19 / 04 / 2024

garipçe kuzey ormanları üçüncü köprü eylemi

garipçe kuzey ormanları üçüncü köprü eylemi

Mahkeme kararına göre 3. köprü inşaatının derhal durdurulması gerektiğini açıklayan Kuzey Ormanları Savunması, çevreye duyarlı vatandaşları bugün Sarıyer Garipçe kavşağında eyleme çağırdı.

Kuzey Grup Mühendislik Ve Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Grup Mühendislik Ve Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi Şişli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Önce tarafından kuruldu.

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul yatırımlarının yeni gözde ilçesi: Çekmeköy!

Çekmeköy, İstanbul'un gözde ilçelerinden biri oldu. İlçe, çevresindeki ormanları, metro ulaşımı ve otoyol kavşaklarına yakınlığı ile dikkat çekiyor. Bölgede hem gayrimenkul firmalarının yatırımları arttı hem de emlak yatırımcılarının iştahı...

Kanal İstanbul'la 458 hektarlık ormanlık alan yok mu olacak? 

Türkiye Ormancılar Derneği ve Kuzey Ormanları Savunması, Kanal İstanbul projesi ile İstanbul’daki orman varlığına büyük bir darbe vurulacağını belirtti...

Kuzey Marmara Otoyolu 2020'de trafiğe açılacak!

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada "Kuzey-Marmara Otoyolu'nu 2020'de bitirerek trafiğe açmış olacağız." dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu trafiğe açıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde bulunan Kurtköy-Liman kavşakları liman bağlantı yolu üzerindeki V07 viyadüğü ve Liman-Sevindikli kavşakları trafiğe açıldı. Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen projeyle trafiğin rahatlaması planlanıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda büyük gün! Trafiğe açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan bazı viyadük ve yollar bugün saat 23.59 itibarıyla trafiğe açılacak.

İzmir'e Kuzey Marmara Otoyolu için tünel yapılması talebi TBMM'de!

İzmir'in Süleymaniye köyünde Kuzey Marmara Otoyolunun geçeceği bölgeye tünel yapılması talebi üzerine yapılan işlemlerTBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Garipçe Kalesi harabeye döndü!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde düşmana geçit vermeyen Garipçe Kalesi, çöp dağları ve üzerine yazılan yazılar nedeniyle harabeye dönüştü.

Gaziantep Kuzeyşehir'e 750 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kuzeyşehir'e 750 yeni konut inşa edeceklerini açıkladı.

Kuzey Ormanları İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Ormanları İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Alıyev ve Dmıtrı Bochkov ortaklığında kuruldu. 

Yaşam alanlarımız Kuzey’e kayacak!

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu Türkiye’yi bekleyen hava durumunu anlatarak, yaşam alanlarımızın Kuzey’e kayacağını söyledi..

Danıştay 3. havalimanı inşaatında o raporu bozdu!

Kuzey  Ormanları Savunması, inşaatına devam edilen üçüncü havalimanı projesindeki Eyüp Işıklar Köyü’ndeki “Kumtaşı Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” ile ilgili İstanbul Valiliği’ne karşı açtığı davayı kazandı.

garipçe kuzey ormanları üçüncü köprü eylemi Haberi

garipçe kuzey ormanları üçüncü köprü eylemi

Kuzey Ormanları Savunması, 3. Köprü güzergahını içeren plan değişikliğinin iptaline ilişkin 8. İdare Mahkemesi'nin verdiği karara yönelik düzenlenen basın toplantısında "3. Köprü artık 2 beton kuleden, Kuzey Marmara Otoyolu ise asfalt izinden ibarettir" dedi. Şehir Plancıları Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yıkıcı ise "Köprü ayaklarıyla kalabilir, biz bunu Kuzey Ormanları büstü olarak da adlandırabiliriz" diye konuştu.


“İNŞAATI DERHAL DURDURUN”

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İstanbul şubelerinin açtığı ortak davada alınan iptal kararına ilişkin yapılan basın açıklamasında “3. Köprü artık 2 beton kuleden, Kuzey Marmara Otoyolu ise asfalt izinden ibarettir. Mahkeme plan değişikliklerinin İBB yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayı ile yürürlüğe konmasını hukuka aykırı bulmuştur. Verilen kararla köprü ayaklarını her iki yakada 3. Köprü güzergahı ile bağlayacak ana koridorları içeren planlar...