20 / 05 / 2024

700 bin işçiye müjde! Hayaller gerçek oluyor! Bu rakamlar ilk kez telaffuz edildi İşte son gelişmeler!

700 bin işçiye müjde! Hayaller gerçek oluyor! Bu rakamlar ilk kez telaffuz edildi İşte son gelişmeler!

Kamuda çalışan 700 bin işçi için Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sürerken, talepler masaya geldi. Tekliflerin bir tanesi öne çıkarken, bayramlarda ikramiye ödemesi yapılacağı öğrenildi. Belediye işçileri de bu kapsamda masaya geldi. İşte son gelişmeler!



Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, zam pazarlığında gelinen son noktayı paylaştı.

Atalay, hükümetin ilk 6 ay için yüzde 30 oranında zam önerisi sunduğunu ve taban aylık teklifinin 11 bin 500 lira olduğunu paylaştı.

İşçi tarafının talebi yüzde 45 oranında zam ve 15 bin lira taban ücret olduğu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler, karayolları,  şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, demiryolları, il özel idareleri, kömür işletmeleri ve hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi kapsayan 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri sürüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü Görüşmeleri doğrultusunda Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) heyetleriyle görüştü.

700 bin işçiye müjde! Hayaller gerçek oluyor! Bu rakamlar ilk kez telaffuz edildi İşte son gelişmeler!

Kamuda 700 binden fazla işçinin maaşlarına yapılacak zammın netleşeceği görüşmelerde işçi ve işveren tarafı, ikramiyenin de içinde bulunduğu ekonomik konularda görüşmelerine devam ediyor.

İşçileri temsil eden Türk-İş ve Hak-İş'in beraber sürdürdüğü görüşmelerde işveren tarafını ise Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) temsil ederken, işçi tarafının masaya getirdiği ilk teklif taban maaşa ilişkin oldu.

Bu noktada minimum brüt 15 bin lira olması ve diğer aylıkların da bunun üzerinde belirlenmesi talep edildi. Bu kapsamda, işveren temsilcileri 11.500 TL brüt ücret önerisinde bulunsa da tarafların 15 bin liralık brüt taban ücret konusunda el sıkışacakları tahmin ediliyor.

İşte detaylar...


Geri Dön