19 / 04 / 2024

gayrimenkul fiyatlarının sektörlere etkisi

gayrimenkul fiyatlarının sektörlere etkisi

Gayrimenkul sektöründe fiyatların 10 yıl, 15 yıldır soluksuz yükselişinin bir yan etkisi gıdada ortaya çıkıyor. Pahalı gayrimenkul ucuz gıda olmaz ifadesi bu durumda ortaya çıkıyor. 

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Konut fiyatlarını kim yükseltiyor?

Ticaret Bakanlığı tarafından, son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak ilanlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, Konut fiyatlarını emlakçıların değil mülk sahiplerinin yükselttiğini söyledi.

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

Konut fiyatlarını düşürecek hamle! Yeni yöntemle 100 bin yeni konut arzı sağlanabilecek!

Konut ve kira fiyatlarını düşürmek isteyen hükümet çareyi boş ofislerde buldu. Atıl durumdaki boş ofislerin eve dönüştürülmesi için çalışmalar hızlandırıldı. Emlak sektörü konuyu değerlendirdi...

Çip krizi bitti yeni kriz çıktı! Otomobil fiyatlarını yükseltecek mi?

Dünyada otomotiv sektöründe 2 yıl süren çip krizi sona ererken özellikle ithal otomobillerde yeni bir kriz ortaya çıktı. Ek maliyet anlamına gelen yeni kriz, otomobil fiyatlarını yükseltecek mi?

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

Yarım asırdır altına yatırım yapıp kazanan ekonomist Cihat Çiçek altın fiyatlarının ne zaman uçacağını açıkladı

Uzun yıllar altın sektörüyle ilgilenen ekonomist Cihat Çiçek altın fiyatlarıyla ilgili büyük bir iddiada bulundu.

Kira artışlarında yüzde 25 sınırı, ev fiyatlarını yükseltecek! Kiralara önden yüklemeli artışlar kapıda! 

Kira artışlarına yüzde 25 sınırının getirildiğini dün resmen açıklandı. Bu açıklamanın ardından milyonlarca vatandaş ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini araştırırken, konut sektörü temsilcileri peş peşe konuyla ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

Türk halkı ev fiyatlarının şokunu yaşarken dünya piyasasından gelen haber herkesi buz kestirdi

Türkiye'de ev fiyatlarının neredeyse 3'e katlanmasının ardından dünya piyasasından gelen haberler de sektördeki durumu ortaya koydu. Nationwide Building Society'in verilerine göre Britanya'da konut fiyatları 1 yılda yüzde 14,3 arttı. Bu rakamın 2004 yılından beri bir ilk olduğu ifade edildi.

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış yeni evli çiftleri zora soktu!

Gayrimenkul fiyatlarının gün geçtikçe artması yeni evli çiftleri de zor soktu. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre,  aileleriyle birlikte yaşamayı planlayan çiftlerin sayısında artış gözlendi.

Demir fiyatları inşaat sektörünü korkutuyor: 1 ton demir bugün kaç lira?

Türkiye genelinde konut fiyatları sert yükseliş dönemine girdi. Konut fiyatlarının yükselmesinin altında döviz kurları yer alıyor. Döviz kurları dün gece açıklanan FED faiz kararı sonrasında yükselmeye başladı. Peki bu yükseliş demir fiyatlarını nasıl etkiledi?

Demir zamları inşaat sektörünü vurdu! Ev fiyatlarının düşmesini beklemek hayal...

Türkiye genelinde konut fiyatları sert yükseliş dönemine girdi. Konut fiyatlarının yükselmesinin altında döviz kurları yer alıyor. Döviz kurları başta demir olmak üzere beton ve çimento fiyatlarını çok sert yükseltti. Peki demir fiyatları bugün kaç lira? Konut fiyatları düşecek mi?

Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi raporu 11 Mart'ta açıklanacak!

Ülke ve bölge olarak İçinde yer aldığımız ekonomik şartların, çimento ve inşaat sektörlerine etkisinin ele alındığı Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi raporu 11 Mart tarihinde açıklanacak.

gayrimenkul fiyatlarının sektörlere etkisi Haberi

gayrimenkul fiyatlarının sektörlere etkisi

Lüks alışveriş merkezlerinde, şehirlerin en gözde yerlerinde gıda ticaretinin yapılır hale gelmesiyle Türkiye ilk kez karşılaşıyor. Gayrimenkul sektöründe fiyatların 10 yıl, 15 yıldır soluksuz yükselişinin bir yan etkisi gıdada ortaya çıkıyor. Bu nedenle kira maliyetleri yüksek. Bu kadar pahalı mülklerde iş yapanlar, oturanlar gıdayı ucuz yiyemez. Habertürk'ten Abdurrahman Yıldırım yazdı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın yazısı.... 

Soframıza gelen gıda fiyatlarında oynaklığın, aşırı yükselişin ve çok az da olsa düşüşlerin arz ve talep dengesine bağlı olduğunu dün belirtmiştik. Tüketim artıyor. Çünkü kentlerde yaşayanların oranı resmi verilere göre yüzde 92.5’e, büyükşehir ilan edilen illerin kırsal kesimi hariç tutulursa yüzde 82.5 düzeyine ulaştı.

Kentlere gelenler büyük kitleler doğal olarak üretici olmaktan çıkıp tüketici saflarına katılıyor. Üstelik bu kişilerin bazılarının geride bıraktıkları arazileri ekilmeyip biçilmiyor. Doğal olarak...