26 / 04 / 2024

Fransada baraj inşaatları

Fransada baraj inşaatları

Fransa’nın güneyindeki Testet ve çevresindeki Sivens Ormanı’nı yok edecek baraj projesine karşı direnen ve haftalardır polisin saldırdığı ormanı koruyan halkın mücadelesini direnişçi Frédéric Raguénes ile konuşuldu.

Kozan'da inşaatlar yeniden başladı!

Adana'nın Kozan ilçesinde 2014 yerel seçimlerinden bu yana 18 aydır verilemeyen inşaat izinleri yeniden verildi. Kent merkezini de kapsayan 6 mahallede inşaatlar başladı, sektör canlandı.

Tarihi Yarımada'da yapılan inşaatlar meclis gündemine taşınıyor!

Meclis'e taşındı Tarihi Yarımada Fatih'te SİT alanlarına yapılan inşaatlar Meclis gündemine taşınıyor. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Sultanahmet'te inşaatı süren bir otelin temel kazısında çıkan tarihi kalıntıları İçişleri Bakanlığı'na sordu Sit derecesi

Mamak'ta yapılan yeni inşaatlar istihdamı artırdı!

Yapılan yatırımlar sayesinde hızlı ve planlı olarak gelişen Ankara Mamak'ta yeni inşaatlar ve konutların yükselmesi istihdamın ve nüfusun artmasını beraberinde getiriyor.

Kalekim kış inşaatlarına Wintertech ile çözüm sunuyor!

Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim, (-10) °C’de dahi yapılara uygulama imkanı sağlayan yenilikçi ürünü ‘Wintertech’ ile zorlu kış şartlarında bile inşaatların durmaması için mükemmel bir çözüm sunuyor.

Gaziantep'teki inşaatların imalat kalitesi yeterli değil!

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında görevli Yapı Kontrol uzmanlarıyla bir araya gelen Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, inşaatların imalat kalitesinin yeterli düzeyde olmadığını söyledi.

TOKİ Ankara'da kampus inşaatlarını hızla ilerletiyor!

TOKİ'nin başkentte yapımını sürdürdüğü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa kampusu ve Gazi Üniversitesi merkez kampusu inşaatları büyük hızla ilerliyor.

Mehmet Feysal Geylani, Hakkari'deki cami inşaatlarını inceledi!

Hakkari İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani yapımı devam eden cami inşaatlarında incelemelerde bulundu. Cami inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alan il müftü Geylani, caminin yapımına emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'de 20 baraj inşaatı neden sıkıntıda?

Terör eylemleri enerji yatırımlarını vurdu. Toplamda Keban Barajı'ndan daha büyük kapasiteye sahip 20 baraj inşaatı terör nedeniyle sıkıntıya girdi

Emin Korkmaz: Okul inşaatlarına 80 milyon TL ayırdık!

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, yapımı devam eden ve onarımda olan okul inşaatlarını inceledi.Okul inşaatlarına ve onarımlarına yaklaşık 80 milyon TL ayırdıklarını ifade eden Korkmaz, “Çocuklarımız için ne yapsak azdır" dedi.

Düzce Üniversitesi'ndeki inşaatlar tamamlanıyor!

Düzce Üniversitesi genç bir üniversitesi olmasına rağmen hızla büyüyor. Kampüs alanında inşaatlar tek tek bitiriliyor. Düzce Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı İlknur Günaydın, inşaatı devam eden binalar hakkında bilgi verdi.

Bitlis'te okul inşaatlarına 78 milyon lira yatırım yapıldı!

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü, 2015-2016 yılı yatırım programı kapsamında il ve ilçelerdeki okul inşaatların devam ettiğini bildirdi.

Antalya Gazipaşa Gökçeler Barajı inşaatı ne zaman bitecek?

Devlet Su İşleri ( DSİ ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Gazipaşa Gökçeler Barajı İkmal inşaatında incelemelerde bulundu. Peki Antalya Gazipaşa Gökçeler Barajı inşaatı ne zaman bitecek?

Zonguldak Gümeli'ye baraj inşa edilecek!

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, Gümeli Beldesinde yapılacak olan baraj inşaatına ulaşımı sağlayacak yola önümüzdeki günlerde başlanacağını söyledi.

Fransada baraj inşaatları Haberi

Fransada baraj inşaatları

Fransa’da büyük bir orman direnişi var. Ülkenin güneyindeki Gaillac kenti yakınlarında bulunan Testet ve çevresindeki Sivens Ormanı’nın yok edilerek yerine 24 endüstriyel tarım tesisine su sağlamak için baraj yapılmasına karşı bir direniş bu. 39 hektarlık bu ormanda koruma altında olan 94 canlı türü barınıyor. Eylemciler ormanı “Savunulacak Bölge” ilan etti ve inşaata karşı polisle çatışıyor. Aylardır direniş kampında kalan ve bölgedeki çatışmaları görüntüleyen Frédéric Raguénes’e baraj projesinin geçmişi, çatışmaların son durumu, Fransa’da son yıllarda artan orman talanı ve direniş yöntemlerini sorduk.



“Bölgeye büyük bir baraj yapma fikri ilk defa 30 yıl önce ortaya atılmış, çiftçilerin itirazı sonucunda iptal edilmişti. 2001 yılında CAGG adında büyük bir şirket bu projeyle tekrar ilgilenmeye başladı” diye anlatıyor Frédéric. Amaç bölgedeki büyük tarım işletmelerine su...