27 / 04 / 2024

İnternetten tapu işlemleri!

İnternetten tapu işlemleri!

TKGM-TAKBİS alt yapısı güvencesiyle internetten bazı tapu işlemleri yapılabiliyor. İşte internetten yapılabilen tapu işlemleri..



“Başvuruların elektronik ortamda alınması” konulu, 29/03/2017 tarihli ve 725578 sayılı Bakanlık Oluru ile “Başvuruların elektronik ortamda alınması” konulu, 11/11/2016 tarihli ve 2447188 sayılı Genel Müdürlük Makam Oluru uyarınca yapılan çalışmalar neticesinde web-tapu sistemi oluşturuldu.

TKGM-TAKBİS alt yapısı güvencesi altında olan web-tapu sistemine giriş E-devlet kimlik doğrulama sistemi kullanılarak yapılıyor.

İnternetten yapılabilen tapu işlemleri

1- Tapu maliki kendi taşınmazının bilgilerini görebilir.

2-  Tapu maliki kendi taşınmazına ait bilgilerin başkası tarafından incelenmesi için yetki verebilir.

3-  “Taşınmazınızı evinizden yönetin.” Vatandaş tapu müdürlüğüne gitmeden internetten işlem başvurusunu yapabilir ve gerekli belgeleri internetten tapu müdürlüğüne gönderebilir. Böylece vatandaş tapu müdürlüğüne gitmeden işlemler  başlatılarak, son aşamaya getirilmiş olur.

4- Web-tapu kullanılarak malik, emlakçılara güvenli bir şekilde tapu bilgisi görüntüleme ve tapu müdürlüğüne başvuru yapma yetkisi verebilir veya verdiği yetkiyi kaldırabilir.

5- Web-tapu sisteminde, tüm aşamalardan vatandaşlarımız SMS ile bilgilendirilmektedir.

6- Tapu müdürlüklerince web-tapudan gelen başvurular ilgili memura havale edilir.

7- Memur tarafından gerekli aşamalar tamamlandıktan sonra ilgilisine tapu harcı, döner sermaye hizmet bedeli ve işlemin tamamlanması için imza tarihi ve saati SMS ile gönderilir.

8- Vatandaş, gerekli ödemelerini elektronik ortamda yaparak, belirlenen saatte tapu müdürlüğüne giderek işlemi tamamlar.

9- Ayrıca web-tapu ile vatandaşlar, bizzat gelmeden taşınmazlarına işlem yapılmamasına yönelik beyan tesis eder veya kaldırabilir. Böylece sahtecilik girişimlerine karşı önemli bir tedbir alınmıştır.

 


Geri Dön