25 / 04 / 2024

Fransa demiryolları işçileri

Fransa demiryolları işçileri

Fransa'da ulusal demir yolları idaresi işçilerinin grevi, ülke genelinde tren ulaşımını felce uğrattı. Çalışanların üye olduğu dört sendikanın çağrısı ile yapılan grev, yarın sona erecek.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

İnşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı!

Kayseri'de inşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı. Aldığı bu paralarla işçiler adına yatırım yaptığını kaydeden .A.S toplamda 14 milyon liralık vurgun yaptı.

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..

Kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

Merakla beklenen ve 700 bini aşkın kişiyi ilgilendiren kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Maaşlarını alamayan İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri grev yaptı!

İzmir Bayraklı 'da inşa edilen İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri maaşlarını alamadıklarını söyleyerek grev yaptı.

İşçi ve işverenleri ilgilendiren emsal karar!

Yargıtay tarafından işveren ve işçileri yakından ilgilendiren emsal bir karar verildi. Yüksek Mahkeme, müdürün mazeret izninde ısrarcı olan işçiye, 'Git, bir daha gelme' sözünün fesih anlamına geldiğini ve mağdur işçiye ihbar ile kıdem tazminatı ödenmesi gerektiğiyle ilgili karar verdi. İşte tüm mer

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı için yeni iddia!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’yla ilgili yeni tartışmalar yaşanıyor. Apartmanın deprem tespit tutanağında zemin etüdü yapılmasının söylendiği ileri sürüldü. 

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! O tarih değişti

Koronavirüsle mücadele kapsamında çalışan işçileri korumak için bazı kararlar alınmıştı. Şu an için bir yıla yakın bir süre uygulanması öngörülen yasakla, iş hukukundaki normal fesih sisteminden farklı bir süreç işlemeye başladı. Fesih yasağı 17 Mart 2021'e kadar uzatıldı.

Bodrum'da inşaat işçileri arasındaki kavga: 3 yaralı!

Muğla Bodrum Torba Mahallesi'ndeki bir şantiyede, işçiler arasında henüz bilinmeyen sebeple tartışma çıktı. Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle 3 işçi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Veli Ağbaba'dan konut işçileri için meslek tanımı önerisi! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konut işçilerinin mutlaka meslek tanımının olması gerektiğini dile getirdi.

Türk inşaat işçileri Arnavutluk’ta mahsur kaldı!

Türk işçileri Arnavutluk’a götürüp orada bırakan inşaat firmasının sahibi hakkındaki iddiaları yanıtladı. Firma sahibi “Çalışanlarım tehdit etti, kaçmak zorunda kaldım. Hakedişleri alınca ödemeleri yapacağım” açıklamasında bulundu.

Fransa demiryolları işçileri Haberi

Fransa demiryolları işçileri

Fransa'da ulusal demiryolları idaresi işçilerinin grevi, ülke genelinde tren ulaşımını felce uğrattı.


Çalışanların üye olduğu dört sendikanın çağrısıyla yapılan grev, yarın sona erecek.


Grev, ülke içi demiryolları ulaşımı dışında, yurt dışına yapılan bazı seferleri de aksattı.


Fransa'dan İngiltere ve Almanya'ya yapılan tren seferleri grevden etkilenmezken, Belçika, Hollanda ve İspanya'ya sapılan seferlerin bazıları iptal edilmek zorunda kaldı.


Paris'teki banliyö trenlerinde çalışanların da greve katılmasıyla, başkentteki ulaşım önemli ölçüde aksadı. Banliyö trenlerindeki grev yüzünden başkentlilerin araçlarıyla işlerine gitmek istemesi üzerine, çevre yollarında kilometrelerce uzunluğunda kuyruklar oluştu.    


Hükümet, ülke genelinde ulusal iki farklı demiryolu işletme ve idare şirketini tek bir çatı altında toplamayı ve biriken borçlardan dolayı tren hizmetlerini serbest rekabet koşularına açmayı hedefliyor.


Hükümetin sunduğu yasa tasarısı, 17 Haziran'da meclis genel kurulunda görüşülecek. Hükümet, demiryolları...