28 / 03 / 2024

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Güneydoğu'daki OSB’lerde yatırım için bin firmanın sıra beklediğini ve Gaziantep’te 6'ncı, Şanlıurfa’da 3'üncü, Diyarbakır'da 2'nci OSB'nin hazırlandığını belirtti.

Suruç Tüneli'nin inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı!

Dünyanın önde gelen, ''Türkiye'nin en büyük su iletim tüneli'' konumundaki Suruç Tüneli'nin inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Organik tarım yapan 2 bin 500 üreticiye destek sağlanacak

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, gelecek sene organik tarım faaliyetleri kapsamında 2 bin 500 üreticiye destek sağlayacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kalkınma Yolu mesajı: ‘Yeni bir dünya inşa ederiz’

New York’ta Concordia Zirvesi’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi konusunda kararlı olduklarını söyledi. Erdoğan, "Atacağımız böyle bir adımla yeni bir dünyayı inşa etme fırsatını bulacağız" şeklinde konuştu.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi yüksek maaşlı personel alacak! Son başvuru tarihi 31 Ağustos! Acele edin!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’ndan yayımlanan ilanda alıma ilişki tüm bilgilere ver verildi.

Kalkınma Ajansı memur alımı yapıyor! Memur olmak isteyenler hemen başvurun!

Kalkınma ajansı bünyesinde istihdam edilmek üzere memur alımı yapacağını açıkladı. Memur olmak isteyenler dikkat! İşte başvuru şartları...

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Berat Albayrak: Kalkınma Fonu girişimcilerimizin ve yatırımcılarımızın hizmetine sunuldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bölgesel kalkınma, teknoloji ve inovasyon alanlarına destek vermeyi hedefleyen Kalkınma Fonu'nun girişimcilerin ve yatırımcıların hizmetine sunulduğunu duyurdu.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Bölgesel Ekonomik Görünüm raporunu açıkladı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, faaliyet gösterdiği ekonomilerin bu yıl yüzde 3,5 daralmasının, 2021 yılında ise yüzde 4,8 büyümesinin beklendiğini duyurdu.

DAP'tan 12 proje için 36 milyon lira destek!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanlığı'nca 2019 yılı içerisinde 12 proje için 36 milyon liralık destek verilecek.

Doğu Anadolu'ya 114 kütüphane projesi!

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen "Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi" kapsamında yıl sonuna kadar 114 semt kütüphanesinin yapılması amaçlanıyor.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil Haberi

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil

Yerli ve yabancı yatırımcıların Güneydoğu'ya ilgisi sürüyor. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, yatırımların durduğuna, firmaların kararını iptal ettiğine ilişkin kendisine ulaşan bilgi olmadığını belirterek Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) yatırım yapmak isteyen ve yer bekleyen bin firma olduğunu açıkladı. Çözüm süreci ile yaşanan huzur ortamının bozulmasının olumsuz yansımalarının turizm sektöründe görüldüğünü söyleyen Karahocagil, “Dışarıdan ciddi yatırımcılar gelmeye başlamıştı otel zincirleri gelmişti, hem sanayiciler geldi, organize sanayi bölgelerimiz doldu yenileri eklendi, bu ciddi yatırım artışı huzur ortamı sayesinde sağlandı. Yine yatırımlar var, organize sanayi bölgesindeki çalışmalar devam ediyor. Gaziantep 6. OSB, Şanlıurfa 3. OSB, Diyarbakır ve Mardin 2. Organize sanayilerini hazırlıyor. Bu çalışmalarda durmuş değil” dedi.


Turist sayısında ise düşüş olduğunu belirten Karahocagil, otel sahipleri ve turizm sektöründe çalışanların sıkıntısı...