27 / 04 / 2024

Fransa enerjisi

Fransa enerjisi

Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Fransa'yı örnek göstererek toplam enerji ihtiyacının yüzde 74'ünü nükleerden elde ettiğini söyledi.

Güneş enerjisi 2015 yılında yükselecek!

Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, 2014 yılında yenilenebilir enerji yatırımlarının yarısının güneş enerjisi projelerine yapıldığını belirterek ' Güneş enerjisi 2015 yılında yükselecek ' dedi.

Büyükçekmece Belediyesi Güneş Enerjisi Parkı kuruyor!

Büyükçekmece Belediye Meclisi, Karaağaç Mahallesi Org. İzzettin Akalur Caddesi ile 166, 231 ve 139 No'lu adalar arasındaki alana "Güneş Enerjisi Parkı" kurulması ve 10 yıl süre ile kiralanmasını oy birliği ile kabul etti.

Büyükçekmece Belediyesi'nden Güneş Enerjisi Parkı!

Büyükçekmece Belediyesi, Karaağaç Mahallesi'nde kuracağı "Güneş Enerjisi Parkı" ile Türkiye'de bir ilki hedefliyor. Belediye, bu yolla hem kendi enerji ihtiyacını karşılayacak, hem de ek gelir elde edecek ...

Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali Konya'da kuruluyor!

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali olacak proje, Konya Kızören'de 144 dönümlük alana kuruluyor. Tunçmatik-Powergie tarafından yapılan santralde, yılda 12.800,000 Kwh enerji üretimi sağlanacak..

En büyük güneş enerjisi santrali Tunçmatik-Powergie ile hayat bulacak!

Tunçmatik-Powergie Türkiye'nin En Büyük Güneş Enerjisi Santralini, Konya Kızören'de 144 Dönümlük Alana Kuruyor. Her Biri 1MW'lik Toplam 8 MW'lik Proje İle Yılda 12.800,000 Kwh Enerji Üretimi Sağlanacak.

Ege'nin enerjisi rüzgarından olacak!

Ege'de dağların denize dik uzanması, bölgeyi rüzgar enerjisi santrali yatırımı için cazip hale getirdi. RES yatırımcıları, dağları denize dik uzandığı için "verimli" rüzgara sahip olan Ege Bölgesi'ni tercih etti.

Türkiye güneş enerjisi için Avrupa’da en uygun ülke!

Ankara’nın Haymana ilçesinde güneş enerji santrali projesini hayata geçirmeyi hedefleyen Besa Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Türkiye’nin güneş enerjisi için Avrupa’da en uygun ülke olarak öne çıktığının altını çizdi.

Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapılacak!

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yapımı devam eden Troypark AVM'nin 30 Ocak 2015'te faaliyete geçeceğini açıklayarak, Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapacaklarını söyledi.

Güç Birliği Güneş Enerjisi Yatırımları Elektrik Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Güç Birliği Güneş Enerjisi Yatırımları Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Arif Künar, Selami Horzum tarafından 80 bin TL'lik sermaye ile 12 Aralık 2014 tarihinde Maslak'ta kuruldu.

Güneş enerjisi santrallerinin arazisi hazır, ihale bekleniyor!

Haziran 2013’te 600 MW kurulu güç için güneş enerjisi santrali lisans başvuruları EPDK tarafından TEİAŞ’a gönderildi. Teminat yatırıp arazilerini hazırlayanlar şimdi ihale sürecini bekliyor...

Antalya OSB Güneş Enerjisi'nden elektrik üretmek için başvuruda bulundu!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan firmalar tesislerin ihtiyacını karşılamak için Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretimine ilişkin Yönetmelik ve Tebliğ kapsamında Güneş Enerjisi'nden elektrik üretmek için başvuruda bulundu.

Türkiye’nin en yüksek kapasiteli güneş enerjisi santraline Anel Grup imzası!

Anel Grup, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki Güneş Enerjisi Santrali’nin kurulumunu başarıyla tamamladı. Anel Grup, bu proje ile Turgut Özal Tıp Merkezi’nin elektrik ihtiyacının yüzde 33’ünü karşılayacak.

Güneş enerjisi konferansı SOLARTR 2014 İzmir'de başladı!

Güneş enerjisi kullanımında yenilikçi teknoloji ve uygulamaları konu alan "SOLARTR 2014" konferansı İzmir'de başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Usta konuyu değerlendirdi.

Fransa enerjisi Haberi

Fransa enerjisi

Nükleer santral için mevcut kıyı kanununda düzenleme yok. İnşaatta maliyeti düşürmek için gerekli kanun değişikliği teklifinin görüşüldüğü komisyonda muhalefet partileri itirazda bulundu. Bunun üzerine Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Fransa'yı örnek göstererek toplam enerji ihtiyacının yüzde 74'ünü nükleerden elde ettiğini söyledi. 


Akkuyu Nükleer Santrali asil için geri sayım başladı. Daha önce nükleer santral tecrübesi olmayan Türkiye'de santral inşaatı için özel kanunlar çıkartılması gerekiyor. TBMM'de önümüzdeki günlerde nükleer santral için görüşülecek kanun teklifleri Bayındırlık îmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda masaya yatırıldı. Uzun tartışmaların sonunda kanun teklifleri kabul edildi. Komisyonda CHP Mersin Milletvekili Serdar Kuyucuogulu nükleer santral için özel çıkartılacak kıyı kanunundaki değişikliğe tepki göstererek santralin turizme zarar vereceğini iddia edince Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili...