19 / 04 / 2024

Gayrimenkul Bilgi Sistemi

Gayrimenkul Bilgi Sistemi

Maliye Bakanlığı gayrimenkulleri takip etmek için Gayrimenkul Bilgi Sistemi kuracak. Sistemde hem kurum içi bilgiler hem de kurum dışı bilgiler toplanarak çapraz kontroller yapılacak.

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

Houseberry Gayrimenkul Ve Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi Kuruldu!

Houseberry Gayrimenkul Ve Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi Ataşehir’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Ziya Eren ve İsmet Erdem ortaklığında kuruldu.

Favos Gayrimenkul Hizmetleri İnşaat Yazılım Bilgi Teknolojileri Sanayi Ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu!

Favos Gayrimenkul Hizmetleri İnşaat Yazılım Bilgi Teknolojileri Sanayi Ve Dış Ticaret A.Ş. bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Harun Ay tarafından kuruldu.

Kimlik kartlarında yeni gelişme! E-Devlet’ten verilecek! Aile Bakanlığı resmen açıkladı!

Engelli bireylere kimlik kartı verilmesine ve ulusal engelli bilgi sistemi oluşturulması ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte engelli bireylere tanınan hak ve hizmetlerden faydalanmalarını öngören Engelli Kimlik Kartı Verilmesine dair ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Kör nokta bilgi sistemi ile Ford Puma bayilerde! Nisan ayında zam geldi mi?

Yeni Ford Puma, çarpıcı dış tasarımı, sınıfının en iyisi tavizsiz yükleme alanını ve sofistike yarı hibrit aktarma organı teknolojisini birleştiren, SUV'den ilham alan kompakt bir crossover. Peki Nisan ayında zam geldi mi?

Alışveriş alışkanlığında görülmemiş değişim! Veriler tek tek yorumlandı! Çıkan sonuç herkesi şaşırttı! İşte detaylar!

Alışveriş alışkanlığında köklü değişim yaşandığı T.C. Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) aracılığıyla açıklandı. İşte haberin detayları!

Arcturus Gayrimenkul İnşaat Bilişim Danışmanlık Gıda Ve Bilgi Teknolojileri Limited Şirketi kuruldu!

Arcturus Gayrimenkul İnşaat Bilişim Danışmanlık Gıda Ve Bilgi Teknolojileri Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Nilgün Yılmaz tarafından kuruldu.

Bilgiç Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilgiç Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Ebru Demirhan Bilgiç ve Eşref Bilgiç ortaklığında kuruldu.

En çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingatcom'un açıkladığı verilere göre, En çok satılık konut ve arsa aranan iller belli oldu. Peki en çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcıları alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugünkü Resmi Gazete'de yer alan ilanla toplam 10 coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcısı alacağını duyurdu.

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi başvurularında malik onayı aranacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Kişisel Verileri Koruma Kurumunun kararları uyarınca Takbis başvurularında malik onayı aranacak" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündeminde!

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine entegre Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Huihuang Gayrimenkul İnşaat Bilgi Teknolojileri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Huihuang Gayrimenkul İnşaat Bilgi Teknolojileri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Chee Chu Sıong tarafından kuruldu.

Gayrimenkul Bilgi Sistemi Haberi

Gayrimenkul Bilgi Sistemi

Maliye Bakanlığı bir süredir Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele Stratejisi Eylem Planı üzerinde çalışıyor. Kayıt Dışı Eylem Stratejisi'nin ilki 2011-2013 yılları arasında uygulandı. Bu dönemde inşaat sektöründeki aktörlerin takip altına alınması için çalışmalara başlandı. 2015-2017 yıllarına ilişkin Eylem Planı ile ilgili çalışmalar da yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.


Kayıt dışı ekonomide önemli bir paya sahip olan gayrimenkul sektöründe vergi ve harç yönünden oluşabilecek kayıp ve kaçağın önlenmesi için şimdi de Gayrimenkul Bilgi Sistemi oluşturulacak. Maliye, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu İdaresi gibi kurumların bilgileri belli bir sistemde toplanacak. Daha önce gayrimenkullerle ilgili bilgiler kiralar açısından daha detaylı çalışılıyordu.


Gayrimenkul Bilgi Sistemi'nde bir gayrimenkulün durumu "rant" açısından toplanacak. Bunun için rayiç değerler, imar durumu, emlak vergisi değeri gibi tüm bilgiler sisteme alınacak....