16 / 04 / 2024

Gayrimenkul işlemleri internetten yapılır mı

Gayrimenkul işlemleri internetten yapılır mı

E- devlet sistemi, gayrimenkul sektöründe de kullanılmaya başlandı. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Gayrimenkul sektöründe de e-devlet kullanımımız gittikçe artıyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün 11 işleminin yanı sıra birçok işlem de e-devlet üzerinden yapılabiliyor" dedi..

İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? Web tapu işlemleri!

Vatandaşlar tapu işlemlerini tapu dairelerine gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Peki, İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? İşte Web tapu işlemleri…

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Gayrimenkul devir işlemini ilk defa yapacak olan kimseler, bu işlemin ne kadar sürdüğünü araştırıyor. Peki, tapu işlemleri 1 günde biter mi?

İzmir Karaburun'da tapu işlemleri için yeni dönem! 

Karaburun Belediye Başkanlığı ve Karaburun Tapu Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile vatandaşların gayrimenkul alım satım işlemleri hızlanacak. 

Kızılbük GYO'nun kuruluş işlemleri tescillendi!

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. devri ve Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kuruluş işlemleri Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Tapu işlemleri yaparken dikkat edilmesi konular neler?

Bir gayrimenkul alırken veya satarken yapılan tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gereken birden fazla konu bulunuyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinem Rumeli, tapu işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken önemli konuları kaleme aldı...

Gayrimenkul işlemleri artık internette!

E- devlet sistemi, gayrimenkul sektöründe de kullanılmaya başlandı. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Gayrimenkul sektöründe de e-devlet kullanımımız gittikçe artıyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün 11 işleminin yanı sıra birçok işlem de e-devlet üzerinden yapılabiliyor" dedi..

Gayrimenkul işlemleri elektronik ortama taşındı!

MÜSİAD, gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin elektronik ortama taşıyor. Gayrimenkul Kıymetler Borsası A.Ş. (GABORAS) ile 158 milyon tapuya hizmet verilecek.

Yapı Kredi Koray GYO'nun Eyüpsultan'daki gayrimenkullerin devir işlemleri sürüyor!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Yapı Kredi Koray GYO  Eyüpsultan'daki gayrimenkullerin devir işlemleri ile ilgili açıklama paylaştı. 

Tapu alım satım işlemleri noterden yapılacak!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gayrimenkul satış ve tescil işlemlerinin noterlere devrinin sinyalini verdi. Gül, gayrimenkul satış ve tescil işlemleri yönünden de tapu işlemlerinin, devir işlemlerinin noterler tarafından yapılması hususunu Bakanlar Kurulunda arz ettiklerini açıkladı..

İnternetten tapu işlemleri!

TKGM-TAKBİS alt yapısı güvencesiyle internetten bazı tapu işlemleri yapılabiliyor. İşte internetten yapılabilen tapu işlemleri..

Özak GYO ilişkili taraf işlemleri raporunun sonucu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ilişkili taraf işlemleri raporunun sonuç bölümünü Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

Tapuda cins tashihi işlemleri 2018!

Tapu üzerindeki gayrimenkulün cinsi, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi işlemi tapu cins tashihi ile oluyor. Peki, tapuda cins tashihi işlemleri 2018 nasıl yapılır?

Gayrimenkul işlemleri internetten yapılır mı Haberi

Gayrimenkul işlemleri internetten yapılır mı

Günde 12 milyonu aşkın hizmetin yapılabildiği E-Devlet sistemi, gayrimenkul sektöründe de yoğun olarak kullanılıyor. Sistem üzerinden tapu bilgileri sorgulanabiliyor, gayrimenkul üzerinde ipotek olup olmadığı sorgulanabiliyor, tapu kayıt belgeleri alınabiliyor, tapu ve kadastro harç ve döner sermaye bedelleri ödenebiliyor ve web tapu sistemi üzerinden tapu işlemleri yapılabiliyor.

Konuya ilişkin açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Gayrimenkul sektöründe de e-devlet kullanımımız gittikçe artıyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün 11 işleminin yanı sıra birçok işlem de e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Örneğin bazı belediye işlemleri ile emlak vergisi bildirim suretleri alınabiliyor, hatta tahakkuk bilgileri sorgulanabiliyor. Doğalgaz, su, elektrik gibi aboneliklere ilişkin işlemler e-devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Yani gerek yeni abonelik başvurusu gerekse abonelik iptalleri yapılabiliyor. İkamet ettiğiniz ve UAVT numarası belli olan binalara...