23 / 04 / 2024

fuar izmir monoray

fuar izmir monoray

Türkiye’nin ilk monoray sistemini Fuar İzmir’e kurmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje ihalesini de yaptı. 6 firmanın teklif verdiği ihalede en düşük rakam Tekfen Mühendislik’ten geldi.

Fuar İzmir'e raylı sistem geliyor!

İzmir Banliyö Esbaş İstasyonu ile Gaziemir Yeni Fuar Alanı arasında yapılacak olan monoray çift hatlı, iki istasyonlu, 3 vagonlu 3 tren setinden oluşacak. İhale kapsımda ayrıca atölye binası da yapılacak.

İzmir’e Monoray geliyor!

Türkiye’nin ilk monorayını Gaziemir’deki Fuar İzmir’e kurmayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2.2 kilometrelik hat ile 2 istasyon ve 3 vagonlu 3 tren seti için proje ihalesi yaptı. İhaleye 8 firma katıldı.

İzmir Monoray projesi için beklenen onay geldi!

Geçmiş dönemlerde yaşanan tahsis ve izin krizi nedeniyle ertelenen monoray projesi için son pürüzler de giderilirken, 2,2 kilometrelik hat için Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşma sağladı...

İzmir Monoray projesine 1 milyon lira harcandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2013 yılından bu yana üzerinde çalıştığı Monoray projesi de diğer birçok proje gibi hüsranla sonuçlandı. Monoray yanlış hesaplama yüzünden iptal edildi.

Fuar İzmir Geçici Servis Yolu açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük fuarcılık tesisi Fuar İzmir'e ulaşımı rahatlatacak olan “geçici servis yolu” projesini, Çarşamba günü hizmete açacak.

Fuar İzmir Kavşak Projesi'nin kamulaştırmaları tamamlanıyor!

Fuar İzmir kavşak projesi için kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 22 Mart’ta açılacak Mermer Fuarı öncesinde seferberlik ilan etti.

MODEKO Fuar İzmir'de açıldı!

Türkiye'nin en kapsamlı mobilya ve dekorasyon fuarı MODEKO kapılarını açtı, fuarda 350 markanın yeni dönem koleksiyonlarını görmek mümkün.

Fuar İzmir Monoray Projesi'nde ÇED Raporu'na gerek yok!

İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'de, ESBAŞ istasyonu ile Fuar İzmir arasında yapmayı planladığı 2,2 kilometre uzunluğundaki monoray projesi ÇED'in gerekli olmadığına karar verdi.

Fuar İzmir Monoray Projesi'nde ÇED süreci başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Fuar İzmir'e raylı sistemle ulaşımı sağlayacak monoray projesinin Proje Tanıtım Dosyası İzmir Valiliği tarafından uygun bulunarak Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği'ne göre değerlendirme yapılacak ÇED süreci başladı.

Fuar izmir'in yol çilesi bitiyor!

Gaziemir'deki Fuar İzmir için planlanan yeni kavşak projesi için imar planlarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma işlemlerinin sona ermesiyle birlikte ihaleye çıkarak yeni yolun inşasına başlayacak.

Fuar İzmir'in asma tavanları çöktü!

Başkan Kocaoğlu’nun her fırsatta iftihar ettiği Gaziemir’deki Fuar İzmir’de yağışlı havalarda çatının akması sonucu asma tavanlar çöktü, havalandırma tesisatı hasar gördü.

Fuar İzmir'in imar planına evet oyu veren üyelerden savunma istendi!

İzmir Büyükşehir’in Fuar İzmir’in jeolojik ve jeoteknik raporlarının nerede olduğu sorusuna cevap verememesinin ardından, başmüfettiş imar planına ‘evet’ oyu veren meclis üyelerinden savunma istedi.

10. Asansör Fuarı İzmir'de kapılarını açtı!

Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi 10. Asansör Fuarı İzmir'de 10 Nisan 2016 tarihine kadar sürecek sektörün dev buluşmasında son teknoloji ürünler vizyonda olacak.

22. Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı İzmir'de açıldı!

Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, İzmir'de 22'nci kez açıldı. Terör saldırılarına ve ekonomik krize rağmen dünyanın 32 ülkesinden katıl gelen katılımcılar içinde iptal yaşanmadı.

Fuar İzmir Projesi harcanan miktar eleştirildi!

Başak Yasemin Arel, açıldığı günden beri tartışma konusu olan Fuar İzmir için, “Buraya harcanan 900 milyon lirayla İzmir’in ulaşım, alt yapı ve geri dönüşüm gibi sorunları çözülürdü” diye konuştu

Fuar İzmir Kavşak projesi neden gecikti?

Fuar İzmir'de 250 bin kişinin ziyaret ettiği Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bölgeye geçici bağlantı yollarının yetmediğini bir kez daha kanıtladı. Bu durum gözleri Fuar İzmir'e bağlantı için bir türlü yapılamayan kavşak düzenlemesine çevirdi.

fuar izmir monoray Haberi

fuar izmir monoray


İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Mart ayında hizmete açtığı Fuar İzmir’e ulaşımı kolaylaştıracak monoray sistemi için önemli bir adım daha attı. Monoray hattı, istasyonları ve tren setleri uygulama projeleri için danışmanlık hizmeti ihalesinde son aşama da geçilerek mali teklif zarfları açıldı. 


6 firmadan teklif var

İzmir Banliyö Esbaş İstasyonu - Gaziemir Yeni Fuar Alanı (Fuar İzmir) arasında çift hatlı, 2 istasyonlu, 3 vagonlu 3 tren seti ve atölye binasını içeren “Monoray Projesinin Uygulama Projelerinin Hazırlanması” için gerçekleştirilen ihalenin son aşamasında Tekfen Mühendislik A.Ş., Arup Mühendislik Ve Müşavirlik Ltd. Şti - Boğaziçi Proje Mühen. Plan. Ve İnş. San. Tic. Ltd.Şti. İş Ortaklığı, Proyapı Mühendislik Müşavirlik A.Ş., Prota Mühendislik Proje Dan. Hizm. A.Ş., Emay Uluslararası Mühendislik Ve Müşavirlik A.Ş. ile Su-Yapı Müh Ve Müş....