18 / 04 / 2024

gayrimenkul gerçek değer haritası

gayrimenkul gerçek değer haritası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’deki bütün ev, iş yeri ve arsaların gerçek değer haritasını çıkaracak. Buna göre; konut satışında ekspertiz şartı aranacak.

Fahiş konut fiyatları için bir tedbir daha! Toplu değerleme modeli geliyor!

Gayrimenkullerin gerçek değerinden satılmasını sağlamak için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nce Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kuruluyor. Ayrıca kurulacak olan “toplu değerleme modeli”yle, fahiş fiyat balonu da  patlatılacak.

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Gerçek Star Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Gerçek Star Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Medet Anli tarafından kuruldu.

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Gram altın değerinde yükseliş trendi: Beklenen değer 2.000 lira ve üzeri!

Ekonomi uzmanı Hatice Kolçak, tüm öngörülerinde doğru çıkan bir şekilde gram altın hakkında bilgiler verirken, altının gerçek değerini açıklarken üzücü bir haber verdi.

İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi: Araçlar gerçek değerlerine ulaşacak

İkinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi hem satıcıları hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi oluşurken, fiyatların gerçek değerlerine ulaşması bekleniyor.

Dolar yerinde durmuyor! Mert Başaran 10 gün sonra doların geleceği rakamı açıkladı! Şu anki fiyatlar gerçek değil...

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran doların şu anda gerçek değerinde olmadığını belirterek,  doların 10 gün sonra geleceği seviyeyi açıkladı.

1 doların gerçek değeri ortaya çıktı! İşte doların asıl ederi...

IIF Eski Başekonomisti, doların gerçek değerini açıklayarak aslında 1 doların asıl değeri bu kadar diyerek rakam verdi.

İkili kur oluşturuldu diyen ekonomist Özgür Demirtaş dolarda gerçek rakamı açıkladı! Gördüklerinizi unutun! 

İkili kur oluşturuldu diyen ekonomist Özgür Demirtaş dolarda gerçek rakamı açıkladı! Gördüklerinizi unutun! Doların gerçek değeri bu...

ŞOK Market'te şahane cumartesi kampanyası başlıyor! 25 TL üzeri alışverişe dev indirim! Şaka değil gerçek! 18 Şubat 2023

ŞOK Market'in 18 Şubat 2023 tarihinden itibaren satışa sunulacak aktüel ürünleri açıklandı. ŞOK Market'te şahane cumartesi kampanyası başlıyor! 25 TL üzeri alışverişe dev indirim! Şaka değil gerçek! 18 Şubat 2023 fiyat listesi...

Doların gerçek değeri resmen belli oldu! Ekonomist Necmettin Batırel şakkadanak açıkladı! Görenlerin eli ayağına dolaştı

Dolar yorumları ile bilinen Ekonomist Necmettin Batırel doların gerçek değerini resmen açıkladı. Görenlerin eli ayağına dolaştı!

gayrimenkul gerçek değer haritası Haberi

gayrimenkul gerçek değer haritası

Harita, gayrimenkuldeki yükseliş ve düşüşleri de anlık gösterecek ve tapu kaydında da bu değer esas alınacak. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2022 yılında geçilmesi planlanan bu düzenleme öncesinde bu yıl içinde ara formül olarak tapuda ‘ekspertiz şartı’ devreye girecek.

Era Gayrimenkul Genel Müdürü Can Özatay “Bakanlığın bu formülü; değerleme şirketlerinden ekspertiz raporunu şart koşmayı öngörüyor. Aslında mart ayının başından itibaren yabancıya konut satışında da değerleme raporu zorunluluğu fiili olarak başladı. Gayrimenkul satışlarında ekspertiz şartı getiren bu formülün yabancının yanı sıra yerlide de uygulanması halinde inşaat sektöründeki kayıt dışılığın önüne geçilecek, tapu harcı artacak, Türkiye’nin marka değerinin yabancı yatırımcı nezdinde artırılması sağlanacaktır” diye konuştu. 

MUAFİYET İSTENİYOR  

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal ise 2018 yılında 2...