29 / 03 / 2024

Gayrimenkul ihtisas hukuk mahkemeleri

Gayrimenkul ihtisas hukuk mahkemeleri

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif için Komisyonda görüşmeler devam ediyor.

Gayrimenkul değerlemede yeni uygulama başladı: 81 ili tek tek kapsıyor!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gayrimenkul değerlemede özel hukuk tüzel kişi bilirkişilik uygulamasının Türkiye genelinde başlatıldığını aktardı. Uygulama bugün itibarıyla hayata geçiyor.

Depremden sonra göç dalgası hızlandı: Acilen Gayrimenkul Piyasaları Kurulu ve Gayrimenkul İhtisas Mahkemeleri kurulmalı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, deprem bölgesi olan Türkiye’de gayrimenkulün insan için çok önemli bir unsur olduğuna dikkat çekti. Yazıcı, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Sulh hukuk mahkemesi harcı 2022!

Gayrimenkul sahiplerinin yaşadığı bazı anlaşmazlıklar için sulh hukuk mahkemelerinde dava açılabiliyor. Peki, Sulh hukuk mahkemesi harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul davalarında hakkınızı kaybetmeyin!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, Gayrimenkul Hukuku veya diğer tüm hukuk alanlarında idari işlemlerle ilgili kanunlarda yer alan özel süreleri kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Yabancıya gayrimenkul satışında yapay zeka dönemi!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, yabancıya gayrimenkul satışında yapay zekanın hilelerin önüne geçeceğini söyledi.

Konya Karatay'da 10.4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Konya Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu Konya Karatay'da yer alan gayrimenkulü 10 milyon 395 bin 538 TL bedelle satışa çıkardı.

Kocaeli'de 15.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

T.C Gebze 1. (Sulh Hukuk Mah.) Satış Memurluğu, Kocaeli Çayırova'da yer alan gayrimenkulü 15 milyon 607 bin 600 TL'ye satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış ihalesi 16 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.

İş GYO Yanar Hukuk Bürosu'ndan hizmet alacak! 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı dava takibi, icra takibi, danışmanlık vb. hukuki hizmetler konusunda Yanar Hukuk Bürosu'ndan hizmet alacak...

Mardin'de 10.1 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Mazdıdağı Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliği, Mardin'de yer alan 5 adet gayrimenkulü toplam 10 milyon 167 bin 285 TL'ye satıyor...

Çınarcık'ta 37.8 milyon TL'ye satılık 19 gayrimenkul!

Yalova Sulh Hukuk Mahkemesi, Yalova ili, Çınarcık ilçesi, Çınarcık Mahallesi'nde yer alan 19 adet gayrimenkulü toplam 37 milyon 813 bin 193 TL'ye satıyor...

Beyoğlu'nda 46.1 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi Kemankeş Mahallesi'nde 94 ada 75 parselde yer alan gayrimenkulü 46 milyon 150 bin TL'ye icradan satıyor...

Trabzon'da 26.6 milyon TL'ye satılık 7 gayrimenkul!

T.C. Trabzon 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Trabzon İli, Ortahisar İlçesi, Çukurçayır/Sofrakaya Mahallesi, 234 ada, 11 parselde bulunan 7 adet gayrimenkulü 26 milyon 595 bin TL'ye satıyor.

Gayrimenkul avukatı kime denir? Ne iş yapar?

Profesyonel bir süreç kapsamında ele alınması gereken hukuk bünyesindeki gayrimenkul çalışmaları, büyük öneme sahiptir. Peki çalışmalarla ilgilenmesi gereken kişi kimdir? Gayrimenkul avukatı ne iş yapar?

Gayrimenkul ihtisas hukuk mahkemeleri Haberi

Gayrimenkul ihtisas hukuk mahkemeleri


6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; gayrimenkul ihtisas hukuk mahkemelerinin kurulması öngörülüyor. Komisyonda teklif görüşmeleri devam ediyor.


6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi


Madde 1- 16.5.2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.


"EK MADDE 2- (1) Bu Kanunda öngörülen davalarda görevli mahkeme, Gayrimenkul İhtisas Hukuk Mahkemeleridir. Bu mahkemeler, Hakimler ve Savcılar Kurulunun olumlu görüşü alınarak, tek hakimli ve asliye mahkemesi derecesinde Adalet Bakanlığınca lüzum görülen yerlerde kurulur. Bu mahkemelerin yargı çevresi, 26.9.2004 tarihli ve 5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun hükümlerine göre...