29 / 03 / 2024

Gayrimenkul Piyasası 2016

Gayrimenkul Piyasası 2016

2016 yılının ilk çeyreği geride kalırken gayrimenkul sektörünün turizm hareketleri ile canlanacağı beklentisi içerisinde olduğu gerçeğini hatırlamakta fayda var.

Türkiye gayrimenkul piyasası yeniden yabancıların radarında!

Gayrimenkul'ün devleri MIPIM’de bir araya geldi. Yaptığı açıklamada ülkemizde gayrimenkul piyasasının yeniden yabancıların radarına girdiğini dile getiren GYODER Başkanı Neşecan Çekici açıklamasında yabancıların fırsatları takip ettiğini söyledi.

Yatırımcılar gözünü ofise dikti! Ticari gayrimenkul piyasası yeniden canlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde evden çalışmayla beraber düşüşe geçen ticari emlak piyasası yeniden canlandı. Açıklanan küresel raporlar bu sene için olumlu işaretler verirken, gayrimenkul uzmanları da yaptıkları açıklamada özellikle lüks ofise talebin arttığını belirtti.

Gayrimenkul piyasasında son durum: Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem!

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale bölgelerinde hizmet veren Simge Emlak Değerleme sahibi Mustafa Altınkök gayrimenkul piyasasında son durumu değerlendirdi. 

Gayrimenkul sektöründe konut fiyatlarında nominal artış sürüyor...

Son zamanlarda yüksek fiyat artışları ve gayrimenkul piyasasında yer alan belirgin bir durgunluğa yol açarken, yükselen faiz oranları da yakın dönemde yatırım aracına dönüşen konutta fiyatları baskılıyor. İşte haberin detayları...

Konut satışları düştü! Gayrimenkulün yeni gözdesi arsa ve tarla oldu!

Değişen talepler, yükselen fiyatlar, kredi olanaklarının sınırlı olması gayrimenkul piyasasında dengeleri değiştirdi. Toplam satış içinde uzun seneler boyunca lider konumda olan konut, yerini arsa-tarlaya kaptırdı. İşte detaylar...

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Gayrimenkul sahipleri 2024’te çok kazanacak!

Banka faizleri ve döviz kurunun artmasıyla ülke genelinde gayrimenkul satışlarının durma noktasına geldiğini, ama 2024’ün ikinci çeyreğinde gayrimenkul piyasasının ikiye katlayacağını söyleyen Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, “Şimdi gayrimenkul alma zamanı” dedi.

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Karadağ, gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Adriyatik Denizi'ne kıyısı olan Karadağ'ın gayrimenkul piyasasının yazlık ev yatırımcıları ve bölgeye taşınmak isteyen uluslararası alıcıların talebiyle canlandı

Dev çocuk giyim markasını hangi ünlü inşaat gayrimenkul grubu satın alıyor?

Türkiye’nin genelinde 100’den fazla mağazaya sahip olan Panço Giyim’in satılacağı iddia edildi. Üstelik bu ünlü markayı alacak olan şirket ise, özellikle inşaat ve gayrimenkul piyasasında dünyaca ünlü bir isim.

Küresel konut piyasası normale dönüyor, peki Türkiye’de durum ne?

Parasal genişleme ortamında düşük faizli konut kredileri sebebiyle şişen küresel gayrimenkul piyasası, merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında para musluğunu kısmaya başlaması ile soğumaya başladı. Peki, bu durum Türkiye'ye yansıyacak mı? İşte konut sektöründe son durum...

Silivri gayrimenkul piyasasında son durum ne? İşte İstanbul'un yükselen ilçesinde metrekare fiyatları!

Son dönemdeki konut projeleri atağıyla dikkat çeken Silivri ilçesi, 35 mahalleden oluşuyor. Peki Silivri gayrimenkul piyasasında son durum ne? İşte İstanbul'un yükselen ilçesinde kalem kalem metrekare fiyatları...

Evlenme ve boşanmalar gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Pandeminin derinden etkilediği boşanma sayıları gayrimenkul piyasasında da dengeleri değiştiriyor. Peki evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Gayrimenkul Piyasası 2016 Haberi

Gayrimenkul Piyasası 2016


2016 yılının ilk çeyreği geride kalırken gayrimenkul sektörünün turizm hareketleri ile canlanacağı beklentisi içerisinde olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlamakta fayda var. Peki ne oldu? 2016 turizm sezonu pek de parlak görünmediği gerçeği ile hepimiz yüzleştik. Pek çok turizm acentesi ve otelciden aldığım veriler 2016 turizm sezonunun iyi geçmeyeceği yönünde.

Peki şimdi ne olacak:


Bodrum piyasalarının bağlı olduğu iki sektör var. Turizm ve inşaat. Turizm sektörüne inşaat sektörünün etkisi, inşaat sektörünün turizm sektörüne etkisini göz ardı edemeyeceğimize göre inşaat sektörü de turizmin kötü gidişatından etkilenecek demektir. Verilere baktığımızda durumun fotoğrafını çekmiş olacağız. 2016 yılı ilk çeyrek Ocak-Şubat-Mart ayları toplam konut satışları:

Muğla ili için tapudaki işlem sayısı 8,836 iken ipotekli satış adeti 2,088 olarak gerçekleşmiş. Bunun yanında 2,423 ipotek terkini olmuşken sadece...