24 / 04 / 2024

gayrimenkul borsası nedir 2017

gayrimenkul borsası nedir 2017

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, uluslararası bir gayrimenkul borsası kuracaklarını duyurdu.

Gayrimenkul değerleme nedir?

Gayrimenkul değerleme, kredi teminatları ve artan sigorta kapsamları açısından önemli bir kavramdır. Gayrimenkul alanında önemli bir kavram olduğu için bilinmesi gerekir. Peki gayrimenkul değerleme nedir, neden yapılır ve kim tarafından yapılır? İşte gayrimenkul değerleme konusu hakkında detaylar...

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Çinli gayrimenkul şirketi Kaisa Group'un Hong Kong Borsası'ndaki işlemleri durdu!

Çin'in borç krizindeki gayrimenkul şirketi Kaisa Group, vadesi gelen 400 milyon dolar tutarındaki borç tahvilinin faiz ödemesini gerçekleştirememesinden sonra Hong Kong Borsası'ndaki işlemlerinin durdurulmasını talep etti. 

Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi bölge yükselişe geçti?

GABORAS Gayrimenkul Borsası verilerine göre, Ocak ayında gerçekleşen 70 bin 587 adetlik konut satışı, son 5 senenin aynı dönemine göre gerçekleşen konut satış ortalamasının yüzde 24 gerisinde kaldı. Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi yükselişe bölge geçti?

Gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Emlakçılık terimi ilk zamanlardan günümüze oldukça değişti. Böylece emlakçıların yaptıkları işler de değişti. Mülk alım-satımı dijital ve teknolojik çağa ayak uydurarak, aracı ve komisyoncu gibi terimlerden sıyrılarak gayrimenkul danışmanlığı ismini aldı. Peki gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Ahmet Buğa, GABORAS İcra Kurulu Başkanı oldu! 

Ahmet Buğa, Türkiye'nin stratejik ihtiyaçlarına yatırım yapma vizyonuyla faaliyet gösteren güç birliği SENYAP Yatırım Ortaklığı'nın; MÜSİAD ile Yıldız Teknik Üniversitesi ortaklığında kurduğu Gayrimenkul Borsası A.Ş.'nin (GABORAS) İcra Kurulu Başkanı olarak atandı. 

GABORAS’tan İstanbul'un otopark sorununa bir milyon araçlık çözüm!

İstanbul'da araç sahiplerinin en büyük sıkıntısı olan otopark sorunu için Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Üst Yöneticisi (CEO) Kurtuluş Altun 'okul bahçeleri' çözüm önerisini açıkladı.

Gayrimenkulün Google'ı' olacak uygulama hazırlandı!

Gayrimenkul borsası ‘GABORAS' 2023'te tüm fonksiyonlarıyla devreye alınıyor. 4 aşamalı projenin büyük bölümünün hazırlıkları tamamlandı. 434 trilyon data işlenerek ‘Gayrimenkulün Google'ı' olacak bir uygulama hazırlandı ve kullanıma açıldı.

GABORAS: İcralık gayrimenkuller serbest borsada işlem görmeli!

Gayrimenkul Borsası AŞ Üst Yöneticisi Kurtuluş Altun yaptığı açıklamada, "İcralık gayrimenkuller mezatlarda değil serbest borsada, GABORAS'ta, işlem görmelidir. Bu vesileyle değerinde satılarak borçlunun yükü bir nebze hafifletilmelidir" dedi.

Kurtuluş Altun: Gayrimenkullerin, menkule dönüştürülmesi gerekiyor!

Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Genel Müdürü Kurtuluş Altun, "Gayrimenkul servetimiz erimiş gibi gösteriliyor. Bunun arka planında liraya oynanan oyunun bir benzeri var. Bu manipülasyonun arkasında dış etkiler var" dedi...

Gayrimenkul borsası sektöre can simidi olur mu?

Son yıllarda Türk Lirası’nın döviz karşısında hızla değer yitirmesi nedeniyle ülkemizdeki gayrimenkullerin uluslararası alandaki değerleri de düşüyor. Gaboras CEO’su Kurtuluş Altun, sektörün menkulleşme ve borsa oluşumuyla korunabileceğini söylüyor. 

gayrimenkul borsası nedir 2017 Haberi

gayrimenkul borsası nedir 2017

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlenen CEO Club Büyüme ve İstihdam Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yaşadığı şoklara karşı çok hızlı toparlandığını söyledi.


Nurettin Canikli, gayrimenkul sektörünün finansmanı amacıyla gayrimenkul sertifikasını hayata geçirdiklerini hatırlatarak, bu ürünün daha geniş bir yatırımcı kitlesine hitap ettiğini bildirdi.


Bütün dönüşüm projelerinin tamamı için gayrimenkul sertifikası çıkartarak içeriden ve dışarıdan milyarlarca dolar finansman sağlanması imkanı olduğunu, bunun zamanla geniş bir alana yayılacağını ifade eden Canikli, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bununla bağlantılı yine entegre diyebileceğimiz bir modeli, projeyi yakında hayata geçiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, ki geç kalındı, teknik bütün çalışmaları tamamladık. O da Uluslararası Gayrimenkul Borsası... İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) bünyesinde, İSEDAK ülkelerinin katılımıyla uluslararası bir...