25 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu trafiğe açıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu trafiğe açıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde bulunan Kurtköy-Liman kavşakları liman bağlantı yolu üzerindeki V07 viyadüğü ve Liman-Sevindikli kavşakları trafiğe açıldı. Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen projeyle trafiğin rahatlaması planlanıyor.



Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde bulunan Kurtköy-Liman kavşakları liman bağlantı yolu üzerindeki V07 viyadüğü ve Liman-Sevindikli kavşakları trafiğe açıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından alınan ve Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre çalışmaların yüzde 71’i tamamlandı. Marmara Otoyolu’nun yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilmesi işletilmesi ve devri işi kapsamında bazı kesimleri trafiğe açıldı. 

Kuzey Marmara Otoyolu trafiğe açıldı!

Saat 23.59 itibari ile çalışmaların tamamlandığı 4. Kesimde Kurtköy-Liman kavşakları liman bağlantı yolu üzerinde V07 viyadüğü çift yönlü olmak üzere ve 5. Kesimdeki Liman-Sevindikli kavşakları (Sevindikli Kavşağı dahil, V03 viyadüğü sol taşıma yolu) kesimi trafiğe açıldı.

Açılış itibariyle açılışlar araçlar otoyoldan geçecek. Yolun Ramazan Bayramı öncesinde Kocaeli’nin Körfez ilçesi ile İstanbul arasında trafik yükünün düşürülmesi planlanıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu trafiğe açıldı!

Trafiği rahatlatacak... Kısmen trafiğe açıldı...

Erişime kontrollü karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime, yayalar, hayvanlar, motorsuz araçlar, lastik tekerlekli traktörler, iş makineleri ve bisikletliler giremeyecek. Trafiğe çılan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde bulunan kesimde mecburi asgari hız saatte 40 kilometre olarak belirlenirken, azami hız ise geometrik standartların müsaade ettiği limitlerde olmasına karar verdi. Trafiğe açılan otoyolun kesim ve kavşaklarında duraklama, park etme, geri dönüş yapmanın yasaklandığı kaydedildi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamı 2020'de açılacak!

Kuzey Marmara Otolu Bağlantı Yolları Projesi onaylandı!


Geri Dön