle ertelendi. İhaleye Türk şirketi Limak 1.5 milyar Euro teklif vermişti.

Fransa Nice En Nour Camii açıldı!

Fransa’nın Nice kentinde 15 yıldır hukuki sorun olmamasına rağmen belediye başkanları tarafından açılışı geciktirilen En Nour Camisi önceki gün kapılarını açtı.

Fransa barajları Haberi

Fransa barajları

Fransa’da büyük bir orman direnişi var. Ülkenin güneyindeki Gaillac kenti yakınlarında bulunan Testet ve çevresindeki Sivens Ormanı’nın yok edilerek yerine 24 endüstriyel tarım tesisine su sağlamak için baraj yapılmasına karşı bir direniş bu. 39 hektarlık bu ormanda koruma altında olan 94 canlı türü barınıyor. Eylemciler ormanı “Savunulacak Bölge” ilan etti ve inşaata karşı polisle çatışıyor. Aylardır direniş kampında kalan ve bölgedeki çatışmaları görüntüleyen Frédéric Raguénes’e baraj projesinin geçmişi, çatışmaların son durumu, Fransa’da son yıllarda artan orman talanı ve direniş yöntemlerini sorduk.



“Bölgeye büyük bir baraj yapma fikri ilk defa 30 yıl önce ortaya atılmış, çiftçilerin itirazı sonucunda iptal edilmişti. 2001 yılında CAGG adında büyük bir şirket bu projeyle tekrar ilgilenmeye başladı” diye anlatıyor Frédéric. Amaç bölgedeki büyük tarım işletmelerine su...